Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Zvanično je otvoreno javlja Tanjug, čekamo puštanje saobraćaja.

Moram priznati da sam iznenađen skromnošću ceremonije otvaranja i samim vestima.
 
Poslednja izmena:
A je*******iga, viša sila i okolnosti. Ako nema majstora ceremonije, ostali ipak više vole bez kamera.

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 
:vops:Znači ostaje nam još 135km do završetka celog autoputa, sad smo negde baš na polovini. U najboljoj varijanti, ove godine bi moglo da bude gotovo još 8km Surčin-NBg i da se počne Požega-Duga Poljana 75km, a krajem sledeće 20km Pakovraće-Požega. Plus u najboljoj varijanti krak do Valjeva 18km bi bio do kraja ove godine. Mada i NBg I Valjevo su se zaglavili zadnjih pola godine u eksproprijacijama, i ako se nešto ne promeni i ne ubrza, moguće da se ne završe do kraja godine.

Ovaj pušteni deo naravno lepo izgleda, samo čudna su mi ogranicenja, tunel Trbusani ima 6 traka a ogranicenje 80km/h, isto kao ona dva tunela iza Cacka koja imaju 4 trake, valjda ako je ovaj širi bi trebao imati i veće ogranicenje, recimo 100km/h. Drugo čudno ogranicenje na onom pravcu posle tunela, koji je baš prav i pregledan, a ogranicenje 120 umesto 130. Ostalo sve deluje da je odlično.
Inače, na bankinama nisam video nikakve promene, sve deluje zemljano kao na onim snimcima pred Novu godinu
 
Poslednja izmena:
Jel cena putarine ostaje ista ili se dodatno naplaćuje za ovaj deo?
 
Jel cena putarine ostaje ista ili se dodatno naplaćuje za ovaj deo?
Pa naravno da će se dodadno naplačivati svaki sledeći kilometar.


ЈП „Путеви Србије" обавештава јавност да ће данас, 30.1.2022.г. у 11.30 часова у саобраћај бити пуштен део аутопута Е-763, деоница од Прељине до Паковраћa у дужини од 11 км, од укупних 30,96 км целе деонице од Прељине до Пожеге.

Пуштањем у саобраћај деонице Прељина – Паковраће, Београд ће са Чачком бити повезан пуним профилом аутопута у дужини од 131,6 км.

Овај део аутопута је од великог значаја како за оне који су кроз Чачак пролазили у транзиту, тако и за саме грађане Чачка, који ће се њеним отварањем ослободити гужви у самом граду и на обилазници око Чачка.
 
Да ли ће Чачани имати бесплатан пролаз кроз ову дионицу као што то имају Нишлије на аутопуту око свога града?
 
Да ли ће Чачани имати бесплатан пролаз кроз ову дионицу као што то имају Нишлије на аутопуту око свога града?
Nema nikakve potrebe za time... Čačani ne bi korisiti AP kao obilaznicu zbog udaljenosti petlji za pristup i prilazak.. prosto ne isplati se u većini slučajeva.
Postoji već obilaznica, dao Bog, sad će to da bude jedan umereno opterećen gradski bulevar bez mnogo zastoja i čekanja i to je sasvim dovoljno za normalno cirkulisanje saobraćaja u sklopu grada Čačka...
 
Zna li se kada će moći sutra/danas da se prođe auto-putem‽ Baš sam u Čačku i voleo bih da isprobam , samo kada bih se vremenski poklopio.
Jesi li prošao, jesi li prošao ? :unsure::sesir::vops:
Piši utiske, kako izgleda obići obilaznicu? :)

P.S. mi smo juče na svakom semaforu čekali crveno, da se ubiješ. Ali nema više, jupiiii
 
Na snimku su baš dugo, 17 minuta putovali, kao da su išli 40km/h, valjda će to biti 3x brže u realnosti, za 6 minuta. Što se tiče pitanja isplate zemlje, bilo je na kraju otvaranja, ali Anin odgovor nije bio baš nešto konkretan. Inače, krenula je pristojno sa pričom oko autoputa, videlo se da je realna da sumnja da će ove godine biti završen, pomenula i novi-stari rok završetka do Požege - jul 2023., ali onda je totalno zglajznula sa pričom oko Vučića, pa se čak zahvalila i njegovoj deci za sve što su oni porodično uradili za ovu zemlju (?). I na kraju je zanimljivo rekla da gleda Srbin Info i Srđana Noga na YouTubeu, što sam ja mislio da oni iz vlasti ne prate, već da žive samo u nekom imaginarnom svetu svojih medija
 
Prate i pojedince na svim nivoima, meni su pretili kad sam se sprdao na račun BOT autobusa na mitingu, i to sa visogog nivoa partije. Uvredili se.

Inače na ovom poslednjem snimku ne vidim ni betonske ni plastične barijere na devijaciji već samo ove znakove.
 
Vrh