Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Земља наше величине би требало да прави бар 50 км АП годишње. Да ли ће то икада бити, видећемо. Велики респиратор је поставио на кључна места пре свега глупе и послушне да лакше управља. Друга је ствар што то прави хаос на свим нивоима посебно у свим државним службама. Експропријацију као да раде идиоти! Геофизички радови никад нису довољно детаљни па се мењају пројекти. Наравно све је неколико пута скупље док се сви уграде.Без обзира на све, некако напредује по мало, што каже Мира сви се сећамо како је било на Ибарској. Када се једног дана заврши Моравски и ова деоница до Пожеге и евентуално до Мачката, то ће доста променити, а пре свега сачувати много живота! Овде на форуму бар можемо да пратимо радове, мало полемишемо и дајемо процене завршетка одређених деоница.
 
Kako čujem (od izvođača), pomirili su se sa probijanjem rokom -do nove godine(Preljina -Pakovraće). Tunel(elektro -maš.inst), neke stvari preko pruge i petlja Pakovraće.... Samo se plašim da se sad ne opuste pa ode do leta...
 
Nisam čuo za zemlju na Balkanu koja pravi 50km autoputa godišnje.
Pada mi na pamet ovaj doktor Kon i njegova izjava doduse drugim povodom ali moze se primijeniti i na ovu temu, citiram-Ova zemlja nema kapaciteta za to sto gradjani od nje očekuju!

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
 
Kakva nova godina? Mi kao da ne gledamo isti snimak. Plus je i Drobnjak potvrdio da će biti završeno na proleće. A izgledao je trezan.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892381#p892381:3b3rleuj je napisao(la):
Kurogane1 » Пет Окт 22, 2021 7:43 pm[/url]":3b3rleuj]Nisam čuo za zemlju na Balkanu koja pravi 50km autoputa godišnje.
Pada mi na pamet ovaj doktor Kon i njegova izjava doduse drugim povodom ali moze se primijeniti i na ovu temu, citiram-Ova zemlja nema kapaciteta za to sto gradjani od nje očekuju!

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
Хрватска, Мађарска сад и Румунија, Грчка....
Велики респиратор каже 1200 км се гради...ако буду радили по 12 км, за 100 година ће завршити!
 
Čuš Rumunija,dje je ubode zemlja 3 puta veca od Srbije ima ja mislim manje kilometara autoputa.
Kako tako ljudima u Srbiji i tudje g***o miriše to mi nikada nece biti jasno.
To je neko autoimuno oboljenje ja mislim.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892392#p892392:19a5t64g je napisao(la):
Cheyenne » Pet Okt 22, 2021 8:36 pm[/url]":19a5t64g]Kakva nova godina? Mi kao da ne gledamo isti snimak. Plus je i Drobnjak potvrdio da će biti završeno na proleće. A izgledao je trezan.
Svi znamo da im odgovara otvaranje na prolece, taman pred izbore. Jednostavno se mora otvoriti koji km autoputa pre svakih izbora...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892399#p892399:2iywkldb je napisao(la):
Kurogane1 » Pet Okt 22, 2021 9:38 pm[/url]":2iywkldb]Čuš Rumunija,dje je ubode zemlja 3 puta veca od Srbije ima ja mislim manje kilometara autoputa.
Kako tako ljudima u Srbiji i tudje g*** miriše to mi nikada nece biti jasno.
To je neko autoimuno oboljenje ja mislim.
Srbija je tranzitna zemlja u pravcima sever-jug i istok-zapad, za razliku od Rumunije. Uostalom,Slovenija je 5 puta manja od Srbije,a ima podjednako ili nešto malo više kilometara autoputa od nje. S obzirom da je Koridor 11 započet još 2010. godine,do sada je barem trebala biti gotova cela deonica od Novog Beograda do Požege, da se radilo ozbiljno,a nju do 2024. verovatno nećemo videti. Čak se čuvena glinena deonica kod Uba radila dvaput,jer je neki id*** u nju strpao glinu pored sveg nadzora od strane države,a koliko čujem moraće da se popravlja ponovo 2 godine od otvaranja. Zaista, da li je iko ikada čuo za sličan slučaj pri izgradnji autoputa u Africi,a ne u Evropi?
 
Pa eto od 2016 naovamo otvoreno je preko 300 km novih autoputeva sto je prosjek od preko 50 km godišnje ali uzalud je sve,nema toga što može zadovoljiti čovjeka u Srbiji.
On jednostavno obožava to stanje nadrkanosti i nezadovoljstva i u tome rekao bih uživa.
 
Pored toga koliko je otvroreno, važno je koliko se poštuje rok i koliko se kasni. To sto ti pričaš je princip " nek je mom dupencetu lakse". A da ne ides tom logikom zapitao bi se zašto samo 8 km do Pakovraće,a već proslo 2g, zašto obećavaju 2022.do Pž ako nema sanse?
Neko plaća kasnjenje, neko placa za razvlacenje radova, a novac je " zarobljen" za ovu namenu i ne trosi se pravilno. To koliko AP kosta treba da se rafi kao Obrenovac surcin, ali em dobijemo skupo em sporo.
Ako gledas koliko je otvoreno, u pravu si, ali jako su spori kod izvođenja radova, barem na K11.
Jedino sto im priznajem je to sto nisu odustali od ovog pravca, to je odlicno, mada nisu ni imali neke alternative.
 
Opa, nova tacka, to volim.
U guzvi sam i nemam volje da pisem ali mora da se napravi vreme za nove tacke.

TunelLaz.png


Dve tacke pre ove zadnje su mozda malo sumljive. U odnosu na proslu tacku od pre nekih mesec dana mozemo da vidimo da je razlika oko 250 metara... podeljeno sa oko 30 dana, pa to je 8.5 metara na dan. Ne verujem da oni toliko probijaju. Dakle verovatno je u pitanju neka greska u podacima. Inace greske u podacima su nesto ocekivano, ali svakako kad se prikupe razne tacke od raznih izvora, procena, vesti, itd, mozemo da dobijemo neku generalnu sliku kako se napreduje.



Za Munjino Brdo ima mnogo manje tacaka, ali eto, ima tri...

18-Nov-20 213
5-Jan-21 400
20-Oct-21 2130

Munjino-Brdo-Obe-Cevi.png


Obe cevi su 5418 metara, dakle oko 39% obe cevi je zavrzeno.



Da kazemo 50% Laza (desne cevi), i 40% Munjinog Brda (ove cevi).
Da dodam - leva cev tunela Laz je na oko 45%.
 
Objavili su, izbori su 3. aprila, pa vi računajte

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892381#p892381:2mt059t7 je napisao(la):
Kurogane1 » Pet Okt 22, 2021 7:43 pm[/url]":2mt059t7]
Ova zemlja nema kapaciteta za to sto gradjani od nje očekuju!

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Ali ima kapacitet da troškove života naplaćujeviše nego Švajcarska, Norveška, Nemačka....
E TO JE PROBLEM !!!
 
Ja sam, dok se nisam odselio iz Srbije pripadao grupi ljudi koji su uvek kritikovali državu na svakom polju.

Iz perspektive ne tako dugog života u Nemackoj mogu da kažem da jedan od naših problema jeste manjak samopoštovanja i to što mislimo da je svuda bilje/brže.
Kada pogledam rokove za pojedine projekte u Berlinu shvatim da sve to kod nas i nije toliko loše s obzirom kojim kapacitetima raspolažemo. Na primer A100 u Berlinu ili čuveni BER aerodrom.

Drugo, nije tačno da drzava naplaćuje život kao i DE, CH i slično. Ako je nekome lakše da iznosi takve budalaštine to je ok. Pravi podaci su daleko od toga.
 
Stigoh ja iz Beograda kuci pa samo da javim da jeste iskljucen saobracaj iz tunela Brdjani ali onog koja iz Beograda ide ka Preljini zato nisam nesto registrovao to kad sam dolazio. Dakle saobracaj ide kroz jednu cijev tunela a ova druga je iskljucena ali sta se tamo radi pojma nemam.
Ulegnuca na putu opet nisam registrovao sto ne znaci da ih nema nego da se kuci vozim mnogo gorim putevima pa takve stvari jednostavno ne primjecujem.
 
Meni Kurogane tvoje neprimecivianje govori samo jedno, da si od onih vozaca sto konstantno voze preticajnom trakom, a sva ostecenja su u voznim trakama, jer one prve propadnu jer su opterecene kamionima. Drugo i dalje nam solis pamet o 300 km za 6 godina, a zaboravljas kada su tih 300 km zapoceti, 2007. odnosno 2010 godine, tako da nije 300 km za 6 godina vec 14 odnosno 11. Po toj logici mi bi dogodine trebali da kazemo eto u 2022 Crna Gora otvorila 40 km autoputeva, a Srbija 10 puta veca samo 10 km oko Cacka. Budi malo realan i manje ces iritirati forumase. Ako ti je dobra ova vlast molim te vodi je u CG, daj nama Dritana i Zdravinja, nista bolje nam ne treba
 
Kisa je padala pa nisam brzo vozio,kazem lijepo da nisam reper jer su putevi u CG po kojima se vozim znacajno losiji-ne vidim cemu sad ta teoretisanja kojom trakom vozim itd.
Ja sam konstatovao cinjenicu da je target koji je neko postavio o otvaranju 50 km autoputa godisnje u Srbiji ostvaren jer je od 2016 do danas otvoreno preko 300 km.
Te opsesije sa vlascu u Srbiji ne dijelim sa tobom jer prosto sam iz druge zemlje tako da nisam prava adresa za tu pricu.
Ako nekog iritira konstatacija proste cinjenice(da je otvoreno u zadnjih 5 godina 300+ km autoputa) onda on ima problem u glavi jer ne prihvata realnost nego je preradjuje po svojoj mjeri a za takve ljude postoji i medicinski izraz,da ga ne pominjem.
 
Kurogane sada si jos i bezobrazan, mozda si pohadjao akademiju SNSa, takvi su ti maniri. Ja ti lepo kazem uzimas pogresan reper, ako neka drzava gradi 14 godina tih 300 km, ne znaci da je uspeh ako su otvorene u jednoj, dve ili pet godina. Logika ti je losa. To je kao da tebi neko kaze CG je za godonu dana otvorila 40 km autoputa. Jel to tebi nije iritantno i jel tebi to realan podatak, ili ti je realan podatak za sedam godina je izgradila 40 km autoputa?
 
Ako se u CG dogodine otvori 40 km autoputa ne znam kakav bi to bio podatak sem relevantan-da je u 2021 godini CG dobila prvih 42 km autoputa?
Pusti me molim te sa vasim bolestima SNSom i glupostima jer mene to ne zanima,nisam iz Srbije i te teme raspredaj sa ljudima koji biracko pravo imaju u Srbiji,ja nisam taj,koliko puta treba da ti to kazem.
Ponavljam prije 5 godina putujuci za Beograd imao sam na svom putovanju O km autoputa u CG od 135 km i O km autoputa kroz Srbiju od oko 325 km po trasi kojom sam tada vozio.
Danas sam stigao iz Beograda tako sto sam od 335 km kroz Srbiju imao oko 150 km autoput(od Autokomande do Preljine ) i opet O km kroz Crnu Goru od 135 km to je jedini fakat koji me zanima.
Nadam se da cu dogodine od ukupnog puta od 479 km imati 220 km autoput i to je to.
Meni je to veoma impresivna promjena na bolje i ja joj se radujem i zadovoljan sam.
Neko nije i njegovo pravo,molim lijepo.
Pusti me sa SNSom i Vučicem da te zamolim,ne mogu vise slusati te kuknjave i zalopojke.
 
Jako je neracionalno govoriti "otvoreno je toliko i toliko kilometara ove godine", ali je isto tako neracionalno govoriti "toliko i toliko kilometara je izgradjeno za toliko godina". Mora se uzeti u obzir i cinjenica kakva je deonica u pitanju. Ne moze se reci za x godina je izgradjena prilicno ravnicarska deonica i njeni kilometri se poistovetiti sa deonicom iste duzine koja je izgradjena za y godina, a ima dugacke tunele na trasi (kao sto su Laz i Munjino brdo). Taj koji je ikada verovao da ce do Pozege biti izgradjeno do kraja 2021. godine je u najmanju ruku smesan. Odmah se znalo da se toliki tuneli ne mogu probiti tako brzo. Ajde da je preCednik to rekao za neku ravnicarsku deonicu, ali za ovako tesku deonicu, dajte, molim vas, ne budite smesni. Ima razloga sto je po ugovoru rok 2023. godina, sto u praksi znaci jos pola godine ili godina preko. Odmah da se ogradim, smatram da je K11 mogao i morao brze da se radi. Po mom misljenju, za pocetak izgradnje K11 ne treba uzeti datum kad je poceta gradnja deonice Ub-Lajkovac, jer svi znamo da je radjena ponovo naknadno, i da je nakon prve izgradnje povezivala dve njive.
 
Evo najnovije slike iz tunela Trbušani.
 

Prilozi

  • FB_IMG_1635013268284.jpg
    FB_IMG_1635013268284.jpg
    34,6 KB · Pregleda: 421
  • FB_IMG_1635013275323.jpg
    FB_IMG_1635013275323.jpg
    43,5 KB · Pregleda: 420
  • FB_IMG_1635013268284.jpg
    FB_IMG_1635013268284.jpg
    34,6 KB · Pregleda: 434
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892566#p892566:3ahvo78j je napisao(la):
milaki990 » Sub Okt 23, 2021 5:48 pm[/url]":3ahvo78j]Ja sam, dok se nisam odselio iz

Drugo, nije tačno da drzava naplaćuje život kao i DE, CH i slično. Ako je nekome lakše da iznosi takve budalaštine to je ok. Pravi podaci su daleko od toga.

Verujem da si otišao jer je ovde sve bolje. Kolika je tvoja plata u Nemačko i koliko plaćaš litar benzina, kilometar putarine, hleb, mleko.... Pa napravi proporciju.
Odemo i mi iz Srbije po nekad turistički u "Evropu" pa vidimo.

A kad pominješ samopoštovanje, za mene ono nije da veličam lopove jer nam prave autoput " našim parama", već da nikad ne prećutim bilo kakvu krađu ili nepravdu, pa neka me niko ne čuje. Kad bi tako radili svi, mnogo bi nam bolje bilo nego da se vodimo "neka kradu al nek daju narodu".


Moja baba nikad ne kritikuje vlast jer joj svaka pred izbore asfaltira po 500 metara više asfalta do sela. A to je više nego pred prošle izbore
 
Vrh