Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Dotle će se i sam istopiti.
Motorka kao deo zimske opreme. I flaša rakije, pride.

branik":1rzbp90h je napisao(la):
Zlatibor i Užice imaju mnogo snega, ali se tak na većoj visini malo zadržava na putu. Jugov je i brzo se sleže.
Posle Zlatibora, ima ga malo u NV a u Prijepolju skoro da nema. Kako sam čuo na Žabljaku je slično kao Užicu - pada, ima ga, ali jugov i na putu se pravi lapavica. Mislim da nećeš imati nikakvih problema, nada bih i ja u ovakvim uslovima radije izabrao put preko Bosne. Kad već dođeš iz Kotora do Morinja, produži do Meljina. Imaš samo jednu potencijalno nezgodnu deonicu - Tjentište - Foča. Sve ostalo je skoro ravno, dok ovamo imaš nekoliko planina da pregaziš sa vrlo izvesnom maglom u ovim okolnostima.
Inače, lapavica pravi najveće probleme pri jačem kočenju i naglom skretanju, posebno kod pliće šare, jer se sneg pod pritiskom naglo pretvara u kašu i šara ne stiže da je izbaci izvan gazeće površine.
Lakše mu je i brže preko Morinja pa na Grahovo lijevo i preko graničnog prelaza Klobuk odnosno GP Ilijino brdo za čas je u Trebinju(ne plaća putarinu od 3 e i brže je)....

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Tako se onda vraća nazad. Vozio se već dva sata, a tek 40km odmakao od mora. Zar nije bolje onda od Vilusa ka Bileći? Čuo sam da je put sređen, ali nisam prolazio.
Mada u ovo doba godine kad su moguće česte i nagle promene vremena i obilni vlažni snegovi, ne treba mnogo eksperimentisati i treba se držati što prometnijih puteva i izbegavati teške planinske deonice.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712705#p712705:1d1ums9q je napisao(la):
branik » Pet Feb 28, 2020 1:17 pm[/url]":1d1ums9q]Tako se onda vraća nazad. Vozio se već dva sata, a tek 40km odmakao od mora. Zar nije bolje onda od Vilusa ka Bileći? Čuo sam da je put sređen, ali nisam prolazio.
Mada u ovo doba godine kad su moguće česte i nagle promene vremena i obilni vlažni snegovi, ne treba mnogo eksperimentisati i treba se držati što prometnijih puteva i izbegavati teške planinske deonice.
Zatvoren granicni prelaz kod Bilece zbog rekonstrukcije nekoliko meseci juce procitah .

branik":333ojtm1 je napisao(la):
Tako se onda vraća nazad. Vozio se već dva sata, a tek 40km odmakao od mora. Zar nije bolje onda od Vilusa ka Bileći? Čuo sam da je put sređen, ali nisam prolazio.
Najbolja je to opcija za nkog iz Kotora i preko graničnog prelaza Vraćenovići izlazi se u Bileću,ali su započeli radovi na tom graničnom prelazu pa bi trebalo provjerit da li ima zastoja i koliko je prohodno
..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712712#p712712:vptkn2ym je napisao(la):
brandomarlon » Pet Feb 28, 2020 2:24 pm[/url]":vptkn2ym]
branik":vptkn2ym je napisao(la):
Najbolja je to opcija za nkog iz Kotora i preko graničnog prelaza Vraćenovići izlazi se u Bileću,ali su započeli radovi na tom graničnom prelazu pa bi trebalo provjerit da li ima zastoja i koliko je prohodno
..

Obojica govorite o istom putu.

Odlucio se za opciju preko Bosne. Crnogorci mi naplatili kaznu 42€ zato sto nisam prijavio boraviste a usput mi pukla i guma. Da taj granicni prelaz za Bilecu je u rekonstrukciji. Rekao mi policajac na raskrsnici u Vilusima. Prilicno los, star put kada se udje u Bosnu. Dosta snega od Gacka pa sve do Foce. Doduse solidno ocisceno. Pitam se samo kako je bilo pre nego sto su probili tunel na Cemernom. Nacionalni park Sutjeska je zaista biser. Iako nisam mogao uzivati maksimalno u prirodi zbog uslova puta. Na kraju posle 12 sati za volanom zasluzeno Niksicko!
cc0cd7eea3b879dcacf1d6db84e26f14.jpg

Eh, koliko je nikšičkog moglo za tih 42e!
Dobro je da si prošao ipak bez većih problema na putu.
Čemerno je bilo strašno dok nije sređeno. Dugo, krividavo, usko, izloženo vetru na nekoliko mesta... Kao stvoreno za zimske probleme.
Ovako, visina je ista, ali je bar mnogo kraće, šire... Kad god sam po snegu išao sretao sam kamione za čišćenje. I, uvek je bolja varijanta kad je sneg u tvom pravcu. Blaži je uspon, iako je više krivina i južna je strana. U onom ravnom delu na vrhu može da bude gadna magla ili vejavica da se ne vidi ništa.
U Srbiji su godinama unazad zimski problemi bili na Čestobrodici i Jarmu. Čitav život ih pamtim iz vesti. Sada, sve ređe se pominu. Em je manje snega, em su i putarska preduzeća fapove 13 zamenili mnogo moćnijim, najčešće volvo kamionima, pa se uspešnije bore.
Pre podne juče bilo je problema na Kadinjači, pre svega zbog neodgovornih kamiondžija koji su uprkos žestokoj vejavici i leđenju na asfaltu krenuli sa bajinobaštanske strane i, naravno, ispoprečivali se. Kasnije, automobili su se gomilali, neki neveštiji vozači nisu uspevali da krenu na usponu... Kamioni za čišćenje nisu mogli da prođu... Ljudi su ručno nosili i bacali so i rizlu. Onda je posle sat i po progrejalo sunce i sve je krenulo kao da se ništa nije desilo.
A samo je nekoliko snežnih dana bilo zimus!

Za Cemerno sam se naslusao prica. Mada nisam skuzio je li probijanjem onog tunela zaobidjen sam prevoj ili?

Tuneli i vijadukti su tamo spas. Vide se pored ostaci starog puta, koji je na jednom delu bio neprijatno uzan.

Pogledaj satelit i videćeš stari put.

T-T

Ima li radova na dionici od Zlatibora do Cacka ?
Isao bih sljedece sedmice za Vrbas iz Podgorice, pa ako ima zastoja zbog radova okrenuo bih preko N.Pazara i Kraljeva.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=713090#p713090:1rxfrenf je napisao(la):
blagic » Sub Feb 29, 2020 5:48 pm[/url]":1rxfrenf]Za Cemerno sam se naslusao prica. Mada nisam skuzio je li probijanjem onog tunela zaobidjen sam prevoj ili?
Izbegao se prevoj i krace je oko 5km.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=713105#p713105:2bbvdf85 je napisao(la):
suponik » Sub Feb 29, 2020 6:28 pm[/url]":2bbvdf85]Ima li radova na dionici od Zlatibora do Cacka ?
Isao bih sljedece sedmice za Vrbas iz Podgorice, pa ako ima zastoja zbog radova okrenuo bih preko N.Pazara i Kraljeva.

Prolazio sam prošli vikend. Ima čini mi se radova na dva mjesta, ali nije bilo puno čekanja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=713105#p713105:2swgr99j je napisao(la):
suponik » Sub Feb 29, 2020 6:28 pm[/url]":2swgr99j]Ima li radova na dionici od Zlatibora do Cacka ?
Imaš na Beloj zemlji (naselje ispred Užica) na dva mesta semafor ali su zadržavanja relativno kratka po 5-6 min plafon, ako uhvatiš zeleno ne čekaš ništa, za dalje ne znam

Ка Златибору само у радно време има семафор(а) чија се локација(е) мењају свакодневно како напредује постављање металне заштитне ограде. Тренутно су на Белој Земљи и то се може заобићи старим путем искључивањем десно на врху успона где се завршава 3.трака и враћа се на магистралу испред пумпе БС. Успут може да се паузира у Златиборској ноћи.
Иначе, након реконструкције остављена је забрана претицања у оба смера од Беле Земље до раскрснице на Сушици (ка Вишеграду). Стварају се колоне, а онда се прави нервоза код неких возача и кад се на обе стране изађе из те зоне, настаје погибљено тркање и претицање по сваку цену. И сад не знам где је опасније: ка Златибору од сушичке раскрснице до двеста метара од отварања треће траке код Гага турс гараже) или ка Ужицу на два места испред и поред каменолома. Питање је дана када ће настати велико њесра. Чим нестане снега и влажног пута и прогреје сунце, кренуће жестоко дивљање.
Са лепим данима интезивираће се и радови кроз Сурдук око каменолома. Тренутно изливају риголе (има чуњева око 1км) и чим то заврше,кренуће скидање старог и асфалтирање. Е, то ће бити весело. Летос су затварали цео пут за време асфалтирања на деоници Мачкат - Сушица, али тамо је постојала алтернатива.

blagic":2ipe04u6 je napisao(la):
Crnogorci mi naplatili kaznu 42€ zato sto nisam prijavio boraviste
Kako su izračunali 42e, za koji period je to? I kako znaju koliko si se zadržao u zemlji?

Postoji li tema o izmestanju Sava kod klizišta Duboko, i novom putu od Obrenovca ka Umci?

Kazna je 60€ ali s obzirom da sam odmah plaćao sa popustom je 42€. Posto nisam imao Eura kod sebe rekli su da moram u Niksic pa kada platim da se vratim po dokumenta. Nakon sto sam blago receno popizdeo iskopali su odnekuda terminal za placanje karticom. Onda se okupila cela smena da provali kako se tom spravom rukuje. Posto niko nije znao zvali su nekoga da im asistira. Baterija je bila prazna pa dok sam konacno uspeo da platim izgubio sam vise od sata.
Inace si duzan da odes u policiju i prijavis boravak u roku od 24 sata od ulaska u zemlju. Placa se neka taksa.
A da provere kada si usao u zemlju mogu veoma lako. Meni su odmah rekli i mesto i vreme ulaska. Kada im das licnu ili pasos na granici provuku i unesu u sistem. To je vec standardna procedura otkako su uvedeni biometrijski pasosi i plasticne licne karte.

Boravišna taksa je u pitanju - 70ec po danu za odrasle i 50 za decu.
A kako im funkcioniše sistem, granične kontrole iskusio sam prošlog leta. Prethodne godine sam kupovao nekakvu robu i ušao u postupak povraćaja pdv. Novac se u roku od 6 meseci vraća na prodajnom mestu, uz papire overene na granici pri izlasku. U tom momentu mi nije bio izvestan sledeći dolazak za tih pola godine. Smislio sam genijalan plan. Bar sam tako verovao godinu dana. Kako sam bio u HN, izašao sam jednog jutra na Debolom brijegu u Hrvatsku, završiovoapire na izlazu, provozao se malo i sat kasnije ušao sa Prevlake, preko Kobile. Svecje bilo ok, otišao u radnju i podigao pare od pdv. Minulog leta sam pokušao isto. Izabrao sam jedno kišno jutro kada sam verovao da neće biti gužve i krrenuo ubnovi pohod. Onda su krenula pitanja gde idem, zašto tuda, itd. Onda me je carinik pogledao i rekao da ima osnova da sumnja da pravim carinski prekršaj i da ću se vratiti sa robom u CG. Uveravao sam ga da idembkući preko DU i sl. Onda mi je okrenuo monitor. Zemljo otvori se. Kad mator čovek laže! Sve je pisalo o prethodnoj godini. Nalevo krug! Nudio je da overi, ako se neću vraćati, jer bi okačio u sistemu na moj pasoš /lk upozorenje na carinski prekršaj i bio bi to poziv na trkeljisanje na ulazu.
A dve poslednje godine uredno plaćam taksu, s obzirom da leti ostajem dugo.
Prijatelj mi reče pošto je juče koristio A2 da na prvoj deonici na nekoliko mesta asfalt pokazuje znake da će se uskoro otvoriti rupe. Nisam išao od prvih dana po otvaranju cele deonice. Kako vam izgleda, ko je išao?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=713138#p713138:3kbonk5l je napisao(la):
ricky011 » 29 Feb 2020, 21:06[/url]":3kbonk5l]Postoji li tema o izmestanju Sava kod klizišta Duboko, i novom putu od Obrenovca ka Umci?
Što pitaš za ovu temu, jel imaš neku novost...?

Vrh