Juče sam prvi put koristio novu deonicu autoputa od Obrenovca do Lajkovca, pa prilažem dve loše fotografije gradilišta gde će se isključivati sa puta Beograd-Obrenovac na obrenovačku petlju:
Pogledajte prilog 1
Ujedno dajem i neka zapažanja:
- Na gužvu na putu do Obrenovca sam se pripremio i vožnja je trajala 45 minuta od Ade do autoputa. Ali nikako nisam mogao da se pripremim na bahatost vozača - Na širokoj deonici kod Ostružnice kilometarska kolona koja stoji, obilazi se masovno sa leve strane (preko duple pune linije), ali i sa DESNE strane (uz zaštitnu ogradu), i to u PUNOJ BRZINI.To još nikad nisam doživeo.
- I pored ogromne gužve na tom putu, autoput je bio sablasno prazan, a većina vozila koja su bila ispred mene su otišla ka Obrenovcu. U povratku sam koristio ibarsku, i na njoj je bila daleko veća frekvencija saobraćaja (mada ipak manja 10-20% nego pre otvaranja autoputa).
- Sam put sam već znao iz reportaža cenjenih kolega forumaša - deluje kvalitetno.
- Izuzetnu pažnju sam obratio na glinenu deonicu (smer ka Lajkovcu), i nisam nigde primetio bilo kakvu naznaku problema na starim deonicama, što ne znači da je ispod asfalta sve kako treba. Jedino su primetni krpeži na mestima gde se vršilo uzorkovanje.
- Petlja Lajkovac je stvarno zapetljana, jer nedostaje obilaznica oko Lajkovca - stvarno se nadam da će to doći na red što pre.