Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Ja mislio da je nas drugar Plecko bio otisao na prevremeni zimski san :p
Medjutim kad se probudio, iskupio se za sav ovaj period od kad ga nema!
Plecko svaka cast za reportazu, dan lep suncan, fotke jos lepse! :kk: :sesir:
 
Krki moj, video si slike, nego me sad brine kako ću ja biciklom preko nadvožnjaka ako nisu planirali bici/pešačku stazu. Zemljani je to dobro primetio na mojim slikama....
 
Nije se odnosio samo na tebe moj komentar, earth.
I na ovoj temi i na nekim drugim ista se prica vrti. Kad se kasni sa rokovima krivi se vlast, pojedinac itd. A sad kad se radi punom parom i kad je sve izvesniji zavrsetak onda idu komentari tipa "pa da, pritisli ih". Zar ne bi trebalo tako uvek da bude?
I naravno da uvek postoji visa sila. Zar nije visa sila bila voda u tunelu Brancic? Zar nije visa sila lose vreme zbog koje se glinena nije sredila na vreme? Zar nije visa sila to sto je barza udarila i ostetila segment na ostruznickom mostu? Naravno, uvek se moze traziti krivac za sve navedeno.
Konkretno, na deonici Surcin-Obrenovac meni izgleda da postoje odlicne sanse da se sve zavrsi do Decembra. Iz dana u dan se vidi napredak i jedno veliko hvala svima koji doprinose slikama, snimcima i linkovima.
Zato mi dosta komentara deluje jako pesimisticno.
OK, pouceni losim iskustvom mogli bi da budemo pesimisti. Ali zasto ne biti optimista? Probijanja rokova i kasnjenja ce biti uvek. Ali da gledamo da se to svede na minimum.

Nije samo vlast kriva za sve. Nas mentalitet je takav. Citiracu jednog naseg clana koji je to odlicno objasnio!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670008#p670008:1ob95gqj je napisao(la):
belka » Uto Okt 15, 2019 9:19 am[/url]":1ob95gqj]Апсолутно. Нису ту у питању никакви лични интереси (мада има и тога). У питању је начин живота, веровали или не. Нерад, неред, хаос, опуштеност, блејање на послу, недостатак планирања, дезорганизација, немотивисаност, принцип лако ћемо или сутра ћемо, пауза, кафа, слободан дан, ручак, једна свеопшта зај******* у једној области која захтева вредан, посвећен рад, озбиљно испланиран ред корака, одабир вредних, обучених људи који могу хируршки прецизно да сваку радњу одраде и реализују ред послова тако да се урбанистичко, имовинскоправно и катастарско стање поклопе и склопе само да дође директор и првом лопатом залије бетоном почетак радова.

И тако већ изгледа вековима, да не оптужујемо ове или оне. То смо и такви смо већином сви ми.
 
Skroz je ok pogresiti jednom. Ok je pogresiti i drugi put, ali ako ponovis istu gresku treci put, onda stvarno nesto nije u redu sa tobom!
 
Dobro, ja mogu dodati da sam manje zainteresovan za ovaj Obrenovac-Surcin, nego za ranije zavrsen deo do Ljiga, ili nastavak ka Pozegi, iz par razloga, prvo sto je kratak pa mi zavrsetak 17km nije Bogzna kakav uspeh (a vamo stotine obecanih km autoputeva se ne pocinju: Pozega, Moravski, Fruskogorski, Kotroman, Zrenjanin...) pa necu da se pecam na fore I hvalim sto je neko umesto 200 necega zavrsio 17 necega. Da, tu sam bas nezadovoljan, vreme prolazi nedovoljno se radi, tj zapocinje. Drugo, ulazak na ovu deonici kod Surcina mi je Bogu iza nogu. Nemam predstavu kolko ce mi trebati do Obrenovca, mozda 40 min ili vise sa Zvezdare, a za slicno to vreme istim autoputem odatle mogu stici maltene do Cacka. Brze do dalekog grada nego do druge Bg opstine. Zapravo mislim da mi nece biti nikakva usteda vremena u odnosu na preko Umke, ali ok, izmericemo. Tako da mi je ovaj izbor spajanja autoputa sa gradom jako los I nepristupacan. A ono sto bi zaista moglo pomoci, tj izgradnja nastavka ka NBg-u se godinama odlaze.
Tako da sve u svemu, drago mi je ako ovo zavrse na vreme, nekom broju ljudi ce verovatno koristiti, al mi je zbog ovih razloga maIltene I svejedno.
 
Blagicu,molim te ne pominji te razloge za kasnjenje na delu do Obrenovca,ali kad te molim najljubaznije.
Tunel jeste bio problem zbog geologije,ali su sami priznali da ispitivanje nije u skladu sa stvarnim stanjem i da ono nije dobro odradjeno. Jasno je da su nepredvidjene okolnosti itekako moguce,ali ovde je bogami bio i ljidski faktor.
Glinena...e nju tek zaobidji sa tim " lose vreme". Seti se da su meseci prosli da su kopali sq par masina, pa onda nema kamena, pa rade sa 13 masina ( earth brojao) i naravno desi se kisa i onda problem.
Kao i sad, lepo ste rekli da je trebalo.1.10 da most premoste, sad je 17.10. A posle ima da prizeljkujemo/te u nkovembru +5 i kriva nam zima.
Slazem se sa Earth, ja sam zaista veliki optimista,ali me njihove lažarije uče da se nizasta ne mozes radovati unapred nego kad tek puste saobracaj. Sad kad pogledam,oni su i 2017 u novembru znali da nece deonica skoro,a najavljivali su pustanje. Mozda su i za situaciju na glinenoj i tada znali. Izvini, ali iskustvo mi kaze da politicarima nista ne mozes verovati.
Cak i deo do Pz. Evo cinjenica je da se nista nije pocelo i nece celu godinu sigurno. Samo verujem struci,i to ovima koje @ Krcan pronadje na gradilistu, e oni su merodavni.
Mira je uvek bila optimista koji cak i nervira sve sa tim,ali iskustvo me naucilo do sad da za svako kasnjenje moze postojati neki dublji plan o odlaganju i zato cutim.
 
Ja samo da podsetim kako je bilo pred otvaranje Ljig Preljina. Dvadesetak dana pred otvaranje se ministarka iznenadila da radovi kasne i onda je rok produžen još dva meseca.
Meni iskreno ovo ne liči da može da bude gotovo do 19.XII Očekujem neko kraće produženje roka. Mesec-dva.

Послато са Redmi Note 4 помоћу Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670558#p670558:3btnvo12 je napisao(la):
plećko » Sre Okt 16, 2019 10:18 pm[/url]":3btnvo12]Krki moj, video si slike, nego me sad brine kako ću ja biciklom preko nadvožnjaka ako nisu planirali bici/pešačku stazu. Zemljani je to dobro primetio na mojim slikama....
Па, биће измена пројекта, нпр тричавих 10 мил е.
:violina: :violina: :violina:
 
Plecko kao uvek ne visini zadatka.
Dobra stvar je sto ih posluzi vreme , posto i sledecih10-tak dana najavljuju vedro mislim da se asfalerski radovi mogu ozbiljno primaci kraju .
Meni ovo sve deluje odlicno kad povezemo i slike koje postavi Pancevac gde vec na nekim delovima ima i horizontalne signalizacije ovde se rok nece dovesti u pitanje.
 
Prognoza do kraja meseca je fenomenalna. Baš će poslužiti vreme da da se ova deonica završi u roku. Ja sam od početka verovao da će tako biti jer je odabrana odlična kineska kompanija, jer je projekat bio spreman i jer je deonica laka. Nema šta da ih iznenadi što se tiče geologije, nema izmeštanja reke. Imao je beše dalekovod da se izmesti i moram da priznam da sam bio skeptik po tom pitanju jer naš Eps zna da to radi mesecima i godinama(kao na istočnom kraku k10). U zadnjoj emisiji koridori je rečeno da se 95% trase na istočnom kraku k10 menjalo u hodu što je strašno. Takvi očajni projekti su najveći problemi kod realizacije projekata. Razumem priče da se namerno kasni da bi se ispumpale naknadno više para, ali to može da se izvede i da se završe radovi u roku. Svakoj vlasti više odgovara da se nešto uradi u roku jer to donosi mnogo poena i simpatija kod biračkog tela.
 
Mali off, ali Geovuk me sa ovim ispumpavanjem para podseti. U Beogradu se trenutno radi maaassaaa nekih radova po ulicama, sto sitnih, sto krupnih. osecam da je gradska vlast angazovala izvodjace i za sta treba i za sta ne treba, da bi se fakturisali radovi, tj ispumpale pare i recimo pripremila stranacka kasica za predstojece izbore za pola godine. Dakle ubedjen sam da je ova kolicina nekih cesto i cudnih radova shema za izvlacenje para iz budzeta ka odabranim privatnicima, koji onda deo para vracaju naruciocima al privatno.
 
plećko":2rn600fe je napisao(la):
Krki moj, video si slike, nego me sad brine kako ću ja biciklom preko nadvožnjaka ako nisu planirali bici/pešačku stazu. Zemljani je to dobro primetio na mojim slikama....
Ma ne brini Plecko bre! "Eto iz ide mali Mujo, on nema ni biciko!!! :lol: :wink:
 
Koliko se vidi s puta, obe rampe za nadvožnjak su asfaltirane, sa strane kružnog toka ima i bankine...
 
Po ovoj i Pleckovim slikama zadnjih dana, ispada da trenutno najvise zaostaje nasipanje zemlje za spust sa nadvoznjaka preko autoputa kod petlje Obrenovac, i par stotina metara spajanja sa starim autoputem koji ceka da se saobracaj premesti na drugi nadvoznjak iznad autoputa kod petlje Obrenovac.
 
Hoce li moci na petlji u Surcinu da se sidje na neki od tih lokalnih puteva ili moram na obilaznicu?
 
Kada urade petlju Jakovo, tu je izlaz

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=671021#p671021:2yl98tup je napisao(la):
Earthmoving » Pet Okt 18, 2019 10:49 am[/url]":2yl98tup]Po ovoj i Pleckovim slikama zadnjih dana, ispada da trenutno najvise zaostaje nasipanje zemlje za spust sa nadvoznjaka preko autoputa kod petlje Obrenovac, i par stotina metara spajanja sa starim autoputem koji ceka da se saobracaj premesti na drugi nadvoznjak iznad autoputa kod petlje Obrenovac.


Upravo tako. Nasip ka tom polukružnom nadvožnjaku još ne mogu da rade jer još treba da urade oplatu za krila i izbetoniraju. Ali već rade slojeve na trupu puta na tih par stotina metara. Mislim da fali samo stabilizacija i naravno posle asfalt. Nema šta, stižu ovo da završe do Sv.Nikole.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=671062#p671062:1ezb5cth je napisao(la):
GavSa » Fri Oct 18, 2019 12:14 pm[/url]":1ezb5cth]Kada urade petlju Jakovo, tu je izlaz

ja sam mislio da ce se petlja zvati "Surcin"?
 
Danas prosao pored Surčinske,deo ka NBGD i rampe već pod asfaltom, ova manja ka Ostružnuckom se utabava a negde su već i ivičnjaci postavljeni,asfalt očigledno uskoro,ima radnika ide to svojim tokom lepo.
 
Jel Surčinsku petlju neće spajati sa lokalnim putem koji vodi do Vojvođanske, već će uključivanje na nju biti samo sa obilaznice?
 
kizami":1d9h60gp je napisao(la):
Jel Surčinsku petlju neće spajati sa lokalnim putem koji vodi do Vojvođanske, već će uključivanje na nju biti samo sa obilaznice?
Da, za sada.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 
Просто је невероватно да човек који је добрим делом крив за потапање Обреновца и даље остаје на истој функцији, па још уз то и фол Србује. Стварно некада изгледамо како заслужујемо, па кад додамо његове партијске колеге, онога што је запалио новинару кућу, јутку. Па директора наменске у Лучанима. Чудо да уопште опстајемо, мада ако се ово настави нећемо дуго!
 
Vrh