Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Čovek bi pomislio da je neka skorija gradnja, a ne pre tridesetak godina... Svega ima
Bukvalno se lik potpisao ovim komentarom na ama baš svaki info sajt sa vešću o potpisivanju gore navedenog ugovora.

Cena izgradnje se vremenom menja i nije ista radi cene materijala ili izvodjenja.

Nekad je to bilo jeftinije, a sada je period kada je skuplje, ali su zato krediti jeftiniji.

E super si Miro nasla vest gde pise da je Surcin-NBg deo K11. Ne znam sto je Igor prebacio u gradske teme? Mozda da gradski forum ne zamre jer sem ove skoro ni jednu ozbiljniju novu ulicu ne rade u Beogradu? Pre bile aktivne teme: UMP, Spoljna tangenta, prosirenje Juznog Bulevara, Mirjevski bulevar, prosirenje Vojvodjanske... sad mrtvilo gradske infrastrukture. Ali dobro, ako K11 treba spasava gradske teme foruma, ajde da pomognemo sirotinju tamo :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672015#p672015:358m4ypa je napisao(la):
Earthmoving » 21 Okt 2019 04:00 pm[/url]":358m4ypa]... sad mrtvilo gradske infrastrukture. . .
"Mrtvilo" ?!. . . pa, svi se žale kako je grad mesecima raskopan radi radova. ;)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672015#p672015:2mvv20db je napisao(la):
Earthmoving » Pon Okt 21, 2019 3:00 pm[/url]":2mvv20db]E super si Miro nasla vest gde pise da je Surcin-NBg deo K11. Ne znam sto je Igor prebacio u gradske teme? Mozda da gradski forum ne zamre jer sem ove skoro ni jednu ozbiljniju novu ulicu ne rade u Beogradu? Pre bile aktivne teme: UMP, Spoljna tangenta, prosirenje Juznog Bulevara, Mirjevski bulevar, prosirenje Vojvodjanske... sad mrtvilo gradske infrastrukture. Ali dobro, ako K11 treba spasava gradske teme foruma, ajde da pomognemo sirotinju tamo :)
Pošto su slucajno ili namerno sa marta u par izjava dosli do kraja sl godine ( kao početak radova) ima da se raspreda i raspreda dok krenu prve masine....
Svugde pominju ovo kao deo K11, rqzumem ja zamenika vaseg gradonačelnika ( mada je upitno i ko je kome zamenik) da je to olaksanje gradjanima, ali to je direktna veza na K11,ako shvatam ima profil autoputa,a ako je 2+2 bez zaustavne trake zašto košta kao svetog Petra kajgana ?
Ili ovom logikom u Obrenovcu je prva petlja i onda i deo do Surcina moze biti gradska magistrala ? A neszo sve se mislim da cemo mi itekako placati i tih 9km.

Kad smo kod placanja , slusala sam onog glavnog za ENP da zapravo vama Beograd omogucava da ne placate AP,tj oni doniraju toliko Putevima Srbije ( nesto je o Nisu bilo rec i naplati putarine). Bilo bi dobro da se i Cacak nekad uozbilji i svojim gradjanima omoguci da ne placaju od Preljine do Povraće.

@ Dragane vidis kako se radi u Bg ,svaki posao rade po 2x ,naročito su im kocke problem hahahaha .sto rekao neko na Fb " da pitaju Erdogana da dodju turci da naprave kaldrmu,njihova je trajala 100g" hahahahaha

Po centru. Para na paru ide.
Nepravedno, upitnog kvaliteta i cene, neuobičajeni dugi rokovi gradnje.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=671987#p671987:2jbejlb5 je napisao(la):
L-oreal » Pon Okt 21, 2019 3:00 pm[/url]":2jbejlb5]jedna cacanska emisija snima stanje u cacku pa su posetili gradiliste u markovici
https://www.youtube.com/watch?v=CcDCwVIuRH0&t=1s
По овом тунел Лаз креће за месец дана...крећу кинези нема сумње.
Благодарим на информацији Лореал.

iz danasnje Politike:
Ministarka je istakla da će Novim investicionim planom biti uloženo najmanje 10 milijardi evra u drumski, železnički i vazdušni saobraćaj.

"Sada smo sposobni kao država i kao Vlada. Imamo dovoljno novca i dovoljno smo ekonomski jaki da možemo garantovati investicije. Tako ćemo našim građanima obezbediti bolju i sugurniju budućnost i ponudićemo im Srbiju kao prvu opciju, a ne da razmišljaju o odlasku u inostranstvo", kazala je Mihajlović i dodala da otvaranje deonice auto-puta od Obrenovca do Čačka dokazuje koliko su moderne saobraćajnie bile nepohodne Srbiji.

"Najvažnija deonica Koridora 11 trenutno je izgradnja deonice od Preljine do Požege, rok za završetak radova je kraj 2021. godina i nadam se da nećemo probiti taj rok. Deonica nije nimalo laka, ali predstavlja prekretnicu za sve što se bude radilo u budućnosti. Od Požege krećemo u izgradnju deonica ka Sarajevu, a zatim i ka Crnoj Gori što će biti finansijski najteža deonica, za koju će biti neophodno blizu dve milijarde evra", naglasila je Zorana Mihajlović.

Ljudi jel ovo jos jedan kamp za kineze? Ovo je na putu od Pakovraca prema Markovici.
Tuda ce proci AP (zelenom bojom) pa je vrlo verovatno da je ovo jos jedan kamp

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gugulice,tu ima ona asfaltna baza ne znam da se to ne plavi? Ima na snimku skoro postavio Loreal.

SrdjanB ,ja sam rekla ako oni to ispune ja se imenom i prezimenom licno izvinjavam. Zena nije svesna da je za 2 mes 2020,q oni za godinu dana mogu tih 9km dq u ravnici zavrse do Novog Bg.
Da li iko ima ko veruje u ovu izjavu? Cak i ja lakoverna mislim da je lupetanje

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672306#p672306:mvq2lu86 je napisao(la):
SrdjanB » Uto Okt 22, 2019 12:12 pm[/url]":mvq2lu86]iz danasnje Politike:
Ministarka je istakla da će Novim investicionim planom biti uloženo najmanje 10 milijardi evra u drumski, železnički i vazdušni saobraćaj.

"Sada smo sposobni kao država i kao Vlada. Imamo dovoljno novca i dovoljno smo ekonomski jaki da možemo garantovati investicije. Tako ćemo našim građanima obezbediti bolju i sugurniju budućnost i ponudićemo im Srbiju kao prvu opciju, a ne da razmišljaju o odlasku u inostranstvo", kazala je Mihajlović i dodala da otvaranje deonice auto-puta od Obrenovca do Čačka dokazuje koliko su moderne saobraćajnie bile nepohodne Srbiji.

"Najvažnija deonica Koridora 11 trenutno je izgradnja deonice od Preljine do Požege, rok za završetak radova je kraj 2021. godina i nadam se da nećemo probiti taj rok. Deonica nije nimalo laka, ali predstavlja prekretnicu za sve što se bude radilo u budućnosti. Od Požege krećemo u izgradnju deonica ka Sarajevu, a zatim i ka Crnoj Gori što će biti finansijski najteža deonica, za koju će biti neophodno blizu dve milijarde evra", naglasila je Zorana Mihajlović.
Pošto se pominje investicioni plan od 10 mlrd. EUR, da li se može gde pročitati?

Ulaze li tih 10 u onih već zaduženih ohoho, ili da i njih dodamo?

MiraC":hnmr6yn7 je napisao(la):
Gugulice,tu ima ona asfaltna baza ne znam da se to ne plavi? Ima na snimku skoro postavio Loreal.

Asfaltna baza je juznije.
Jel zna neko jel ovo novi kamp ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Začudo postavljene su ok prva slika je od 12. 10. Pa druga od 22.10. Isto je i za petlju Obrenovac.
Dal je ovo asflat na petlji Obrenovac? Ni 19og nije bilo na ovom polukrugu levo tamno,vec pesak

Do kraja nedelje će pustiti nadvožnjak kod Obrenovca, kaže Čučko...

Да ли неко може да нам каже своју стручну процену да ли ће се деоница Пожега-Бољаре уопште градити и ако хоће када ће бити завршена, као и процену датума завршетка комплетне трасе аутопута у Црној Гори Бар-Бољаре?

Црна Гора у најбољем случају, за једну деценију може завршити до Бољара. Са Србске стране би вероватно могло за 6-7 година али нема сврхе. Наравно ако буде пара и не буде ратова!

Hvala Miro.
Tesko pitanje. Posto je krenuo da se gradi, sigurno ce se jednom spojiti I zavrsiti, ali pitanje kad. Vuckovci su se pokazali nesposobni, jer je on 2012-e rekao da ce do 2017-e biti gotov autoput do CG, a nisu poceli do Pozege 7 godina kasnije. Tako da sadasnja gradnja zavisi od Kineza, I volje Vuckovaca kolko da zatezu I popustaju oko uslova kredita (da podsetim, meni su jedni od tih kineskih firmi cak pre 2 godine rekli da su spremni da do kraja te godinu krenu gradnju nastavka Bg obilaznice ka Pancevu, ali cak do sad nasa vlast to nije pokrenula). Takodje Vuckovci, I oni pre, su promenili 18 amandman NBS gde se zabranjuje kreditiranje od strane nase centralne banke, cime su namestili da ove poslove moraju se raditi iz stranih kredita. Da podsetim, da je I ovu saradnju sa Kinezima ugovorila neka druga vlast, sto je ozvaniceno avgusta 2008-e.
Tako da zavisi ko ce biti na vlasti, Vuckovci su jako malo uradili za 7 godina, ako nastave njihovim tempom to ce da potraje, ali ako se oni skinu sa vlasti, mozda neko sposobniji I puniji elana ubrza K11.

Ili odustane od svega da se nadovezem ."Zbog malignog uticaja Kine "

Zašto ste moj trudi uporedne slike nagradili sa 1 lajkom,a @Vlastine koje su iz daljine čak sa 3 - DISKRIMINACIJA ,a bas sam se potrudila! :lol:

Earth,ja ne mislim da ce se ista menjati na tom planu skorije. I nakon izbora sve ce biti isto

Vrh