Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650022#p650022:1ere4t4b je napisao(la):
drvopro » Pon Avg 19, 2019 12:01 am[/url]":1ere4t4b]Izmeriše iz ekipe RTS-ovog SAT-a, razliku u kilometraži i vremenu potrebnom da se od naplatne rampe Preljina stigne do otprilike uključenja ulice sa Čukarice na Obrenovački put, dakle malo pre Ade Ciganlije. I otprilike je 9km kraće autoputem (125 naspram 134km), i 56 minuta brže (1 sat i 13 minuta autoputem).
Kilomteraža u praksi naravno ostaje ista, sa tim da će verovatno gužve biti veće na Obrenovačkom putu a samim tim na Ibarskoj manje, pa će se vremenska razlika verovatno malo smanjiti (ekipa se vozila na potpuno praznom i zatvorenom autoputu).
file.php
dodaj na to još 15 min bez gužvi (vikend, praznici) plus dodaj još 20 min sa auto komande i dobiješ 1h50 min. Ja sam za to vreme preko Topole već u Preljini.

SrdjanB":12f0oofo je napisao(la):
Upravo stigao u BG novim delom auto-puta: tunel Brancic odlican asfalt, ogranicenje 100, potom deonica Ljig

Sent from my iPhone using Tapatalk
Deonica Ljig-Obrenovac izuzetno ravna, ogranicenje 130 celim delom. Istina neravan asfalt na delovima “Glinene”. Ceona naplatna rampa dosta daleko od samog kraja AP. Bez naplate. Dalji ulazak u BG odlcan (ali po ponoci). Procena je da ce moci iz Preljine do Mostara da sa stize za 1h i 15min van spiceva i vecih guzvi normalnom voznjom. Stres i umor novom deonicom neuporedivo manji nego ranije. UPOZORENJE: sve ustede u min. sto je donela nova deonica, pojeli su zastoji i guzve zbog radova na deonici UE -CA konkretno Gorjani semafor (preko 20min), petlja Pozega i most u Cacku. . . Kada cemo imati letnju sezonu na ovom pravcu ka Zlatiboru i Tari . . . Da ne pominjem usprenje kroz Mackat zbog potpunog izmestanja saobracaja sa glavne magistrale. Leti kud god krenes ili guzve na granici, ili na naplatnim rampama ili radovi!
Dragi forumasi zelim vam ugodnu, bezbednu voznju bez uporavanja. . . P.S. info od izvodjaca radova na relaciji Preljina - Pozega ce pokusati da se parcijalnim pustanjem Preljina - Prilipac (Pakovrace) ubrza tok saobracaja, posto je eksproprijacija zavrsena, a izvodjenje lako (samo 2 manja mosfa). Ispavite ako nesto znate vise. . .

Probudih se nesto malo po ponoci i osvanuh gledajuci direktan prenos otvaranja AP! Bez obzira na sva kasnjenja i kontraverze, na ovaj velelepni dan, srce mi kao u bika, a osmeh na licu kao u malog deteta!
NEK JE SA SRECOM SRBIJO!!!! :vops: :vops: :vops: Forumasi provozajte se i za moju dusu, kad sam ja na zalost previse daleko, pa bar za sada nisam u prilici! :kk: Sad ja svima vama zavidim bar onoliko koliko ste vi mene dok sam prolazio dok se gradilo, eto kako se pozicije promene :lol:

Ne kvarite ove trenutke slavlja, o kritikama i politici cemo kasnije!
UZIVAJTE, OVO JE FANTASTICNO!!!! :vops: :vops: :vops:

dan 1. nove ere ( nesto kao pre Hrista,posle Hrista)

@ prostorni planer zaista mi je drago sto si nakon ovolikih godina ostao na forumu. Srecan ti put,da tvoj post i zatvori temu kad zavrse radove za 5g do Crne Gore

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650046#p650046:xthu9ogw je napisao(la):
SrdjanB » Pon Avg 19, 2019 2:09 am[/url]":xthu9ogw]
SrdjanB":xthu9ogw je napisao(la):
Upravo stigao u BG novim delom auto-puta: tunel Brancic odlican asfalt, ogranicenje 100, potom deonica Ljig

Deonica Ljig-Obrenovac izuzetno ravna, ogranicenje 130 celim delom. Istina neravan asfalt na delovima “Glinene”. Ceona naplatna rampa dosta daleko od samog kraja AP. Bez naplate. Dalji ulazak u BG odlcan (ali po ponoci). Procena je da ce moci iz Preljine do Mostara da sa stize za 1h i 15min van spiceva i vecih guzvi normalnom voznjom. Stres i umor novom deonicom neuporedivo manji nego ranije. UPOZORENJE: sve ustede u min. sto je donela nova deonica, pojeli su zastoji i guzve zbog radova na deonici UE -CA konkretno Gorjani semafor (preko 20min), petlja Pozega i most u Cacku. . . Kada cemo imati letnju sezonu na ovom pravcu ka Zlatiboru i Tari . . . Da ne pominjem usprenje kroz Mackat zbog potpunog izmestanja saobracaja sa glavne magistrale. Leti kud god krenes ili guzve na granici, ili na naplatnim rampama ili radovi!
Dragi forumasi zelim vam ugodnu, bezbednu voznju bez uporavanja. . . P.S. info od izvodjaca radova na relaciji Preljina - Pozega ce pokusati da se parcijalnim pustanjem Preljina - Prilipac (Pakovrace) ubrza tok saobracaja, posto je eksproprijacija zavrsena, a izvodjenje lako (samo 2 manja mosfa). Ispavite ako nesto znate vise. . .

Možeš samo da pojasniš. Završiće ovaj deo oko Čačka (Preljina-Pakovraće) ranije? To si hteo da kažeš? Malo zbunjuje što pominješ Prilipac, jer je to petlja kod Požege.

Da li ste primetili na Satovom snimku Mladen vozi praznim AP 130km/h,dok ona devojka vozi ibarskom u trenutku kad je AP zatvoren.
Tako da ni jedno ni drugo vreme dolaska do BG nisu bas realna.
Na AP usporis cesto,preteknes itd,a ibarska je dosta rasterecenija...

JoeBG":ryszj8wv je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650046#p650046 je napisao(la):
SrdjanB » Pon Avg 19, 2019 2:09 am[/url]":ryszj8wv]
SrdjanB":ryszj8wv je napisao(la):

Možeš samo da pojasniš. Završiće ovaj deo oko Čačka (Preljina-Pakovraće) ranije? To si hteo da kažeš? Malo zbunjuje što pominješ Prilipac, jer je to petlja kod Požege.
Da

Hvala Miro i tebi takodje. Eto potrudicu se da dam suma sumarum komentar na kraju za x godina. Da ga koristite u zdravlju i veselju i da bude sto manje povredjenih i nastradalih ljudi. Jedva cekam da se provozam za par dana.

I agonija se nastavlja... već u Dubokom ponovo kolona, po google maps traffic-u sve do Umke stoji...

Sto rece jedan prijatelj, nema više špica, ovo je sad normalno stanje izgleda... ceo dan je špic.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650044#p650044:2125v7s1 je napisao(la):
blagic » Pon Avg 19, 2019 2:00 am[/url]":2125v7s1]Jos da neko doda "zena vozila Ibarskom" i j**** auto-put.
Ajde molim te, niko to nije rekao al to su činjenice.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650056#p650056:y0wrai2v je napisao(la):
Nikola '93 » 19 Aug 2019 06:18 am[/url]":y0wrai2v]Da li ste primetili na Satovom snimku Mladen vozi praznim AP 130km/h,dok ona devojka vozi ibarskom u trenutku kad je AP zatvoren.
Tako da ni jedno ni drugo vreme dolaska do BG nisu bas realna.
Na AP usporis cesto,preteknes itd,a ibarska je dosta rasterecenija...
To su odvezli nekog radnog dana u pravcu BG u špicu sezone povratka sa odmora. Bitna razlika će biti nedeljom uveče. A i rasterećenje Ibarske je jako pozitivan i željeni efekat. Naravno ne toliko za pogrebare, popove i autolimare ali za ostale svakako. Lazarevački kraj ionako neće koristiti ovaj AP jer je njima duže, oni će ostati verni Ibarskoj.
Sad treba videti i kako se koja autobuska firma prebacuje sa Ibarske.

Totalni kolaps, od Bariča do Umke sve stoji, u suprotnom smeru nije gužva.

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka

Ima opcija da se pre semafora na Umci skrene desno pa odmah levo i posle trista metara ponovo levo i tako zaobiđe semafor, al to mali broj ljudi zna...

Овај live traffic на google maps добро ради посао. Прилчно је црвено, е сад жао ми је што немам податак од пре отварања АП да упоредимо. ово је ситуације од пре 5 мин.

Obrenovac - Umka 45min!

gvb":tldpqfbu je napisao(la):
Ima opcija da se pre semafora na Umci skrene desno pa odmah levo i posle trista metara ponovo levo i tako zaobiđe semafor, al to mali broj ljudi zna...

Šta mi znaci kad sam već pola sata pre stoga bio u koloni? A to skretanje je bukvalno manje od 100 m od semafora, ako mislis na ono kod NIS pumpe

gvb":25tc5wcv je napisao(la):
Ima opcija da se pre semafora na Umci skrene desno pa odmah levo i posle trista metara ponovo levo i tako zaobiđe semafor, al to mali broj ljudi
Mozes li nacrtati rutu na google mapi ?

Ово је још бољи приказ:

Пола сата за 8 км, значи у проседу 16км/х што ће рећи баш је зачепило. види се и алтернатива на којој се уштеде читава два минута, али и добују нешто више од 2км

Kad bi svi koristili to skretanje kad je crveno, nebi bilo kolone, al ne znaju ljudi za tu opciju.

Gugulica":28069dea je napisao(la):
gvb":28069dea je napisao(la):
Ima opcija da se pre semafora na Umci skrene desno pa odmah levo i posle trista metara ponovo levo i tako zaobiđe semafor, al to mali broj ljudi
Mozes li nacrtati rutu na google mapi ?

Na ovo sam mislio.
c5bd16dc62142cd908a368962026453d.jpg

Obilaznica,petlja Obrenovac (08:17h) - OMV Celije ibarskom (09:04h)
Pijem kafu..
Tako da cu kotistiti AP tek od Ljiga dok ne otvore Surcin..

Vrh