Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=633060#p633060:3c6y6nek je napisao(la):
nikicakica » Pon Jun 24, 2019 8:17 am[/url]":3c6y6nek]Malo listam sajt MGSI i pronašao sam nabavku za nadzor nad Preljina-Požega i u njoj piše:
Планирано трајање извођења радова је 36 месеца. Планирано трајање Услуге је 42 месеца.
Dakle, izgleda da je definitivno rok 3 godine, tj. pre 2022. ništa.
Bice to i 5-6 godina :roll:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=633060#p633060:39rwwipt je napisao(la):
nikicakica » 24 Jun 2019 08:17 am[/url]":39rwwipt]Malo listam sajt MGSI i pronašao sam nabavku za nadzor nad Preljina-Požega i u njoj piše:
Планирано трајање извођења радова је 36 месеца. Планирано трајање Услуге је 42 месеца.

Ako bude 2022.godine, vodim ceo forum na veceru! Zaboravi na ovu deonicu pre 2025.godine... ja planiram da temu pratim od 2022.godine pa od tada jos 2-3 godine do zavrsetka. Ovi bre nisu sposobni da jedan jedini tunel na deonici zavrse za 6 godina a zamisli tek sta ce biti na deonici koja je 10x zahtevnija od ove???

Ako Surcin-Obrenovac bude zavrsen u Decembru onda ima nade za Preljina-Pozega da bude do 2022. Kinezi su se pokazali kao korektni do sada.

Ovi kinezi sto rade most preko Save, treba da dobiju sve deonice AP. Most i obrenovac surcin ze godinu dana. Ovi indijanci rade jednu stranu Ostruznice 3 godine, tek su na pola. Kakvi god da su rade posao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=633091#p633091:oue1bey6 je napisao(la):
bokili84 » Pon Jun 24, 2019 10:39 am[/url]":oue1bey6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=633060#p633060:oue1bey6 je napisao(la):
nikicakica » 24 Jun 2019 08:17 am[/url]":oue1bey6]Malo listam sajt MGSI i pronašao sam nabavku za nadzor nad Preljina-Požega i u njoj piše:

Ako bude 2022.godine, vodim ceo forum na veceru! Zaboravi na ovu deonicu pre 2025.godine... ja planiram da temu pratim od 2022.godine pa od tada jos 2-3 godine do zavrsetka. Ovi bre nisu sposobni da jedan jedini tunel na deonici zavrse za 6 godina a zamisli tek sta ce biti na deonici koja je 10x zahtevnija od ove???

Kao što reče @blagic ja gajim nadu zato što ovo treba da radi CCCC/CRBC koji se odlično pokazao na svim projektima gde je radio u Srbiji i Crnoj Gori, sa naglaskom na Crnu Goru gde rade odlično još težu deonicu, a krivci za kašnjenje na toj deonici nisu Kinezi nego Crnogorci jer su kasnili sa silnim dozvolama i ko zna sve čime, dok CRBC uredno obavlja svoj deo posla.

Daj Boze da gresim ali ne verujem... ne mozemo da poredimo Surcin-Obrenovac koja je ubedljivo najjednostavnija deonica kroz ravnicu, bez tunela i koja je kratka sa Preljina-Pozega... paevo u startu kasne koliko vec meseci? Nece radovi ni poceti pre jeseni... pola godine odmah dodajte na te tri godina.

Već smo objašnjavali da se ona žurka ne računa kao početak radova, nego kada zaista radovi počnu. Tri godine počinju da teku tek kada se na trasi pojavi tabla sa podacima o gradilištu uključujući datum početka radova i rok. A kada će početi, pa samo rok za dostavljanje ponuda za nadzor je 25.7. dakle biće super ako krene na jesen. Ali ako krene na jesen zvanični rok je jesen 2022.
A nije da sam poredio samo sa Surčin-Obrenovac, mada ima i na njoj jedan zahtevniji objekat, pročitaj malo pažljivije moj prethodni post.

Sad sam prosao Ljig u tunelu i ispred tunela Brancic svjetlosna horizontalna i vertikalna signalizacina upaljena. I jedna slika iz CG od danas
b88bea97ad0d57134c67e0a8952e650c.jpg

Послато са SM-G925F помоћу Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=633314#p633314:ua50b6ux je napisao(la):
Bole Kop - MNE » Pon Jun 24, 2019 9:39 pm[/url]":ua50b6ux]Sad sam prosao Ljig u tunelu i ispred tunela Brancic svjetlosna horizontalna i vertikalna signalizacina upaljena.

Cekaj,hoces da kazes da rade oni pokazivaci ogranicenja brzine? Led panoi kako se vec zovu? To se sigurno vidi od strane Dici? Mora da je neka proba ,nesto tako. Koliko je sati bilo otprilike? Nekako mi nelogicno fa se nesto proba u 18h,al ko ce ga znati

Aha,sad čitam poruku detaljnije , da li je to samo rec o osvetljenju? Lampioni i sta jos sija?

Da sve to radi sa obje strane pokazivaci brzine sta li vec one table i u tunelu oni crveni na ivicnjacima nesto nisam obratio paznju na osvjetljenje. Oko 20h.

Rasipnici,troše struju uludo! C,c,c

Hvala momci na odgovorima!

Čekaj jel to znači da su sva svetla u tunelu gotova? Nema više radova u tunelu, sve gotovo ili ?
Super slika mosta Moračica, nadam se da će ga uskoro spojiti, deluje da fali još 2-3 meseca...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=633328#p633328:2huxlt8r je napisao(la):
Niko Kažanegra » Pon Jun 24, 2019 11:08 pm[/url]":2huxlt8r]Da,sija vec nekoliko dana,videh ja prošle nedelje ..
Potvrđujem svetla, u petak, 21.06., oko 17h sve je sijalo u tunelu.

P i rekao je Krcan kad je obilazio zadnji put da do vidovdana defibitivno gotovo sve sto se tice tunela

Jel ovo senka od oblaka na glinenoj pa deluje kao da je asfaltiran deo kod odmorišta ili stvarno asfaltiran?

E sad treba naci one postove koji poslednji govore da jos nije svetlo uradjeno,mislim da je proteklo vremena dosta i da je mozda sve i gotovo. Sve mi se nesto cini da je to bilo sredinom maja,kada je da li @pančevac rekao da nije jos ni dostavljena rasveta. KrCan je rekao do vidovdana,mozda neku sedmicu kasnije zbog testiranja. Ja se iskreno nadam da ce do Ljiga pustiti saobracaj. Možda su i odron ispred tunela sredili.

Earth,zaista izgleda kao da je asfalt. Ako pogledamo radove,da li drugacije zemljiste,ali od petlje Ub pa fo prvog nadvoznjaka u Paljuvima nema radova niti je pipano,a odatle se radi . Odatle imaju jos toliko koje nije otvarano,mislim nekih jos 2-3km.Da je srece ni 5km ne bi bio problem za ovih godinu dana. Ovako ,jow dodatnih 500m moze da napravi problem

Da, sad sam prelistao Krcanovu reportažu, tunel je na 507-oj strani. Pa ako je tunel gotov, onda bi stvarno bar taj deo od Dića do petlje Lajkovac, oko 24km, mogli da puste jer se nadovezuje na ranije izgrađen deo autoputa, a i imao bi neku funkciju da se zaobiđe prolaz kroz Ljig i da skrati put oko 4km.

Earthmoving":32fnfjos je napisao(la):
Čekaj jel to znači da su sva svetla u tunelu gotova? Nema više radova u tunelu, sve gotovo ili ?
Super slika mosta Moračica, nadam se da će ga uskoro spojiti, deluje da fali još 2-3 meseca...
Meni djeluje da samo treba da sklone dzersije i da se vozi.

Prošao kroz Ljig oko 15h. Sa obe strane tunela upaljena sva svetlosna signalizacija, nisam mogao da vidim kako je u tunelu.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=633535#p633535:ht03ob3b je napisao(la):
GavSa » Uto Jun 25, 2019 4:20 pm[/url]":ht03ob3b]Prošao kroz Ljig oko 15h. Sa obe strane tunela upaljena sva svetlosna signalizacija, nisam mogao da vidim kako je u tunelu.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
Pa da rusimo barikade? Da podje opet neki bagerista iz Cacka? :lool:

Radovi na glinenoj napreduju.
1. slika - nadvoznjak Paljuvi (blize petlji Ub), asfaltiranje dve trake na desnoj strani.
2. slika - nadvoznjak kod odmorišta, pogled ka Ubu, izgleda da je materijal nasut blizu nivoa pred asfaltiranje. Ono sto se videlo na satelitu nije asfalt, vec tamniji gornji sloj podloge. Deluje da asfaltiranje nije predaleko.
3. slika - isti nadvoznjak, samo pogled ka Lajkovcu.

Vrh