Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Još svega oko 3 meseca do otvaranja Ljig-Ča. Iako nažalost nemamo novi video od Azvirta (a nadamo se još jednom), verujem da su sekcije 1 i 2 već završene i da se trenutno radi samo na sekciji 3 (Takovo-Preljina), tj. još preciznije na deonici 12 km Takovo-Brđani (dole na slici) gde su i sva 3 tunela (Savinac, Šarani, Brđani), gde su ona klizišta i onaj vijadukt posle tunela Brđani koji je na zadnjem snimku iz decembra delovao da je u zaostatku u odnosu na ostale radove jer je bio tek do pola izgrađen.
Inače bili su mi skoro neki ljudi iz Shangdonga što gradi druge dve deonice poslom i u neformalnom razgovoru sa našim čovekom iz Bg-a koji radi kod njih sam se interesovao kako idu radovi i on mi se požalio da imaju probleme jer je projekat loš (kaže radila neka firma iz NS(?)) i sa eksproprijacijom. Eto to mi reče , a dal je tačno...Ali i oni očekuju da će završiti na vreme sledeće godine tih 50tak km. I hvali Kineze da mu je lepo da radi sa njima, da su manje iskvareni i namazani od nas (bar ovi što rade tamo). Što ne treba da čudi, i nama da ko njima 40 godina sve ide uzbrdo i mi bi bili mnogo bolji :D
 
To je stariji snimak od pre 5 meseci, tj 21.12.2016. piše na početku filma, iako je na youtube postavljen 7.marta pa možda to zbunjuje da je noviji. Al nije ga na odmet opet pogledati, lep je :)
 
Koridor 11: Surčin-Obrenovac čeka Si Đi Pinga
Beograd -- Tokom posete predsednika Kine Si Đi Pinga Srbiji u junu mogao bi s Kinom da bude potpisan ugovor za gradnju deonice Koridora 11 od Surčina do Obrenovca.
IZVOR: TANJUG PETAK, 20.05.2016. | 13:16
"Razgovaramo o tome kako ćemo graditi deonicu Surčin - Obrenovac sa mostom na Savi, koja je vrlo važna. Razgovaramo i sa kineskim partnerima i očekujemo u narednom periodu, a možda i kada bude dolazio kineski predsednik da potpišemo i komercijalni ugovor za tu deonicu", rekla je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.
Mihajlovićeva je novinarima tokom kontrole radova u Vrčinu istakla da je pripremljena kompletna projektno-tehnička dokumentacija i da bi onda, u naredna dva-tri meseca već mogla da počne izgradnja auto-puta od Surčina do Obrenovca.
"Koridor 11 je isto važan i 27. avgusta ove godine puštamo u saobraćaj deonicu Ljig - Preljina i petlju Dići kojom će taj auto-put biti povezan s Ibarskom magistralom", podsetila je ministarka i izrazila uverenje da će sledeće godine do leta građani moći do Čačka da idu auto-putem.
"U 2016. će biti završen skoro ceo Koridor 10, osim dela kroz Grdeličku klisuru koja se završava u prvom kvartalu 2017. odnosno krajem prvog kvartala i građani Srbije i svi drugi koji prolaze kroz našu zemlju od severa do juga zemlje će moći da idu idu autoputem", kazala je Mihajlovićeva.
Ona je naglasila da je Koridor 10 saobraćajna žila kucavica i da će taj evropski putni pravac biti konačno završen, posle 30 godina, koliko se o tom projektu priča.
 
Gledajući užu sliku, pošto sam na Novom Beogradu meni leba strana odgovara više. Samo da spoje jurija gagarina sa petljom kod surčina.

Naselja poput mirijevo će postati geto, ako već nisu.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
 
Mislim da će se Vojvođanska spojiti sa surčinskom petljom. Mada na slici deluje da ima i neki mali priključak od Jurija Gagarina. Zanimljivo kako je za razliku od pravih ulica NBGa, to spajanje krivudavo iako je sve sama ravnica i njive, i ni jednog naselja niti kuće između.
 
Meni će ovo ređe trebati, ali kada zatreba, biće odlično!
 
Ala su iskrivudali trasu, pa tacno im je svaki nelegalni objekat u surcinu problematican. Genijalni planeri...
 
А можда има везе са водотоковима, карактеристикама земљишта, са распоредом легалних објеката и ко зна са чиме...
 
Osim NBG, leva strana odgovara i vezi sa novosadskim autoputem.
 
Dosta se spominje da će uskoro biti potpisan ugovor za Surčin (Bg obilaznica) - Obrenovac i to bi finansirali i gradili Kinezi, isto kao ove dve deonice od 50tak km Obrenocav-Ub i Lajkovac-Ljig koje treba da završe sledeće godine. Bila je piča da isto tako odrade i Čačak-Požega ali se to u zadnje vreme retko pominje, mislim zbog kontrole zaduženosti Srbije. Požega-CG ništa za sad, tek kad se ove nove 2 završe, možda eventualno za 5 godina, teška (posebno uspon Ivanjica-Pešter 40km), skupa i slabo prometna deonoca. Naravno kada bi se izgradila i spojila sa CG autoputem promet bi bio mnogo veći. Ali i do Požege bi bila ogromna stvar. Pž- granicaCg je dugačka čini mi se 106km i za nju treba bar još milijarda evra i više.
Crnogorci treba da puste deo 42km Pg-Mateševo 2019. koji ih je opteretio za 800 miliona evra pa je pitanje da li će i kada imati snage za nastavak preostalih 60-70km do Srb granice. Ako ih je ovih 42km koštalo 800 mil evra, preostalih 60tak km bi ih koštali 1,2 milijarde evra. Možda posle 2019.
Ali trebamo biti zadovoljni, za 3 god između Bg i Pg ćemo realno imati između 160 i 190 km autoputa (trenutno nemamo ništa tj imamo 12km koji ne rade) a faliće još 200-170km u zavisnosti da li će se u međuvremenu graditi Ča-Pž. Tj skoro polovina autoputa Bg-Pg će biti izgrađena do 2019.
 
CG: Rade na autoputu, pa idu na rekreaciju
Podgorica -- Na trasi autoputa Bar - Boljare biće izliven beton temeljnih jama mosta Moračica, koji je najveći i najzahtevniji objekat na trasi Smokovac Uvač - Mateševo.
Izvor: cdm.me| sreda, 25.05.2016. | 12:45
Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Ivan Brajović obići će kamp Moračica, u čijoj blizini će biti izgrađen istoimeni most na trasi prioritetne deonice auto-puta Bar Boljare. Događaju će prisustvovati i generalni direktor kompanije China Road and Bridge Corporation Gao Liang, kao i ambasador Kine u Crnoj Gori Cui Zhiwei. U selu Moračica nalaze se dva od četiri radnička kampa, u kojima su kancelarije i sale za sastanke. U njemu se nalaze smeštajni kapaciteti za 100 ljudi, kuhinja i kantina, a izgrađeni su i sportski tereni za rekreaciju radnika.
 
Ovo su dva snimka napravljena u periodu od godinu dana prvi je snimljen 15.11.2014, a drugi 21.12.2015 vidi se ogroman napredak u radovima.
Snimci su napravljeni dronom.
Oba snimka pustite u isto vreme.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oo4uFTv6-1c[/youtube]
21.12.2015
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YBhFsi7vROs[/youtube]
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388398#p388398:2gd09c7j je napisao(la):
jerry » 28 Мај 2016 03:20 pm[/url]":2gd09c7j]Ovo su dva snimka napravljena u periodu od godinu dana prvi je snimljen 15.11.2014, a drugi 21.12.2015 vidi se ogroman napredak u radovima.
Snimci su napravljeni dronom.
Oba snimka pustite u isto vreme.
Џери, ови снимци већ одавно стоје на теми
 
Vrh