Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Dok ne usvoje planske dokumente (a ovo je tek prostorni plan, što je najopštiji planski dokument, a treba da dođu do detaljne regulacije), ne može ni da bude eksproprijacije.

Tako da daleko je ovo - bar ako nameravaju da rade ovaj putni pravac legalno.

Da li možda znaš u kakvom je stanju put 196 Arilje-Ljubiš?
Ja taj put odlično poznajem, prvih tridesetak km do sela Visoke širok ali ne baš sjajan asfalt sa dosta krivina, na nekim delovima ok ali ima i dosta manjih i većih oštećenja. Poslednjih pet km kroz ariljsku opštinu je makadam osrednjeg kvaliteta, mestimično se nazire i strugani asfalt koji je svojevremeno tu nasut ali ga je voda odavno raznela. Čim se pređe u čajetinsku opštinu počinje odličan asfalt, doduše jednom delom prilično uzak i tako je sve do centra Ljubiša.

Ja taj put odlično poznajem, prvih tridesetak km do sela Visoke širok ali ne baš sjajan asfalt sa dosta krivina, na nekim delovima ok ali ima i dosta manjih i većih oštećenja. Poslednjih pet km kroz ariljsku opštinu je makadam osrednjeg kvaliteta, mestimično se nazire i strugani asfalt koji je svojevremeno tu nasut ali ga je voda odavno raznela. Čim se pređe u čajetinsku opštinu počinje odličan asfalt, doduše jednom delom prilično uzak i tako je sve do centra Ljubiša.

Znači, za izbegavanje... Ja sam inače oduševljen alternativnom Arilje - Prilike - Jasenovo - Kokin Brod, ali s obzirom da se rekonstruiše put Arilje - Ivanjica, Borova Glava ne gine.

Mislim da dosta u Cacku nastavljaju ka Crnoj Gori preko Kraljeva i N. Pazara. Bilo je da preko Berana u mesecu avgustu 2024 brojali su kroz tunel Klisura preko 200.000 vozila. Ja sa Ba Pg i more uvek idem preko Kraljeva. Uradjeno je dosta na putevima i jos kad budu pustili do Adrana bice dosta putnika koji ce tu ici jel se izbegavaju guzve oko Uzica i Zlatibora.
Al nabroja!
Nit su poceli od Milota prema Prizrenu nit ce uskoro a i ono sto nazivas autoput nije ni oddaleka to, a i raspada se iako ima koncesionera.
Koridor 8 nece biti do 2035!
Prema Skadru nisu poceli a kace neznamo!

Al nabroja!
Nit su poceli od Milota prema Prizrenu nit ce uskoro a i ono sto nazivas autoput nije ni oddaleka to, a i raspada se iako ima koncesionera.
Evo informacija iz septembra meseca prosle godine.

Al nabroja!
Ma neka si mi rekao,svet se završava 2035 a oni ne idu ka EU i neće dobijati sve i više više iz fondova EU.

Od Elbasana do Libražda skoro gotovo ,od Elbasana do Rogožine se radi imaš snimke na Yt rok 2026...Od Rogožine prema Draču imaju ugovoreno ili ugovaraju.
I kokiko im ostaje?
Sve i da ga rade do 2035 uradice svojbdeo osmice a i Makednici ce do tada uraditi dobar deo.
Ostaje im deo obulaznice Elbasana i deo od Libraža do Buštrice.

Poslednja izmena:
Evo da ne bi pisali gluposti jedna jucerasnja iz tunela...Radi se udarnicki...

1000095292.jpg

Ma neka si mi rekao,svet se završava 2035 a oni ne idu ka EU i neće dobijati sve i više više iz fondova EU.

Od Elbasana do Libražda skoro gotovo ,od Elbasana do Rogožine se radi imaš snimke na Yt rok 2026...Od Rogožine prema Draču imaju ugovoreno ili ugovaraju.
I kokiko im ostaje?
Sve i da ga rade do 2035 uradice svojbdeo osmice a i Makednici ce do tada uraditi dobar deo.
Ostaje im deo obulaznice Elbasana i deo od Libraža do Buštrice.
Od Qafa Tane do Podmolje u MK jos se nezna trasa zbog Uneska, 99% ce se ici na tunel severno od sadasnjeg granicnog prelaza tako da negine 2035-ta.

@Niko Kažanegra , ja sam 99% uverena da je reč o tunelskoj cevi koja kasni, a odnosi se na tajanstvenost @StaraMo
Pazi, otvaranje je za 15 dana, do sad valjda svetlo mora da bude gotovo, idu testiranja, provere, verujem da je ta elektrika povezana i za one znakove, sijalice upozorenja i sve tako to, da ne lupetam puno. U glavnom, ova koja se pušta valjda sija ko Las Vegas i ne zezam se.
Mozda zure za drugu, ne znam

Šta predstavlja sintagma "kazneni prosek"?
Autoput do Zlatibora imaće 180km. Dozvoljeno je 130km/h + mala tolerancija + meri se po najkraćoj liniji autoputa = 1h 21min (ako budeš stizao brže od toga sistem šalje kaznu)
Isti sistem se primenjuje na autoputevima Italije, već postoje neke aplikacije kod nas koje ti odmah izmere vreme kada najranije možeš da izađeš na nekoj od naplatnih rampi (ukucaš ulaznu i izlaznu rampu i vreme ulaska na AP)

И мени се тако чини ,поготову на основу Букијевог и твог тумачења и чутања од Старе Мо,мада док се не уради до Злакусе ово и није неки бенефит .осим ко иде у Ариље ,Ивањицу и наравно Лучане....

Autoput do Zlatibora imaće 180km. Dozvoljeno je 130km/h + mala tolerancija + meri se po najkraćoj liniji autoputa = 1h 21min (ako budeš stizao brže od toga sistem šalje kaznu)
Isti sistem se primenjuje na autoputevima Italije, već postoje neke aplikacije kod nas koje ti odmah izmere vreme kada najranije možeš da izađeš na nekoj od naplatnih rampi (ukucaš ulaznu i izlaznu rampu i vreme ulaska na AP)
Treba računati da kroz tunele se mora usporiti, valjda kolko sam čuo postoje kamere koje mjere brzinu prolalaska kroz tunele na AP-u.

Ovo sad smo ispratili oko radova, bojim se, poželjećemo da imamo izgradnju nastavaka da i dalje pratimo radove. Neće biti autoputa do CG bar 10 godina, ako i tad doživimo...
Najpametnije bi bilo da se nastavi krak bar do Zlakuse, to je 15etak km, ili eto do Užica u najboljem slučaju, mnogo bi sigurnija i laganija vožnja bila za sve.

Vrh