Ono sto je zanimljivo je da je na OpenStreetMap mapama dobar deo deonice do Pozege (otprilike do mesta Negrisori)
Ono sto je zanimljivo je da je na OpenStreetMap mapama dobar deo deonice do Pozege (otprilike do mesta Negrisori) obelezen kao "zavrsen".
Pogledajte prilog 234125
Dobra stvar u celoj ovoj priči je da za 20 godina niko neće znati za Drobnjaka, ali će većina ljudi znati za autoput od Pakovraća do Požege.rekao je Drobnjak za agenciju RINA
Neće, jer ovi novi putevi nisu loše odrađeni, osim možda ovog za Požarevac.... dakle, biće vrlo tmurno...
Ne ulazim u analizu da li je nešto umereno ili neumereno u smislu cene koštanja autoputa. Ima ko će o tome da brine.Ono što je tužno da čitava se država zarobljava velikim kreditima jer svi projekti koštaju neumereno mnogo
Bio je jutros gdin Poledica iz Puteva Srbije na RTS-u, nesto oko 9. Sustinski nije nista rekao. Najveca vest je to da su poceli asfaltiranje u Munji i to duzine 800m (znaci malo manje od trecine duzine tunela). Na pitanje sta dalje, kad se bude zavrsila deonica, odgovorio je diplomatski da se radi na izradi dokumentacije za nastavak ka Ivanjici i od Pozege ka Mackatu...Na pinku od 10h jutros je bio neki bas prica o AP do Pz, ali slusala sam malo i nisma mogla dalje pa javite ako je nesto rekao pametno.
Ne unam da li je rekao nesto konkretno za EM opremanje, to hvaljenje asfaltiranja je prasina u oci
Ne ulazim u analizu da li je nešto umereno ili neumereno u smislu cene koštanja autoputa. Ima ko će o tome da brine.
Ja se nadam da ce za 20 godina svi znati za Drobnjaka. Da ce on i slicni biti primer kako ne treba da se radi.Dobra stvar u celoj ovoj priči je da za 20 godina niko neće znati za Drobnjaka, ali će većina ljudi znati za autoput od Pakovraća do Požege.
U tom svetlu, meni je veoma milo da se ova, po milion parametara, problematična deonica, konačno završava, te da možemo sa pravom da svoju frustraciju iskalimo na nedostatku napretka u sledećim deonicama prema Zlatiboru.
Spremite se na poprilično mrtvilo na polju infrastrukture - većina tekućih projekata biće relativno brzo završena, a novih izgleda nema. Počeće to mnogo da žulja.
Dunavski koridor, Moravski koridor, Ruma-NS i ova patrljak do Požege - kumulativno, sve je to gotovo za 18-24 meseci, gore dole koji mesec... i šta preostaje? Autoput do Zrenjanina eventualno... onaj ipsilon od Sombora do Kikinde i ne smatram ozbiljnom pričom, kao i Karađorđe... dakle, biće vrlo tmurno...
Kakve li ironije!!!Poledica iz Puteva Srbije
Pričaš kao moja žena. Kad nam zafali para uzme kredit.Tekući nivo zaduženja merenom DBPom nije veliki i to Srbija može bez problema da finansira do konačne otplate.
Slazem se ali nije svaki kredit los.Pričaš kao moja žena. Kad nam zafali para uzme kredit.
Čuveni BDP se kod nas računa po vrlo upitnoj metodologiji i zasniva se na ovom kursu dinara. Meni lično izuzetno odgova što je stabilan i kakav je, ali je činjenica da je nerealan. Na žalost.
Ne pravi se BDP moranjem kablova i izvozom sirove rude.
Nema potrebe za subjektivnim osećajima. Postoje posredni načini da se proceni da li je priča o rastu BDPa istinita ili nije.Svi se frljaju sa računicama ali činjenica je da niko od nas ne zna kakav nam je zaista BDP i da li smo puno ili malo zaduženi. Svako se vodi nekim subjektivnim osećajem i onda forsira retoriku u tom smeru.
Svi se frljaju sa računicama ali činjenica je da niko od nas ne zna kakav nam je zaista BDP i da li smo puno ili malo zaduženi. Svako se vodi nekim subjektivnim osećajem i onda forsira retoriku u tom smeru.
RTB izvozi potpuno neobrađenu rudu. Zli jezici kažu da je to zbog visokog sadržaja u rudi i rudne rente, mada ja se ne razumem u to, ali ne moraš da budeš stručnjak pa da zaključiš da je najniži stepen, level Centralna Afrika.Motanje kablova je priča od pre deset godina.
U međuvremenu su krenuli RTB i Smederevo, otvorene su fabrike koje štancaju proizvode više faze obrade, a IT i turizam su skočili na 5 miljardi evra.
O građevinarstvu i ulaganjima u infrastrukturu da ne govorim...
To je generisalo rast BDPa.
Veze to nema sa motanjem kablova.
Još ću da ispadnem pumpadžija. Naravno da ima rasta BDP-a, naravno da se grade putevi, fabrike i ostalo.A tek infrastruktura...
Pričati da nema rasta BDPa u zemlji koja u poslednjih deset godina gradi ovoliko autoputeva, pruga, fabrika.... je prosto detinjasto.
NEMOGUĆE je napraviti stotine kilometara autoputa a da ti se to ne reflektuje na rast BDPa.
I tako dalje...
Čoveče, da li si ti svetan šta znači izvoziti neobrađenu rudu?RTB izvozi potpuno neobrađenu rudu