Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Sad sam morao da procitam clanak i ostao sam bez nekoliko desetina mozdanih sinapsi
elem, samo brzi pogled na RSZ kaze sledece:
idindikatorgodnTernPolnStarostvrednostidJedinicaMerenJedinicaMerenIzvorIIndikatornStatusPodatka
18010403IND03
2011​
Gornji MilanovacUkupnoUkupno
44240​
NRbrojRZSProcene stanovništva na dan 31. decembarKonačan podatak
18010403IND03
2023​
Gornji MilanovacUkupnoUkupno
38570​
NRbrojRZSProcene stanovništva na dan 31. decembarKonačan podatak

Dakle svaki pokojnik i svako ko se odselio je radnik vise u statistici ove dzukele
Ima 5670 ljudi manje u opstini GM, a siguran sam da prosek starosti nije smanjen, a ni broj penzionera
Na stranu sto RZZ brise ljude koji se ne zaposle posle 1g od prijave ili inzenjere, ekonomiste, pravnike... koji nece da kopaju kanale

Ovo je veoma vazna saobracajnica za GM, prosao sam starim putem par puta i taj put je bio katastrofa. Ako neko prodje ovih dana, mogao bi da fotka i da kaze svoje utiske.
Bas tako @CherryBlossom, ovo nije brza saobracajnica, vec obilaznica od 10 km. GM je odavno trebalo da ima obilaznicu, uostalom kao i Uzice, Kragujevac i ostali gradovi

GM ima obilaznicu odavno, ovo je ukljucenje na AP posto ga je AP solidino zaobisao, sa te strane jeste vazno, i dobro je da kamioni ne moraju da se spustaju pored skola ili pored opstine da stignu do insustrijiske zone
i ne samo da GM ima obilaznicu, nego ima i Industirjisku obilaznicu tako da nista od teretnog saobracaja ne mora da ulazi u centar grada NIKAD

i dalje mislim da ce kamioni pre koristiti preljinu pogotovo saobracaj koji dolazi sa juga (kad se spoji Pojate-Preljina) nego ovu saobracajnicu

Ovo je veoma vazna saobracajnica za GM, prosao sam starim putem par puta i taj put je bio katastrofa. Ako neko prodje ovih dana, mogao bi da fotka i da kaze svoje utiske.
Bas tako @CherryBlossom, ovo nije brza saobracajnica, vec obilaznica od 10 km. GM je odavno trebalo da ima obilaznicu, uostalom kao i Uzice, Kragujevac i ostali gradovi
Neću stići da slikam, ali ću proći u nedelju, pa ću javiti utisak.

1000018596.jpg

Vlad089 nije imao dobar izvor ocigledno :)
A podelio sam ovde info s pocetka septembra, pre oko mesec dana i tada je bilo jos oko 96m preostalo da se iskopa u desnoj cevi.
Sto znaci da su kopali oko 2 m dnevno.
Bice ta vest na svim vestima, siguran sam :cool:

Имамо плејаду сјајних дрон оператора! Од крајње корисних, информативног типа, преко лудо храбрих до врхунских снимака. Свима сам јако захвалан и благодарим им на великом труду и омогућавању свима нама да видимо напредак или кашњење радова!

@KrCan izgleda učestvuješ u zaveri cutanja povodom probijanja tunela Munjino brdo. Evo ga brat Vlad ponovo sa informacijom da je tunel probijen.

Prošao sam upravo magistralnim putem od auto-puta A2 do Gornjeg Milanovca. Put je proširen i pregledan. Oseća se da je sve novo i fino je obeleženo, čak su svim kućama izasfaltirali priključak na magistralni put. U 11.20 sam izašao sa auto-puta i u 11.30 sam već bio u Gornjem Milanovcu kod kružnog toka.

Stvarno je lepo urađen put, mada ja imam tri zamerke. Prva zamerka je vožnja lokalaca koji su navikli da voze onim uzanim kolovozom i zadržali su naviku da voze posred kolovoza iako je sadašnja širina standardna.
Druga mana jeste obeležavanje kolovoza na jednom brdu, a to je da otvaraju desnu traku za spora vozila, a onda 1 km kasnije zatvaraju levu traku umesto da zatvore tu novootvorenu desnu traku, pa bi pri preticanjem to bilo opasno mesto.
Treća zamerka je obeležavanje na auto-putu, odnosno put je otvoren, a već kod Ljiga na displeju i znacima i dalje stoji da je obavezan obilazak puta.

Svakako, daleko sam odmorniji i nema čekanja na mimoilaženje na mostovima, a i put je napokon širi što je svakako plus.

To što zatvaraju levu traku na toj uzbrdici je urađeno jer vozila u desnoj traci imaju prednost.Obrati pažnju na sličnim mestima svuda je tako,primer je završetak duplih traka na Rušnju gde je pri vrhu dozvoljena brzina 30km/h za vozila u srednjoj traci.Ja sam ovo naučio na teži način...

Jasno mi je da imaju prednost, samo nisam imao priliku da vidim tako nešto i ne deluje mi kao dobro rešenje. Nekako mi je čudno. 😅 Naravno, nisam iz saobraćajne struke i ne mogu da sudim, ali mi laički ne deluje dobro.

Vrh