Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Samo Zlatibor, sve se upucava u Zlatibor. Ima li bar malo sanse da se sredi put do Mokre Gore?
Da znaš da si u pravu, red bi bio i da se taj put sredi, gde je inače odličan asfalt iz starih vremena, onako siv, otporan, ali je dosta propao. Imaju i tri trake ka Kremnima. Generalno su magistralni puteevi zapušteni. Od Sente do Bačke Topole takođa magistrala zrela za ozbiljnu restauraciju. I ko zna koliko ima takvih puteva.
Inače ovaj put od ČA, preko Zlatibora i dalje ka CG je nenormalno opterećen, što sam video i juče kada je radni dan, nije ni vikend, ni praznik, ni sezona odmora.
 
Ovaj deo kod petlje Pakovraće kod nadvožnjaka je asfaltiran.
Sada ostaje da se završi onaj deo pre tunela Laz.
Deluje mi i da je deo kod Negrišora spreman za asfaltiranje, sudeći po boji nasipa.
Kao što neko reče, izgleda da se žuri da se završio deo do Lučana.
Will see :)

Sentinel 11.10.
Screenshot_20231011_205056_edit_209109327338198.jpg
 
Steta sto je stariji snimak, ovo je situacija na terenu od pre 15 dana, realno ne ocekujem neki ogroman napredak ali ipak on postoji sudeci po satelitskim snimcima... Cekamo nekog da u svojoj reziji podigne dron :)
Cini mi se da je realno ocekivati da ovaj deo do tunela Laz bude gotov za mesec dana. A sto se tice tunela Munjino Brdo, valjda ce ga probiti do proleca ako je sada na 80% kako je neko objavio nezvanicno?
 
I ja mislim da ce lokalni put ici ispod nadvoznjaka koji je ispred, kad se nastavim ovim lokalnim putem desno sto se vidi na slici, posle nekih 20,30 metara video sam radove paralelno sa trenutnim lokalnim putem, zbog toga mislim da ce ici ispod nadvoznjaka i da se tu prebacuje lokalni put.
 
I ja mislim da ce lokalni put ici ispod nadvoznjaka koji je ispred, kad se nastavim ovim lokalnim putem desno sto se vidi na slici, posle nekih 20,30 metara video sam radove paralelno sa trenutnim lokalnim putem, zbog toga mislim da ce ici ispod nadvoznjaka i da se tu prebacuje lokalni put.

Jel ovo nema veze sa tim?

Screenshot_20231013_195031_YouTube.jpg
 
Nema, taj put sa slike bi trebalo da spaja kuce koje su ostale sa desne strane autoputa sa ostatkom Pakovraca, ne znam da li ce taj put ostati slep u pravcu prema Cacka ili ce napraviti neki izlaz kod kruznog toka posle naplatne rampe.
 
Ako je u Munjinom brdu ostalo još 800 metara po cevi za probijanje, a u skorije vreme probijanje nije napredovalo, mislim da je najraniji završetak cele deonice moguć krajem 2025. godine.
 

Neverovatno ni reci o odronu u levoj cevi tunela Laz.
Koliko su sve informacije filtrirane.
U Munjinom jos po 800m po cevi, sto znaci da je napredak gotovo nikakav.
Rekli su izmedju redova da iako su koristili najače potporne zidove imaju problem....Mislim lako je meni da to zaključim kad si mi ti to i pokazao ali definitivno čovek mora da im prati grimase na licu i svaku reč meri da bi naslutio šta se ustvari dešava....Uostalom kao i onaj dalekovod itd....
 
Drug čija firma izvodi određene radove na autoputevima mi je danas rekao da je moguće da se do Požege završi do kraja godine...pod uslovom da baš zapnu.
 
Нико нема појма када ће завршити. Јер нико незна када ће пробити Муњино брдо. До краја године једино могу да заврше до Лаза ако се потруде и уклоне ону кућу у којој спавају. Све остало је пропаганда за безсловесне масе!
 
Ja stvarno ne znam odakle informacije da se završava do kraja godine do Požege. Krcan je bio lično tamo, dao jedne informacije, snimke koje imamo daju iste informacije, tunel nije probijen a znamo da ga samo opremiti treba 6+ meseci, i onda neko kaže završava se sve za dva ipo meseca.

Nemojte da me shvatite pogrešno, ili da napadam nekog, ja ću 7 puta da se izvinim ako ste u pravu, ali ovo je veliko pitanje da l će kraj sledeće godine da bude možda rok, ako mene pitate, ja sam i ranije pisao da ovo otvaramo 25-e. Velika je udaljenost rokova za dva meseca i za dve godine, da radovi ne mogu toliko da pokažu.
 
I do Lu pre neki dan rekoše da će biti na prolece gotovo. Bilo ma dnevniku. :D
 
Zar nismo do sada navikli i zar nismo prestali da se pecamo?
Izbori idu, u svrhu njih biće sve više tih bombastičnih izjava koje kod beslovesnog dela glasačke mašine ostavlja utisak. Nekad ih za potrebe marketinga lansiraju političari, nekad po zadatku botovi raznih nivoa
Kako je naše političko tržište bez ikakvih pravola, takve izjave prolazile su i prolaziće još neko vreme nekažnjeno.
Da se izbori bliže, vidi se i ovde po forumu kada odjednom ožive razne teme, po kojima pišu o idejama, projektima, ugovorima koji tek što nisu.
A, malčice je drukčije u praksi.
Državni instrumenti propagande obilato im pomažu u tome, kako bi predizborna slika ove jadne zemlje bila ružičastija (pinkastija).
Do tada, radujmo se najavama svečanih otvaranja deonica koje višestruko probijaju rokove, a po km koštaju mnogo više nego bilo gde u Evropi
 
Vrh