I ako mogu jedan off topic....
skoro smo po prvi put isli za Boku preko Kotromana i Foce.
Mislim da se i kod nas otvara sjajna sansa za brojne ugostitelje duz naseg magistralnog puta, a postojeci da se dobro pripreme...
U Foči smo npr svracali na benzisku pumpu mislim da se zove Nešković... ljudi, to je restoran, a ne benzinska pumpa. Toaleti čisti, , prostor za odmor, pogled, ljubazni radnici, hrana....
E sada, ljudima iz Bg i NS je to normalno, pa i kod nas ima " pristojnih " mesta za pauze, ali ima prostora da se postojeći daleko bolje pripreme, da se ulozi da bi se vratilo.
Vazno je i da prestanemo da " deremo" turiste i tranzitne putnike, da usluga bude vrhunska pa da oni koji putuju imaju parking prostor, mesto za kratak odmor, povoljne cene i čist prostor.
Meni je to licno jako bitno, do sada smo putovali preko Zabljaka i najveca zamerka je upravo nedostatak mesta za pauze.
Zlatibor gradi 20 fudbalskih terena, hoce da naprave zicaru i do Pribojske banje, to ce dovesti vise turista, vwci priliv novca, ali dajte da onaj koji putije iz Bg, Ns,Kraljeva...ima pristojne lokacije za odmor i da ne plati kafu kao da je na Zlatiboru....
* stari forumasi znaju da se cesto događa da se ovde o necemu pise pa se ubrzo menja stanje na terenu.... Eto ja da dam skroman doprinos*