Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Raniji i novi predlog trase kroz teritoriju opštine Arilje se prilično razlikuju u nekim delovima. Po ranijem predlogu trasa je išla i levo od obale Moravice, a sada samo desno.
 
Zna li neko kolika je guzva bila proslog petka uveče na naplatnoj ramp Preljina tj koliko je manje nego pre nego sto se otvorila NR Pakovraće?
 
Prvobitno su planrali petlju u Cerovu, a sada u Virovu. To je svega 3-4 km od petlje Prilipac.
Planirali su isključenje sa magistralnog puta za autoput u Lativici, Cerova je odma do Virova, to mu dođe 5-6km što je opet iditoski.
Raniji i novi predlog trase kroz teritoriju opštine Arilje se prilično razlikuju u nekim delovima. Po ranijem predlogu trasa je išla i levo od obale Moravice, a sada samo desno.
Ja se ne sećam ni jednog plana koji je predviđao autoput levom obalom Moravice, s obzirom da je na toj strani reke mnoštvo objekata, što kuća što mini hladnjača. Uvek je bila priča da će ići preko brda.
 
Na google mapama unet je ulaz u kružni tok koji trenutno nije u upotrebi, što se vidi po toku saobraćaja
1644585688197.png
 
I, da li je bilo šta gužva danas? Ili tek sutra očekujemo

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 
Mozda ja ne razumem nesto ali BG - Uzice i dalje pokazuje na Google Maps 2.24 minuta (nocu) a u jednom trenutku je pokazivalo 2.05 minuta.
 
Da, ima guzve, ja sam prosao oko 4-5 suprotnim smerom od Lajkovca ka Bg-u, pa vidim da u suprotnom smeru idu po obe popunjene trake gotovo celim putem. Takodje, Valjevo-Lajkovac standardno pun u obe trake, kamiona i svega. Kako je bilo dalje iza, od Lajkovca ka Pakovracu nemam pojma.
 
Док год се не уради од Прељине до Адрана АП, увек ће бити гужва за празнике и викенде. Потпуна гужва ће се решити тек са изградњом до Мачката према Реп.Србској и до Ивањице према ЦГ.
 
Ja se ne sećam ni jednog plana koji je predviđao autoput levom obalom Moravice, s obzirom da je na toj strani reke mnoštvo objekata, što kuća što mini hladnjača. Uvek je bila priča da će ići preko brda.
U ranijoj verziji je bio nacrtan prelazak jedne kratke deonice na levu obalu Moravice u Bogojevićima. Vidi se na slici u jednom postu na prethodnoj strani.
 
Par zanimljivih fotografija sa Linkedin naloga kompanije PERI:

Tunel Trbušani dužine 278 m predstavlja najzahtevniji objekat na novoj deonici autoputa E-763 od petlje Preljina do petlje Pakovraće, dugačkoj 12 km.
Zahvaljujući korišćenju VARIOKIT VTC kolica za izradu oplate tunela omogućeno je izvođenje taktova betoniranja od 15 m u ciklusima od svega šest radnih dana.
Mogućnost predmontaže VARIOKIT panela ubrzala je proces gradnje.

1643624239940.jpg

1643624239820.jpg
1643624239968.jpg
1643624240033.jpg
1643624239760.jpg
 
Razumeš sve, ali je krenuo stampedo na Zlatibor zbog pratnika i školskog raspusta. Verovatno će gužva biti i sutra (subota) pre podne.
Ok ali meni se cini da ipak nesto nije u redu sa Google maps jer proveravam i u 2-3-4AM tj nocu pa je isto. Iz nekog razloga Google Maps kao da je podigao vreme putovanja.

Kad je pustena deonica nisu odmah ucrtali pa su je ucrtali ali nisu merili vreme a onda su dodali vreme koje je bilo nize nego sad sto prikazuje.
 
Nemojte da se pravite ludi, nego vi što vršite migraciju na Zlatibor, pišite prolazno vreme, iskustva....

Ja ću zbog svoje savesti (a znam da sam dosadna) da vam kažem da je u Pž ( znači od Ovčar Banje) svaki dan hladno. Zaboravite sunce, magla je do10-12h. Još uvek se led nije otopio, kolovoz je ponegde mokar i može da poledi.
Juče je bilo -5 i držalo dugo pa vozite normalno, držite se ograničenja da bezbedno stignete na Taru, Zlatibor ili dalje!
Srećan put! I *pišite kakvo je putovanje*
 
Poslednja izmena:
Drugar juče ode na Zlatibor i baš smo komentarisali kako će se zaglaviti pred naplatnom u Pakovraću. Međutim, javlja se juče oko 5 popodne, prošao bez problema, uopšte nije bilo gužve. Verovatno je ovog jutra gore, mnogi su rešili danas da krenu.
 
Nigdje ne nalazim bilo kakve informacije o radovima na dionici od Pakovraća do Požege. Da li se išta radi, ili se čeka proljeće?
 
Izgleda da je ovih 9 slobodnih školskih dana ispeglalo krivu saobraćaja, pa nisu svi nagrnuli odjednom. Deca su škoku iška svaki drugi dan, pa su neki krenuli i u četvrtak popodne, neki juče tokom celog dana...
Evo kako je danas oko podne izgledalo. Ukrao sam sa lokalne saobraćajne grupe:
IMG-7c084d172e1d2eb5c3b150ceb127e56e-V.jpg

IMG-7c084d172e1d2eb5c3b150ceb127e56e-V.jpg
 
Ja sam prošao jutros oko 10.Nijedno auto nije bilo na rampi.2i30 do Zlatibora najopuštenije.To je subota pred produženi vikend jedan od najudarnijih termina u godini.Nema veze produženi raspust, mnogi su isplanirali odmore i pre toga.Jednostavno, više nema kritićnih tačaka posle Pakovraće gde bi mogao kolaps da nastane ni u najudarnijim terminima.Putujem decenijama tu trasu, sva uska grla je zaobišao autoput (kad se setim samo semafora u Ljigu...).Nastavak autoputa svakako podržavam u bilo kom smeru ali on će doneti mnogo manje benefita nego urađena deonica.
 
Nigdje ne nalazim bilo kakve informacije o radovima na dionici od Pakovraća do Požege. Da li se išta radi, ili se čeka proljeće?
Samo tuneli koliko mi znamo....

Hvala drugima za sve informacije za putovanje u ovim danima! U Pž deluje da je više saobraćaja, i @branik može da proveri/ potvrdi na delu od Ue ka Zl, ali je definitivno više saobraćaja, a da zastoja nema....to je fenomenalno!

Sreda i sledeći vikend će biti i za povratak ključne, ali ja sad ne očekujem veće probleme.
U ostalom, odmorite u Ovčar Banji i biće vam lakše da izdržite povratak 😁
 
Čitav danas bio je uzbrdo iz Užica pojača, ali ne i pregust saobraćaj. I vlasnici smeštaja kažu da se Zlatibor puni, mada je poseta bila solidna i pre današnjeg dana.
Svi koji se voze ka Zlatiboru moraju da računaju da je put od Pakovraća do cilja izuzetno opasan, da kao što Mira reče, ovde vladaju drugačiji klimatski uslovi, da počinje da ledi čim padne sunce, da snega ima još, da su guste jutarnje magle od Ovčar banje do Bele Zemlje, da ima mnogo kamiona i pune linije, a da skoro u svakom trenutku, od ap do Zlatibora dežura i po 5 patrola, od kojih su dve radari, presretači, ali i uprkos tome, poprilično kamikaza...
 
Vrh