[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898497#p898497:3dzxogei je napisao(la):
Dalmatinac » Ned Nov 14, 2021 2:52 am[/url]":3dzxogei]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898485#p898485:3dzxogei je napisao(la):
Markoticevic » Ned Nov 14, 2021 3:40 am[/url]":3dzxogei]Hvala vam za clanak koji ste postavili.
Eto imamo jos jednu tacku.
Vidi se da razni izvori daju razne price, ali samo sa dobrim brojem tacaka mozemo da stvorimo neku prestavu kako stvari napreduju.
Sto ne stavis celi grafikon? Mislim na osnovu trenutne predikcije koji ce biti datum zavrsetka...
Grafikon prikazuje podatke koje sam uspeo da skupim od raznih izvora. Dakle grafikon prikazuje u potpunosti kolekciju podataka koji su do sada dostupni da bi se videlo kako napreduje izgradnja.
Naravno da ima nekog odstupanja. Recimo neko mozda preceni ili podceni ukupan broj metara.
Predvidjanje kad ce nesto biti zavrseno meni ne znaci nista. Vidim kako ovde ljudi se nagadjaju kad ce biti sta gotovo. Pa nek se nagadjaju, tumace, misle, itd, svej e to uzalud kao sto sad snimak iz tunela Trbusani prikazuje. Elem, necu da ucestvujem u tome gde se polemise kad ce zadnja tacka biti, gde se nalazi ta zadnja tacka, itd.
Ja uopste nemam pojma inace kad se predvidja zavrsetak tunela. Mozda nisam obracao paznju pa zbog toga nisam video ili se ne secam tog datuma. Rezim ne voli da ih spominje jer oni ukazuju na bahatost DSove politke lazi i manupalisanja, koju trenutni rezim je dovrsio i rado sprovodi. Inace, svaka tacka koja je postavljena je sigurna tacka procene u tom vremenu od nekog izvora. Dakle ove tacke su nesto konkretno o tome vec uradjenom, dok predvidjanje kad ce nesto da bude otvoreno/zavrseno je vise... hm... kao da drzite mokru klizavu ribu u ruci, skace levo desno itd.
Jos nesto... ranije se pricalo o hrticama. Jel ce one doci? Kako znam nisu dosle. A ne mislim ni da ce. Ali ajde da kazemo da dodju jednog dana, onda ce to da mnogo ubrza rad. Ujedno, mozda ce rad da strasno opadne. Recimo da bude slucaj nekih podzemnih voda i plavljenja itd. Barem mozemo da vidimo da nekako napreduje sa sto bi ja rekao relativno slicnom dinamikmo celo vreme. Mislim da je Mira ili neko rekao da je cak moguce da se brze radi na tunelima tokom zime. Pa jedva cekam neke tacke da dodam iz tih meseca, u koliko bude bilo izvestavanja.