Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Dobro, verovatno ce uskoro isplivati neki novi zvanicni podatak kolko je tunela prokopano, ja sam poverovao u Remin podatak, mada razumem i one koji s pravom sumnjaju jer je prevelik skok u odnosu na prethodne podatke, da je to mozda neka Vucicevska dezinformacija, videcemo. Takodje, nije nemoguce da mozda rade paralelno i primarnu i sekundarnu betonsku oblogu tunela, pa i to utice na to kolko ce posle prokopavanja ostati posla, tj. trebati vremena, ovo sto Mira komentarise.

Na zadnjem snimku se vidi da su krenuli sekundarnu oblogu na tunelu Laz.

Raskrčivanje šume na deonici izmeđju tunela Laz i Munjino Brdo (selo Negrišori)
Video
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GIxP6Efr2vQ[/youtube]

Par slika:
51338622863_c5bdd41423_k.jpg

51339405390_c483a36a71_k.jpg

51339135689_f97718911d_k.jpg

51337677077_b5ed4934cb_k.jpg

Na ovoj slici se vidi ulazni portal za tunel Laz (na vrh-sredina slike)
51338402381_0ce071b2d8_k.jpg

Ovde sam malo omanuo kad sam zumirao ulazni portal se nalazi u levom gornjem uglu (mislio sam da je ovo desno gde se vidi neka prasina ili sta je vec...)
51339406015_c384252c51_k.jpg

A sad ista pozicija drona samo okrenuto za 180 stepeni i u gornjem delu slike se vidi ulazni portal u tunel Munjino brdo

51338622688_da07290cf5_k.jpg

A sad sa zoom-om
51339406145_8f489c07a6_k.jpg

I pozdrav od mene (i ovo je deo autoput-a)
51338623803_ab9d324646_k.jpg

Nisam uspeo da vidi nikakvu mehanizaciju, al cuju se motorne testere.

Ljudi izvinite moja greska za tunele brzinski sam sracunao bez razmisljanja, tj nisam racunao LEVA + DESNA tunelska cev neg kao da kopaju samo jednu.
TUNELI SU NA NESTO VISE OD 30%
izvinjavam se jos jednom!

Колико видим између тунела не би требало да буде превише проблема са експропријацијом. Верујем да ће их бити пред Пожегом!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=867536#p867536:3035d1qt je napisao(la):
rema67 » Уто Јул 27, 2021 12:42 pm[/url]":3035d1qt]Ljudi izvinite moja greska za tunele brzinski sam sracunao bez razmisljanja, tj nisam racunao LEVA + DESNA tunelska cev neg kao da kopaju samo jednu.
TUNELI SU NA NESTO VISE OD 30%
izvinjavam se jos jednom!
Тим ритмом не могу ни 2024 завршити, сад је јасно зашто нису ни почињали ово између тунела као и петљу Пожега, имају времена колико хоћеш!

Управо тако Алтаир . Од пролећа када заврше лот 1 до Паковраће лагано ће да се пребацују на преостале делове. Почели су припрему терена за трасирање (Срђан Прпа је то документовао ) и то је то. У сваком случају већини путника који иду на Златибор најбитније је да се уради то око Чачка ,а оно после због далеке петље у Горобиљу и није нешто битно ( осим ако не крену што пре од Пожеге ка Мачкату )...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=867603#p867603:i6xs07td je napisao(la):
StariPosmatrač » Tue Jul 27, 2021 3:13 pm[/url]":i6xs07td]https://www.novosti.rs/vesti/politika/1021114/ministar-momirovic-hitno-operisan-pozlilo-gradilistu?utm_source=pushfirebase&utm_medium=android&utm_campaign=push-date-2021-07-27-vest-1021114

Puko mu čir od lenjih Kineza.
kako i da mu ne pukne?

On je čudan momak, ali ok lik.
Nadam se da ce biti dobro.

Edit: ipak je slepo crevo . Kazu da je dobro

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650766#p650766:1ubzptxm je napisao(la):
GavSa » Уто Авг 20, 2019 5:08 pm[/url]":1ubzptxm]Šra reći a ne zaplakati
54f1bf34384cdd62e5197974200a228a.jpg

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Апсолутно тачно! "Лична имена се не преводе". Од сутра сви да пишемо Ἀλέξανδρος ὁ Μέγας а не Александар Македонски, Александар Велики, Alexander the Great...
Шта да вам кажем, снађите се за старогрчки тастатуру...

"Momirović je napomenuo da je zadovoljan tempom radova na tunelu Laz, u kom trenutno radi 70 ljudi"

A potom je pao u nesvest od količine izgovorenih laži.

Шта је ово, неко такмичење ко може дубље да зарони :roll:

Dakle bila je neka procena.
Evo dodao sam je na grafikone.
Ima nekog smisla da se gledaju zadnje tacke bez ovih prvih.

Dakle moja procena je da ce da se tuneli zavrse u 2024.

TunelLaz.jpg

Proklet bili ovi politicari koji izjavljuju "bice deonica zavrsena do nove godine", i u njihovim govorima pominju razna mesta dokle ce da bude gotovo... u istoj reportazi kazu do one petlje, a u drugim kazu do pozege... mislim se kako vas nije sramota da vredjate cist razum i inteligenciju ljudi. Ali sta da kazem, pro zapadne govnarske buve su vec ionako uradili sta su mogli da oteraju mnoge ljude, skolovane ljude itd, pa je*******iga, ova ostala rulja koja je ostala, valjda im se svidjaju ovi. Ipak su ista bag** kao ovi zuti prethodni. Isto sranje drugo pakovanje.

Kako se ljudi ne umore od priče kako će završavanje ove dionice kasniti i kako će kasniti godinu dvije tri uz naravno razne komentare o vlastima itd pa sve to opet u krug po stotinu puta.
Ovamo kod mene u CG kasni zavrsetak prve dionice autoputa preko dvije godine pa se o tome ne priča ni sa 10% strasti sa kojom se ovdje recimo prognozira da ce Preljina Pozega kasniti.
Da sačekamo kraj godine pa da vidimo šta će biti uradjeno,onda bi mozda bilo pametnije da se prica kako zasto zbog cega nije zavrseno ili jeste?

Niko vas tako masno ne laže. Kasni, vidi se i to je donekle ok.
A ovde se do pre mesec dva na sva zvona pričalo o putu do Požege krajem godine, a i deci bi bilo jasno da je ober laž. I kad je postalo očigledno, kad su razdvojili, opet je rok nerealan i opet se maše njime, a svakako bwće biti.
Populizam najgore vrste!

Mislim da na stvari previše gledate "tehnički". Završeno, nije završeno. Završeno toliko i toliko procenata itd. Zaboravljate političku dimenziju celog projekta bez koje verovatno ne bi ni bilo ovog projekta. (Dobro možda bi bilo da je ovo uređena pravna država, gde su dogovoreni prioriteti i plan u narednih 30g. Planski se izdvajaju sredstva, projektuje, pa onda ministartstvo samo napravi put i to se objavi 5min u vestima i pusti bez svečanog otvaranja).

Evo vam priče taksiste koji je vozio nekog političara za BG iz NS. Tada je bio aktuelan most kod Beške. Most nije bio završen a na vestima su trubili kako je završen. I onda taksista upita tog političara: Reci mi kako smete tako nešto da kažete, pa proći će ljudi videće da nije završen? Ovaj mu odgovori: Proći ćeš ti i još 7000 drugih koji stalno idu ovuda a ostalih 7 000 000 neće!.

Osim par ostrašćenih forumaša ovde i nekoliko hiljada ljudi koji prolaze zanće da nije završen dok prosečen čovek iz Subotice ili Pirota neće imati pojma šta je urađeno a šta ne. Većina ljudi i dan danas, kada gleda vesti uzimaju to što čuju na vestima kao "apsolutnu istinu" a ne ono što neko želi da oni misle da je istina.

Zak u centar mete gadja, da dodam da dobar deo srbije misli da Beograd ima metro :D

Znam da je off ali sličan problem sam imao da objasnim ljudima da kod nas nema 5G mreže i da im život zbog toga još uvek nije ugrožen u Srbiji.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Ako moze ovaj ZAKov komentar da se pinuje negde i kad god neko krene temu "a zasto lazu" da ga uputimo na njega.

Cesto uhvatim i sebe kako usko posmatram neku pojavu, ali sa iskustvom dolazi onaj momenat prisecanja i objasnjenja samom sebi sustinom ZAKovog komentara. To ne znaci da mi je svejedno samo se sa manje strasti nerviram. Sad kad procitam ovo sto sam napisao pomislih mozda je to i najveci uspeh ove vlasti, smiriti strast u ljudima, navici ljude na fuseraj, javasluk i kasnjenje. Ne znam, svakako je bolje da se radi ista nego nista ali da moze mnogo bolje, transparentnije i brze - moralo bi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=867714#p867714:o44kjyrd je napisao(la):
Kurogane1 » Sre Jul 28, 2021 6:30 am[/url]":o44kjyrd]
Ovamo kod mene u CG kasni zavrsetak prve dionice autoputa preko dvije godine pa se o tome ne priča ni sa 10% strasti sa kojom se ovdje recimo prognozira da ce Preljina Pozega kasniti.

To govori i zašto vi diktatore menjate na 30 godina a mi u Srbiji na svakih 10 :D

Vrh