ZAK
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.11.2019.
- Pohvaljen
- 1.757
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=770505#p770505:3r4cqid0 je napisao(la):msksim1 » Ned Avg 30, 2020 9:49 pm[/url]":3r4cqid0]Evo dajte konkretne predloge sta da uradimo da se ne ceka na NP Obrenovac.
1. Predlog:
Da se postojeća rampa proširi tako da sve naplatne kućice budu u jednom redu, kao što je urađen Vrčin. Tada bi se po potrebi broj naplanih kućica po smeru mogao da menja u zavisnosti gustine saobraćaja. Time bi se povećala propusna moć. Npr. u petak popodne, više kućica ima iz smera od Begorada a u nedelju uveče više kućica iz smera od Čačka.
Mana je sto sve ovo košta a moglo je biti izbegnuto ranije, boljim planiranjem i sa manje ad-hock odluka o pomeranju rampe. Možda i naprave ovo jer koliko sam razumeo ovo sad je samo privremeno rešenje, ali kod nas ništa ne traje duže od privremenih rešenja
2. Širenje svesti o ENP. Tu mogu da pomognu i akcije jer trenutno je prepreka cena taga + minimalni iznos za uplatu (2000 tag + 2000 uplata) što je za prosecnog građanina puno, pogotovo ako ne koristi autoput tako često. Postoje neka rešenja kao ENPay (što je super, samo malo komplivano za običnog coveka. Šalju ti tag, pa pošalji svoj pa tamo pa vamo, sve neko žongliranje) ali mislim da Putevi Srbije treba da naprave svoju aplikaciju gde može da se plaća koliko potorošiš a ne npr 2000 unapred. "Kredit" bi mogao da se dopuni, SMS-om ili Online, ili da se veže kreditna kartica pa se skida koliko god potrošiš. Stanje kredita bi trebalo da s proveri online, na telefonu ili računaru u svakom trenutku.
Može da se napravi akcija, baš kad je najveca guzva. Prodju dve devojke i nude TAG na prodaju po akcijskoj ceni. Dosta bi ljudi tad kupilo .
Ovde postji jedan problem kod ljudi koji koristi Miloš Veliki što su uglavnom Beograđani. Moje mišljenje je, da je veliki deo Beograđna, navikao na gužve i zastoje kao nešto normalno. Tj. ta nenormalnost je postala normalnost. Pogledajte gužve po BG tokogm dana ili špiceva. Skoro svi to ravnodušno prihvataju, jer tako je kako je. Zato je ljudima normalno da cekaju 20 min na rampi i ne bune se mnogo jer im je to deo svakodnavnice. Kad na sve ovo dodate početnu cenu TAG-a onda je čekanje na rampi sasvim logično.