[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=741387#p741387:2tjoovhy je napisao(la):
Earthmoving » Sub Maj 23, 2020 8:38 am[/url]":2tjoovhy]Ali druze, kakve oni imaju veze koje je neko drugi ugovorio I zapoceo? Jedino sto nisu zaustavili gradnju. Sta su oni ugovorili I zapoceli za 8 godina? 17km Surcin-Obrenovac, drugi traku Bg obilaznice Dobanovci-Strazevica 20km I 7-8km obe trake Strazevica-Bubanj potok. 5km kroz Batocinu brzog puta I deo Y obilaznice oko Subotice. Tu za cak 8 godina ima svega 50tak km punog profila autoputa. Po meni, za tolki period jako slabi rezultati.
A ono sto su oni zaista poceli poput :Cacak-Pozega, Kuzmin-Raca, Moravski koridor, Ns-Zr-Bg, Bg-Sarajevo skoro sve godinama stoji skoro nezapoceto sem na papiru, na svemu tome zajedno nema par km radova da odes I vidis.
Pod uticajem si njihovog marketinga, a ne realnosti.
Ali druže Zemljani, da li je tebi potrebno objašnjavati razliku između ugovaranja i realizacije u našim krajevima.
Zamisli da pre tebe neki mangup "ugovori" posao sa milion propusta, bez rešene eksproprijacije, sa lošim projektima, sa izvođačima koji dampuju cene na tenderima da bi kasnije znalački izvlačili novac zbog loše napisanih ugovora i tako dalje i tako bliže.... i onda posle njega dođeš ti i suočiš se sa morem problema, prepravljaš projekte, rešavaš eksproprijaciju, izbacuješ izvođače, uvodiš nove, radiš nove ugovore, napraviš i ti ili neko tvoj na koga si se oslonio poneko sr....nj iz raznih razloga (na primer neko stavi glinu u temelj puta, pa se put raspadne), pa ti se tokom izgradnje još i obruši brdo na glavu ili voda potopi tunel, i sve to nekako istamburaš i iskilaviš i na kraju završiš 250 kilometara puta....
I pojavi se drugi Zemljani koji ti kaže "druže, ništa to ne vredi, onaj što je ugovorio je pravi baja, a ne ti"...
I zbog svega ovoga, nadam se da je jasno da nije bitno ko je šta ugovorio, nego ko je šta ZAVRŠIO.
Ovi su ZAVRŠILI 250 kilometara (sa svim ovim sra...njima koja uz to idu) i za to im treba odati prizanje.
ne moraš da ih voliš, ne moraš ni da glasaš za njih, nisu oni cvećke... ali nemoj da mi pričaš da se ništa nije uradilo i da ništa ne valja.
Ako sam želiš da veruješ u to, tvoj problem, ali izvini, ja se vozim ovim putevima i verujem svojim očima.
Podržavajte koga hoćete, glasajte za koga hoćete, ali za ime Boga, zadržite zdrav razum.