[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672701#p672701:3dbjygbj je napisao(la):
Earthmoving » Sre Okt 23, 2019 11:38 am[/url]":3dbjygbj]Ali zašto od Mionice na Bogovađu i Ibarsku, kad je na 15 min od Mionice ulaz na autoput na petlji Lajkovac, a odatle 20 min do Obrenovca i sutra +10min do Surcina, tj Bg obilaznice? Znači za 45 min od Mionice možeš stići do Bg obilaznice, a od Minoce preko Bogovađe i Ibarske do Beograda nema šanse za to vreme.
Pisao sam o dolasku do ulaza u Beograd. Konkretno, Maričke ulice. Godinama mi je porodica bila tamo, a ja u Ue i petak - ponedeljak sam testirao. Dobra strana je što na najvećem delu trase voziš svojim ritmom, bez drugog saobraćaja koji te ometa i bez nnogo gledanja u brzinomer. A ima gde i da se nagazi. Do otvaranja MV, dobra trasa je bila levo skretanje u Mionici, pa Divxi, Slovac, Ub, Obrenovac, Bg. Sada je obesmišljena, a što se mene tiče, taj điro d Srem budući, još manje ima smisla.
Miro, i Drvopro,
Poslednjih godina jako je oživeo saobraćaj putem 174, od Kosjerića, preko Karana (imate tu divnu i vrednu crkvu iz 1335.) do Užica, jer navigacije to izbacuju kao najkraću trasu ka moru. Prolazi ogroman broj stranaca, a put je u lošem stanju od ulaska u opštinu Ue do L. Sela (Dobrodola) (asfaltiran 1974.) Dalje, ka Užicu je u pristojnom stanju, jer je rekonstruisan '88-91. Poslednjih godina, 3-4, zapušten je, povremeno se pokosi i baš velike rupe zapljeskaju lopatom. Nakon ove zime, bojim se da će se potpuno raspasti, a nije u planu pojačanog održavanja. Šteta, jer preko planinice Crnokosa vodi jako zanimljiv put koji je gradio kralj Aleksandar, sa serpentinama, zidanim kanalima, vožnjom kroz šumu i panoramske poglede.
I, još nešto, ali nije reklama: u Karanu, baš pored pomenute crkve, možete pojesti dobru komplet lepinju. I uz lepinju i obilazak crkve, u Užicu ste iz Bgd ili Vojvodine, za isto vreme kao da ste išli preko Ča, bilo Ibarskom, bilo da ste se gurali kroz Umku i čekali putarinu. Probajte, pa javite iskustva. Upozorenje: Nije za previše razmažene vozače koji ne vole da šaltaju a vole tempomat, kao što ni lepinja nije za hipertoničare!