Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Stevo, kad ides ovim autoputem, na tabli imas cak 3 naziva: Milos Veliki (najveci naziv, ne znam kako se na saobracajnim znakovima tumaci velicina fonta?), pa A2, pa E763 :) Troimeni autoput :) Tako da se od naziva A2 nije odustalo, samo mu je smanjen font (stagod taj čin znacio) 8)

Earth brate, svaka ti je na mestu...
Tebe i Caribroda za ministre infrastrukture i saobracaja i jbt Amerika...

Dok procitas sva imena autoputa na tabli, sudaris se. Tako ja dok sam isao, krenem citam na autoputu objasnjnenja o Milosu (tipa digo Drugi srbski ustanak tad I tad, tu I tu...), pa neke njegove pametne citate... dobro se nisam skucao u nekoga citajuci literaturu na tablama autoputa.
A I sta su stedeli sa samo 3 imena, trebali su jos vecu tablu I sa ostalim nazivima sem stavljena tri: Koridor 11, autoput Beograd-Cacak, autoput Beograd-Pozega, autoput Beograd -Bar... bas bi bio rečit saobraćajni znak.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=654197#p654197:1pop4n5p je napisao(la):
Earthmoving » Sre Avg 28, 2019 1:33 pm[/url]":1pop4n5p]Ja mislim da je I u selima sa par desetina vozila na sat po Srbiji retkost da zaobilaze čak 10tak km kolko ce biti ovo za 70% saobracaja, od Obrenovca preko Surcina nazad ka Ostruznici.
Pa i iz Beograda za Novi Sad se vec zaobilazi takodje 10km...

Оде човек мало да " мајсторише " а овде журка! Ево радујем се чим се отвори Обреновац-Сурчин, и сав силни саобраћај из европе, Војводине, Нбг, Земуна и Борче нагрне на њега. Вероватно сви осим већине Обреновца и већег дела Бг-а.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=654294#p654294:2v2no3li je napisao(la):
mcekovic » Sre Avg 28, 2019 5:29 pm[/url]":2v2no3li]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=654197#p654197:2v2no3li je napisao(la):
Earthmoving » Sre Avg 28, 2019 1:33 pm[/url]":2v2no3li]Ja mislim da je I u selima sa par desetina vozila na sat po Srbiji retkost da zaobilaze čak 10tak km kolko ce biti ovo za 70% saobracaja, od Obrenovca preko Surcina nazad ka Ostruznici.
Pa i iz Beograda za Novi Sad se vec zaobilazi takodje 10km...
Да, на 70 км додато још 10км...то није исто кад на 25км додаш још 10км!

Da Mcekovic, u pravu si, tu je kolko duze nego starim novosadskim, oko 5km? (Jer imo si I na starom deo od Zmaja do lakat krivine, pa je obilaznica duza samo za razliku Dobanovci-Bataja minus Zmaj-lakat krivina, tj oko 5km). Ali tamo bar nema vracanja, ovde prvo ides na sever 17km, pa se vracas na jug, kolko, 7-8km.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=654252#p654252:259waez5 je napisao(la):
Earthmoving » Wed Aug 28, 2019 2:26 pm[/url]":259waez5]Ja kao lešinar, mislim da je sada bas pravi trenutak napasti I dići dževu nezadovoljstva pritiska na vlast, jer su ih sad svi oko tih guzvi napali, pa su u defanzivi, treba nastaviti pritisak narednih meseci I godina, I posle otvaranja za Surcin, da budu primorani da pocnu price I planove oko trase desnom obalom Save, Obren-Ostruznica :)
:kk:
A ne bi bilo loše i da konačno završe tu epsku priču oko Obilaznice.

A zamisli tek mene brate, koji idem prvo 17km na sever do Surcina, pa se onda vracam 25km na jug do Bubanj potoka, u totalu preko 40km. Brate, pravim sinusoidu ko ekg.

Из " поверљивих " извора сам чуо да је то најтежа обилазница у европи. Мучимо се са њом јер обилазимо " највеће " клизиште у европи. Срећа па имамо " највећу " стопу раста и суфицит, па то финасирамо као од шале!

ibaska i A2 su najbliži u BG-u kod piromana i vrbovna.
ako se povezuju, tu ih treba povezati.
i to istog -zapad, ravno. ništa unazad ili unapred.
to je nekih 10km. valovit teren, realno je 100M ali kod nas bi bilo 200.
ali mislim da je bolje rešiti prilaz do obrenovca kako sam pisao jer time rešavamo i lokalni saobraćaj.

Gledajuci danasnje slike satelita opasno se crni .
Zemljani ona moja prognoza da ce do kraja septembra povezat most i petlju Surcin mogla bi se opsno smanjit.
Nece biti gotovo naravno ali prvi ili drugi sloj obavezno.

Мене занима да ли је неко чуо која је цена санације клизишта, ја је никада нисам чуо. Само скупо је!

Sent from my Armor_3 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=654320#p654320:3sdrsbrx je napisao(la):
dobri_samaricanin » 28 Aug 2019 05:34 pm[/url]":3sdrsbrx]
ibaska i A2 su najbliži u BG-u kod piromana i vrbovna.
ako se povezuju, tu ih treba povezati.
i to istog -zapad, ravno. ništa unazad ili unapred.
to je nekih 10km. valovit teren, realno je 100M ali kod nas bi bilo 200.

danas je izdata gradjevinska dozvola za zavrsetak obilaznice, to nas podseti da je ugovor na 207 miliona. malo je tesko za porediti posto se 10km obilaznice radi od nule a deo samo jedna traka, radi se jedna duza cev tunela (strazevica), tu je i velika petlja u bubanj potoku... ali ovo treba da bude neki reper po kome se moze odrediti koliko moze da kosta po kilometru u tom delu sumadije. mislim da taj priklucak ne mora nuzno da bude u formi autoputa, kao sto je obilaznica, i da bi brzi put 2x2 bio zadovoljavajuci.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=654320#p654320:3sdrsbrx je napisao(la):
dobri_samaricanin » 28 Aug 2019 05:34 pm[/url]":3sdrsbrx]
ali mislim da je bolje rešiti prilaz do obrenovca kako sam pisao jer time rešavamo i lokalni saobraćaj.

ja sam dao predlog kako jednim udarcem ubijamo dve muve (skupljene oko govanceta koje smo sami tu napravili), tj i veza autoputa i veza obrenovca sa beogardom, i to sa samo 5-6 dodatnih kilometara ali sam nadglasan. iz nekog razloga koji ja i dalje nisam razumeo vecina misle da bolje i jeftinije ici kroz i oko brda

naglasavam da je u oba slucaja rec o tranzitnoj saobracajnici koja povezuje dve krajnje tacke, dakle nije zamisljena (barem ne ovde na forumu gde se jedino i raspravlja o njoj) da ima lokalne prikljucke izmedju krajnjih tacaka posto realno za to nema ni potrebe

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=654341#p654341:1txitciq je napisao(la):
razgradjevinar » Sre Avg 28, 2019 7:49 pm[/url]":1txitciq]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=654320#p654320:1txitciq je napisao(la):
dobri_samaricanin » 28 Aug 2019 05:34 pm[/url]":1txitciq]

ja sam dao predlog kako jednim udarcem ubijamo dve muve (skupljene oko govanceta koje smo sami tu napravili), tj i veza autoputa i veza obrenovca sa beogardom, i to sa samo 5-6 dodatnih kilometara ali sam nadglasan. iz nekog razloga koji ja i dalje nisam razumeo vecina misle da bolje i jeftinije ici kroz i oko brda

naglasavam da je u oba slucaja rec o tranzitnoj saobracajnici koja povezuje dve krajnje tacke, dakle nije zamisljena (barem ne ovde na forumu gde se jedino i raspravlja o njoj) da ima lokalne prikljucke izmedju krajnjih tacaka posto realno za to nema ni potrebe

A onda će da se digne pola Rakovice, Vidikovca, Kanarevog brda itd kako im je "daleko" da se voze do Save toliko "zaobilazno", pa onda do Obrenovca takvom saobraćajnicom... i hajde ti sad ugodi svima... nemoguća misija. :)

Realno, brza saobraćajnica, koja bi počinjala odmah iza oštružničkog brda i odvajala se u polu luku ulevo, kroz brda ka Obrenovcu, koja bi se provukla između Velike i Male Moštanice, i koja bi se spajala sa postojećim magistralom, ili čak sa autoputem kod Mislođina, bez konekcija na okolna mesta bila bi najkraća varijanta da se problem reši.

Stepen izgrađenosti nije veliki, ako google ne laže... možda bi morao da se uradi neki usek ili tunel na trasi, ali Bože moj.
Beograd Obrenovac bi bio na 10tak minuta automobilom. Plus efikasan izlazak na autoput.

Pomenuh ja jos jeftinije resenje sa tranzicionim putem 2+2 i dve polu petlje od Ostruznickog mosta do auto-puta A2 pa je problem neka sljunkara ili streliste kasarne. Ista duzina puta kao kroz Ostruznicu Umku i Baric tj. oko 14 km ili 8 km krace nego da se na autoput A2 ukljucujes kod petlje Surcin. Ovo se odnosi na one koji idu novim obrenovackim ili sa kruznog puta iz pravca Bubanj potoka.
Rakovica i ostatak ima konekciju na kruzni put :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=654347#p654347:1sdo0x8g je napisao(la):
tzoran1 » Sre Avg 28, 2019 8:38 pm[/url]":1sdo0x8g]Pomenuh ja jos jeftinije resenje sa tranzicionim putem 2+2 i dve polu petlje od Ostruznickog mosta do auto-puta A2 pa je problem neka sljunkara ili streliste kasarne. Ista duzina puta kao kroz Ostruznicu Umku i Baric tj. oko 14 km ili 8 km krace nego da se na autoput A2 ukljucujes kod petlje Surcin. Ovo se odnosi na one koji idu novim obrenovackim ili sa kruznog puta iz pravca Bubanj potoka.
Rakovica i ostatak ima konekciju na kruzni put :)
file.php

Taj tvoj pravac je logičniji i kraći, ali očigledno da zbog nečega (vojni objekat, vodoizvorište, ko zna čiji interesi...) nije izabran.
Na osnovu čega misliš da će sad da rade to? Pa da je moglo, ne bi trasa obilazila Jakovo sa druge strane.

Katastrofa. Put od Obrenovca pa sve do Vojvodjanske na NBG kroz ravan Srem krivuda kao kroz Alpe.

Svaka cast Dare, verujem u tvoje procene, bile su dosta dobre do sad :kk: Mada, ne verujem da ce pustati pre najavljenog datuma, pa nema sta mnogo se nadamo, cak I da neke stvari brze zavrse...

Danas razmisljam kako je zeznuto preko Umke i Barica i razmisljam da samo treba malo sacekati, 18. Decembar je blizu. A onda sedim u kafani i cujem nekog geometra sa terena kako prica da Surcin - Obrenovac nece biti gotov jos godinu dana. Bez obzira sto ce na prolece izbori. Glupo mi da ga pitam sta je razlog. Cak kaze da mozda ne zavrse ni do kraja sledece godine. Sedim i placem. Nikad nisam verovao u takve price, ali kad vidim koliko ih se obistinilo... :o
Zna li neko nesto, da li se vec pisalo, da ne citam 30 strana unazad? Recite mi, lupite mi samar...

Da taj geometar nije pomešao ovu deonicu sa obilaznicom? Uostalom, imaš snimak, pogledaj pa sam proceni. Ja svaki dan gledam satelit i ne verujem koliko sve sve više i više crni deonica.

Dobar je put ali imam osjecaj to sto sam ustedio vremena sa njim izgubio sam od Obrenovca do BG iako sam stigao oko 21h, mogu mislit preko dana guzve kakve su. Put sve do onog dijela gdje su sire trake pa zatim 4 je katastrofa, ne toliko po kvalitetu koliko po brzini prolaska

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=654283#p654283:1jv5ace2 je napisao(la):
Earthmoving » 28 Aug 2019, 17:05[/url]":1jv5ace2]Stevo, kad ides ovim autoputem, na tabli imas cak 3 naziva: Milos Veliki (najveci naziv, ne znam kako se na saobracajnim znakovima tumaci velicina fonta?), pa A2, pa E763 :) Troimeni autoput :) Tako da se od naziva A2 nije odustalo, samo mu je smanjen font (stagod taj čin znacio) 8)

Pa verovatno im državna komisija za zdrav razum nije dozvolila da koriste nešto jednostavno.

Ja bi ostao isključivo na A oznakama uz doznaku deonice autoputa. Deonica bi bila npr. Miloš Veliki od BGD do Čačka, Petar Petrović Njegoš od Čačka do Boljara itd... Uradio sam na brzinu skicu kako bi po mom mišljenju trebala da izgleda tabla za pokazivanje udaljenosti do naselja na autoputu:

by2dHyU.png

Vrh