nikicakica
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.07.2018.
- Pohvaljen
- 441
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=648050#p648050:2a4kgf35 je napisao(la):drvopro » Pon Avg 12, 2019 11:43 pm[/url]":2a4kgf35]Da li Ub ima pristup autoputu?
Nešto ne vidim na mapama da ima.
Sad sam malo gledao, meni je zanimljiva ruta do Lajkovca odnosno Nepričave, koja ima (od Mislođina) oko 40km.
Računajući da od centra Beograda do Mislođina treba realno 35 minuta plus 20 minuta za 40km puta to dođe oko 55 minuta, realnije je 1 sat tačno.
Znajući da mi Ibarskom do nepričave treba oko jedan sat i 10 minuta ovo uopšte nije neka ušteda u vremenu.
Dakle fali tih 30-35 km auto puta do samog Beograda.
I dalje se čudim koja je trasa izabrana.
Nadam se da neće biti ulaz na autoput kao interskecija obilaznice u autoputa za Šid, gde postoji samo jedna traka i gde je stvarna maks. brzina 40km/h.
Postoji petlja Ub, ne znam kako si je omašio i kakve su te mape, nalazi se kod mesta Stublenica.
Da, nije neka preterano velika ušteda za tu relaciju (od petlje Lajkovac do Obrenovca je oko 38km), ali biće kada se otvori Surčin-Obrenovac (17,6km, najavljeno za decembar, izgleda kao da će biti tako) i još više kada se negde u budućnosti izgradi 7-8km spoja sa Vojvođanskom.
Ne znam na koji ulaz misliš, ali pravi početak autoputa je petlja Surčin jug na A1, i to na delu gde je već koju godinu u funkciji pun profil i vozi se bez problema 130km/h (naravno ne trenutno u zoni petlje gde su radovi).
I btw, gde si od svih naših reči (petlja, ukrštaj...) našao intersekcija? I usput, "intersekcija" obilaznice i autoputa za Šid (A3) je petlja Dobanovci koja nema baš mnogo veze sa ovim AP, osim što će preko nje ići neki da bi se uključili na njega.