Tacno Dare, kao sto sam u cetvrtak napisao, ovaj deo je tada bio spreman za asfaltiranje, iza je cekao valjak za asfalt, a i dok sam tamo stajao nacuo sam sefa kako spominje radnicima neki dodatan rad u subotu i nedelju, pa sam pretpostavio da je oko toga. A i vec tada se videla asfaltna proba na spojnici starog asfalta i dela gde ga je trebalo sad postaviti (na slici sa leve strane). Ali posto sam puno postovao tada pisao, nisam zeleo jos vise detaljisati i hipotetisati, ali sve se uklapa. Zato i kazem, ovde vise trenutno treba verovati svojim ocima kad ce sta biti asfaltirano, a ne politicarima i svemu sta se prica. Jos jednom kazem, mislim da su radovi ubrzani (da ne ulazim sad u detalje, na proslim stranama sam objasnio zasto to mislim), a najkriticnije sa rokovima mislim da je deo kod odmorista jer tu jos fali najvise da se naspe.
I da se nadovezem na svoj prosli post, jes da je malo off, ali ukratko, podatak koji potvrdjuje ono sto sam gore pisao, a to je da kupci stanova u Beogradu uglavnom nisu Beogradjani (jer Beogrdjani uglavnom nemaju para za to, sto je isto pokazatelj ko je privilegovan, ko nije i sl). Ljudi van Beograda cesto imaju pogresnu predstavu o tom gradu, na osnovu par slika sa Pinka i sl, mosta na Adi, delova Novog Beograda, Vracara ili centra, kao i 5% ljudi koji tu imaju pare, ali ne vide da je to mamac da dodju kao jeftina radna snaga i da ih tu strpaju u kavez od nekih 40-50 kvadrata, i da rade bez slobodnog vremena, za puko prezivljavanje i velike troskove (tipa infostan, pretrpan gradski prevoz u koji cesto ne moze ni da se udje a karta za par km u toj presi kao negde gde lepo sedis i vozis se 3 puta duze van grada, pola dana u prevozu itd...) koje namece vlast da im se puni kesa.
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1552955