Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=597087#p597087:1xq8ktzu je napisao(la):
Igor » Sre Jan 23, 2019 3:52 pm[/url]":1xq8ktzu]Molim vas da se drzite teme.
Izvinjavam se, necu vise o politici. Samo mi je prekipelo od cekanja da se otvori ovaj autoput, pa sam se raspisao.

Ljudi zna li se jel ista rade na opravci autoputa Ub - Lajkovac koji je propao i koji je rok da ga zavrse ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=597190#p597190:32hiyrzp je napisao(la):
slaninar » Sre Jan 23, 2019 10:08 pm[/url]":32hiyrzp]@Nikolino
Dobrodosao na forum i brate svaka ti je na mestu...
Hvala :)

@Laki,ajde samo napiši ponovo ako znas nesto detaljnije vezano za vest o pustanju?
Ja sam pitala da li to uključuje i tunelsku cev jednu? Realno od decembra pa do kraja marta na tome se jedino moglo raditi, pa možda je bilo nekog napretka.
Inače jos jednom hvala što si vest podelio ovde.

MiraC":2dofdrah je napisao(la):
@Laki,ajde samo napiši ponovo ako znas nesto detaljnije vezano za vest o pustanju?
Ja sam pitala da li to uključuje i tunelsku cev jednu? Realno od decembra pa do kraja marta na tome se jedino moglo raditi, pa možda je bilo nekog napretka.
Inače jos jednom hvala što si vest podelio ovde.
Rekao bih da Laki pre ima informaciju da će biti održani izbori krajem marta :)

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ma ništa sad ne znamo ,obrisan je njegov post. Mogu oni da to tempiraju i zbog izbora, nego samo što se možda pogodi da i jedna traka tunela bude u funkciji. E sad,šta je sa onim odronom i to je pitanje

Jedini datum otvaranja u koji ja verujem je onaj kad predsednik i ministarka sa makazama krenu ka Obrenovcu.

Pošto mi je post obrisan, pretpostavljam da je glupo da bilo šta dalje diskutujemo na tu temu.

I ja iscekujem, isto kao i vi

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Laki,nadam se da ti je izvor u pravu,tj da se obistini, a lično bih volela da uključuje i tunel ,ali dobro,videćemo, ako sneg spadne do sredine marta.... parcijalno će biti, ali nek makar neko koristi gotove delove puta.

A sto je obrisan Lakijev post da ce autoput biti pusten u drugoj polovini marta?

Zato sto su usledili postovi politicke prirode kao odgovor na post a i nije ostalo jasno da li je u pitanju ozbiljno saznanje ili sala pa su takvi bili i odgovori.

Sa ciljem da se razjasni.
Napisao sam da se autoput A2 otvara krajem marta. Ne, nemam nikakvu zvanicnu, niti nezvaničnu informaciju.
Moj motiv je bio drugačiji.
Cilj je bio zaintrigirati vas za autoput, stanje deonica i prekinuti niz postova koji su više političke prirode, a koji su u prethodnim danima preovladavalo.
Moze se videti da je to "klizav" teren i da su se neki forumasi već konfrontirali zbog toga.

Izvinjavam se ako je moja neuspešna sala nekome napravila problem. To mi nikako nije bila namera.

Ja sam se prva " primila" računam kad neko napiše da ima neka saznanja da to i misli, a ne da pravi šale i sad treba svaki put da mislimo šta je pisac hteo reci.... ne razumem uopšte to,evo pitam se da li je i ovaj post poslednji od Lakija iskren ili nesto opet se kao sali....
Bravo Laki,baš si nam pokazao stq je humor. Mozda jezaista bolje ne uzimati ucesce na forumu dok radovi ne krenu ,kao sto au pojediji forumasi odlučili . Tako neće morati Laki da intervenise zbog politike,eto on prvi nikad nije ništa pisao na tu temu.

Izvini, al kakva je tebi sigurnost u tome sto bilo ko napiše ovde?
Ja shvatam nestrpljenje, al sa druge strane opet ne razumem toliku opsednutost.

Uostalom, prelistaj(te) malo par meseci u nazad, pa vidite "sigurne" najave za otvaranje u decembru.
Razlika između tih "sigurnih najava" i moje je u tome što sam vam ja odmah rekao da sam se našalio.

I da, jesam ja pisao na ovoj temi i u kontekstu politike. Zato što su kod nas na žalost, veliki infrastrukturni projekti isprepletani sa političkim interesima i kombinacijama.

Ja verujem da kad nesto neko napiše to radi jer je tako čuo,saznao,tj verujem ljudima, možda sam glupa ,a ne opsednuta. I svaki od članova koji su davali neke termine ja iskreno verujem da su stvarno imali takve informacije,a ko se sprdao pa njemu na čast.
Glupo je da koristiš neku politiku kao izgovor jer prvi o tome pišeš i ne osuđujem jer je zaista sve vezano za nju.

Glupo je da ti meni odgovori dan kasnije na pitanje da pojasnis svoj post parafraziracu - pošto ti je post obrisan ne želiš da više diskutujes.... što lepo me napisa da se zezas.
I na kraju objasnjenje "Zašto ti kome pa i veruješ".....
Evo neka sdmin obriše i ove postave nisu u okviru teme ,ali sam bas morala da odgovorim jer ovaj forum je postao mozda jedino mesto da se sazanju neke informacije,pa je glupo ,zbog onih koji su zaista dali sve od sebe da dojave nesto novo, da se zezamo.
Ali od mene imaš plus veliki jer si rekao o čemu se radi koliko god bilo glupo ,nije da ti je stalo do mog misljenja ,ali je meni vazno da to kažem .

Moram samo da se ukljucim oko rokova. Ja sam citao o rokovima kada je u pitanju zavrsetak radova na nekom odredjenom segmentu i kada to pisu ljudi koji obilaze radove i razumeju se u iste. Pricati o rokovima otvaranja bilo koje deonice, moze biti samo nagadjanje, jer i oni rokovi koje su nam saopstavali predsednik i ministarka uopste nisu tacni. Ko ce bolje znati rok od njih, samo kad bi hteli da kazu. Ono sto mozemo nagadjati je, da ce biti otvaranje neposredno pred izbore. Za izbore ima puno elemenata, poput hapsenja unutar vladajuce stranke, poeni spremni, rejting odlican...
Mozemo da pricamo kako necemo o policiti, ali kao sto vam vec rekoh, od politike nam sve zavisi, pa tako i otvaranje. Ako bude izbora, otvorice se autoput, pa makar i deo ili jedna traka ili kako god. Ako se nesto ne zavrsi, znamo svi zasto se nije zavrsilo. Ne brinite, ne lazem vas, politika me je dovoljno naucila.

aha, hvala i Igoru i Lakiju, ja sam video lakijev post ali ne I naredne a nakon 10ak sati vise nisam video njegov post.

Laki72, nije mi jasna bas tvoja sala. Vecina nas nije tek tako licitirala s rokovima. Npr. ja sam naveo 25.12.2018. jer je to datum naveden u Aneksu ugovora o izgradnji izmedju Kineza i Puteva Srbije. Neko drugi je imao neke druge izvore.

Imam jednostavan predlog za admine: podnesu zahtev za pristup informacijama od javnog značaja Putevima Srbije za dostavljanje poslednjeg aneksa sa Kinezima za K11 i to za deonicu Obrenovac-Ljig. Dostavljaju skenove e-maailom. I objave, da se ne bi zezali sa prognoziranjem.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Kad smo vec kod izjava izvor N1.rs
Mihajlović: Video nadzor na svim gradilištima Koridora 10 i Koridora 11

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će do kraja sledeće nedelje na svim gradilištima Koridora 10 i Koridora 11 biti instaliran video nadzor.

"U svakom trenutku tokom 24 sata svi će moći da vide kako se i da li se radi na gradilištima", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da očekuje da će to pomoći da se što pre završe ti saobraćajni koridori.

Ministarka je najavila i da će uskoro obići gradilišta na Koridoru 10, ali nije želela da precizira gde i kada.

Mihajlović je istakla da će uskoro biti završena Grdelička klisura na Koridoru 10, kao i istočni krak tog koridora na kom se rade kritične tačke.

koja treš ideja.
koliko im kamera treba za tu genijalnu zamisao.
dovoljno je dronom proci trasu jednom u 2-4 dana, postaviti na YT i uporediti snimak.

Postavljanje kamera na nadvožnjake je sasvim OK ideja, i dosta je česta praksa po Evropi. Osim što omogućava da se oglobe bahati (ako to stvarno budu tako i sprovodili, a ne da gule one koji su vozili 132, a ne smeju ništa onima sa zatamenjnim staklima koji su pržili 280), te dodatne kamere zapravo poboljšavaju nadzor puta i omogućavaju bolje daljinsko upravljanje - pravovremenu signalizaciju u slučaju nesreća, formiranja kolona, pojave mestimične magle i slično.

Sad se setila valjda je K10 gotov jos malo. A na K11 moze kad se bude gradio deo pita do Pozege. Sta su radili 6 ipo godina. Samo da se operu pare. Valjda putevi Srbije i koridori imaju kontrolore na terenu.

Vrh