[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=597045#p597045:tvijzr4r je napisao(la):
Gazi Bengazi » Sre Jan 23, 2019 2:19 pm[/url]":tvijzr4r]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=596773#p596773:tvijzr4r je napisao(la):
nikolino » Uto Jan 22, 2019 12:03 pm[/url]":tvijzr4r]Muka mi je vise od Srbije.
Sta je "Srbija" u ovoj konstataciji. Evo ja sam gradjanin Srbije. Jel ti muka i od mene? Od moje porodice? I oni cine Srbiju.
Prebacivanje odgovornosti za osecaj licnog nezadovoljstva. Osobina koja se konstantno zloupotrebljava za potrebe dnevne politike. Pa ti Kurta kaze da je Murta odgovoran, da nije do tebe, a kad te on Kutra uzjase, bice ti sve bolje…
Mislim na politicku Srbiju. To da li mi je muka od tebe i tvoje porodice, ne znam. I ako mi jeste muka, to moze biti samo u vezi sa politickim stavom. Muka mi je od rodjenog oca, kada je u pitanju politicki stav, a inace ga puno volim i cenim. Njegov stav je da mora da kreci (posto je moler) bez obzira ko dodje na vlast. Kaze, ne moze na vlast doci bolji koji ce da drzi cetku umesto njega i on uvek glasa za vladajucu stranku i nista ne bi menjao. Tako on dozivljava politiku, toliko vidi.
Supruga i ja imamo visoku platu, znatno preko proseka. Mozemo da jedemo i pijemo sta god hoces, ali smisao zivota za nas nije koliko moze da se strpa u gu.icu. Kroz posao sam upoznao neke ljude koji su prisvojili vise miliona evra. Pravno gledano, to su uradili zakonski i za to nece odgovarati. Tako slicno se desava i sa putevima i ovim koridorom 11 o kom pisemo. E to je ono sto mi smeta, sto nas neko i legalno i nelegalno potkrada i prodaje nam price o postenju i sto isti taj dobije vecinsku podrsku ljudi koji su neobrazovani, neinformisani, ne zapitaju se sta se desava dalje od sog dvorista. Naviknuti smo na ratove i sad je covek zadovoljan ako je zdrav i sit i da ga niko ne bije, a sto neko negde kraducka, ne krade njegovo. Pobune se ljudi kada skoci cena goriva, jer to je iz njihovog dzepa, a sto neko namestenom privatizacijom marne par miliona evra, to ih ne brine, jer nije ukradeno njihovo. Ja kada bih probio rok, svom klijentu bih morao da isplatim tolike penale da bih morao da prodam stan, a oni na autoputu mogu da probijaju koliko hoce, jer nemaju ni zakonsku odgovornost, a nazalost ni odgovornost prema gradjanima. Sto bi moj otac rekao "pa dobro, kad bude bice". E da nisam bio van Srbije, mozda bih mislio da to mora tako da bude, medjutim, posto znam kako moze i kako bi trebalo, kriivo mi je sto je ovako. Zato mi je muka od Srbije.
P.S. Samo da dodam reakciju mog oca na to kad sam pricao kako su ti koje poznajem dosli do par miliona evra. "ma pusti sine, ko god da dodje radice isto". Ja ne zelim da menjam vlast, ja bih voleo da mogu da promenim stav naroda. Ako se stav naroda ne promeni, moj otac ce biti u pravu, svi ce da kradu.