Pa dobro ali nije naivno kada neko protiv tebe podigne krivičnu prijavu, pa ako ti naplati garanciju koji milion evra, pa ti uništi firmu u kojoj si proveo radni vek... Inače da, Vasa je bio dobio veliki posao za Zimske Olipmpijske igre u Sočiju, da radi aerodrom ili tako nešto ali ne znam šta se tamo dešavalo, bilo je priča da mu je ruska mafija oduzela taj posao i sl. Sa druge strane, ispada da je čovek bio jak dok je imao popriličan monopol u tom kraju, a da se u konkurenciji nije baš snašao. I moja kritika je kao i svim direktorima ex društvene svojine, gde je čitavo društvo decenijama gradilo firmu, da bi onda neki lik ko zna kako i kojim parama to privatizovao za sebe, a društvu koje je u to ulagalo prc, vi ste moji robovi i jeftina radna snaga, a ja sam vaš veliki gazda. I onda još tvoja firma jedina u tom kraju ima ozbiljnu opremu zahvaljujući što joj je u SFRJ društvo dalo da oni monopolski održavaju i grade ceo kraj. E onda kada je počela konkurencija i drugi okolo polako nabavljali opremu, onda je priča počela da mu se urušava, ali i je i dalje politički dobijao poslove po Srbiji, pa se onda posvađao pre par godina sa novom ministarkom, i da ga sad naravno ne interesuje. Jer čak i da ga interesuje džaba mu kada država daje poslove putarima, a on je umislio da je Bog pa kakva kog Mihajlovićeva bila, ne može tako sa ljudima da razgovaraš- Veeliki gazda. A i naravno da čovek sa preko 70 godina nema više ni snage ni volje da se u tako komplikovanoj situaciji sa tim bori. Srpski patriota u Rusiji, ko Karić. Mislim, ništa lično, ali nije mi preterano žao veeelikih gazda koji su to postali prisvajanjem (privatizovanjem) zajedničke (društvene) imovine za svoje džepove dok je njegova zajednica, kraj, kao što Mira reče strašno osiromašio. To je bar moje pogled na tu priču, a ko zna, možda nisam u pravu.
Inače, slika ispod je po meni dobar primer kakvog nagiba treba da bude kosina. Da su ovih tupih uglova bile kosine na Koridoru 10, ne bi bilo obrušavanja. Ali ne, tamo su bili previše oštri uglovi a iza velika brda koje ankerisani zid betona nije mogao da drži. Trebale bi sve kosine oko autoputeva da budu ovako tupih uglova.