[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=502507#p502507:3k591dd8 je napisao(la):
veljahudin » Čet Dec 21, 2017 6:15 pm[/url]":3k591dd8]Ono što je zanimljivo na ovoj prilipačkoj petlji kad se pogleda slika koju je stavio Djunis i ovaj snimak Cip-a jeste da se one nalaze na dva različita mesta. Na opštinskoj mapi petlja je odmah po izlasku iz tunela Munjino brdo, u Prilipačkom polju uz lokalni put za Lučane. Na Cip-ovoj mapi petlja je pomerena napred ka Moravici i Gorobilju. Po njoj put izlazi iz tunela prelazi preko tog polja uz lučanski put pa prelazi prilipački potok i primiče se lokalnom isključenju za Lopaš, na svega dvesta-trista metara od mosta na Moravici. Nekako mi se čini, pošto sa ove moje gorobiljske strane svakog dana gledam sa terase kako dižu bedem oko Moravice da će pre biti usvojena ova Cip-ova mapa, jer čemu bedem ako je put kilometar-kilometar i po daleko od reke. Dobro, deo odgovora mogao bi da bude: da bi se zaštitila pristupna saobraćajnica, ali nekako mi je realnije ovo da će put biti tu na par stotina metara od reke i na nekih 800 metara od magistrale Požega - Arilje. Ovo je kratko rastojanje pa je to ujedno odgovor nekome ko napisa da ovoliko zavlačenje unutar sela obesmišljava priključak. Po meni usko grlo će biti magistrala Požega-Arilje jer je ona već sad preopterećena, put je neravan i bez proširenja. Drugo, ovo je seosko područje, gde su kultivatori i traktori uobičajena pojava a u blizini je osnovna škola i nekoliko prodavnica. Ja sam već sad često u koloni a zamislite gravitaciju na ovaj priključak vozača iz Požege, Arilja, Ivanjice, Sjenice, Užica, Kosjerića, turista sa Zlatibora, Zlatara, Tare iz pravca Crne gore itd. Nadam se da će vrlo brzo po otvaranju ove deonice početi da se radi put ka Ivanjici i Kotromanu jer će to biti jedino rešenje za danonoćne gužve.