Branko_UE » Uto Dec 19, 2017 3:11 pm[/url]":2jery9rk]Meni je priča zvana petlja-čvor Prilipac i dalje konfuzna. Pohvalih MGSI što su to uvrstili u Ugovor sa kinezima, ali sa kiselim ukusom u ustima jer ne znam šta je ustvari ugovoreno.
PP Opštine Požega ima dve petlje, PP infrastrukturnog koridora ima samo jednu petlju.
PP infrastrukturnog koridora predviđa da put prelazi Zap Moravicu i dalje ka CG. PP Opštine Požega kaže put ne prelazi reku i ide desnom obalom Zap Moravice ka CG.
Na onom snimku od pre neki dan što je aleksandar.oy okačio, gde gospođa iz CIP-a pokazuje trasu,
ta petlja-čvor je tako sitno ucrtana u nekoj sivoj boji da se jedva vidi na snimku (pogledajte i zaustavite na 4:44). Sve ostale petlje su jasno označene i "vide se iz aviona".
Takođe, u ovom delu AP ispred Prilipca, gde je tunel, trasa AP dotačinje granicu plana, i njegovo sitno pomeranje zbog geologije ili bilo čega drugog može da napravi haos. Na svim ostalim mestima AP je daleko od granica plana.
Šta god, kako god, plaši me ova konfuzija zbog rokova odnosno zbog početka izgradnje. Da bi se pokrenula eksproprijacija neophodni su projekti, a projekti ne mogu bez planskih dokumenata. Ako se budu morali raditi planski dokumenti ponovo, to će da odloži ceo proces za min nekoliko meseci. U normalnoj proceduri to ide i na godinu dana.