Nacelno se slažem, samo što projektanta ne plaća javnost vec vlada/ministarstvo i njima je projektant vjerovatno obrazlozio rešenje.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468210#p468210:1drsm223 je napisao(la):Earthmoving » 30 Jul 2017 09:23 am[/url]":1drsm223]Ako javnost otplaćuje kredite za autoput, onda ipak mislim da su projektanti dužni da javnosti objasne svoja rešenja. Npr u jednoj emisiji od 2 sata da odbrane ekonomski I građevinski zašto su njihova rešenja trasa I ostalog najoptimalnija za društvo koje to plaća.
Ja da sam na mestu vlasti sve bi to sistematičnije radio: redovniji snimci dronom I izveštaji o toku radova, obrazloženja projektanata, broj I vrste mašina koje rade... itdI.
Uzgred, kraj je jula, a Energoprijekt je najavio da će u julu biti probijanje prve cevi tunela Brančić. U svom novom listu nemaju nikakvih vesti o tome. Nije jasno da li će probiti još jedan rok ili je cev probijena, a nigde nije objavljeno.
A vlada/ministarstvo su tu da objasne javnosti ili da ovlaste projektanta da on to uradi.