Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Vreme je da počnu ako misle da završe do novembra, ostalo je još 3,4 meseca. Na Land Viewer-u vidim da polako napreduje I asfaltiranje od Ljiga ka Lajkovcu. Inače, juče je bila vest o "neprijateljskom" preuzimanju Energoprojekta od strane novog vlasnika na berzi, pa valjda to neće uticati I usporiti radove ovde, posebno tunel Brančić gde se već kasni.

Probice rok, mogu da se kladim. Al bolje ikad nego nikad.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468639#p468639:1me6fgtu je napisao(la):
Earthmoving » Uto Avg 01, 2017 10:05 am[/url]":1me6fgtu]Vreme je da počnu ako misle da završe do novembra, ostalo je još 3,4 meseca. Na Land Viewer-u vidim da polako napreduje I asfaltiranje od Ljiga ka Lajkovcu. Inače, juče je bila vest o "neprijateljskom" preuzimanju Energoprojekta od strane novog vlasnika na berzi, pa valjda to neće uticati I usporiti radove ovde, posebno tunel Brančić gde se već kasni.

Na Land Viewer-u su losi podaci, tacnije nisu azurirani sigurno nekih 2 meseca.
Pogeldaj fontanu na slaviji jos stoji onaj sator, takodje i na google maps-u isto stoji sator, a sator je skinut pre min 2 meseca.

Dobro je što su ta 3,4 meseca do kraja roka, tj novembra dobri meseci za građevinske radove I asfaltiranje, pa se skoro svaki dan može iskoristiti za radove. Da je u pitanju zima, za ista 3,4 meseca bi se zbog vremena moglo mnogo manje uraditi.

Ima li nekog, voljnog da žrtvuje koji litar goriva i koji Mb telefona zarad osećaja da je načinio dobro delo (posebno nama iz 3Lepe) prikačinjanjem svežih fotografija sa lica mesta - gradilišta?

Satelitski snimci su opcija za udaljene krajeve, ali ako ima mogućnosti, onda je bolja živa slika sa lica mesta.

Nije stvar u benzinu, nego je prilaz autoputu nepristupačan za slikanje. Sem kod ulaska u Obrenovac I kod petlje Ljig.

Mozda nam se posreci ako neko snimi iz aviona. Dronovi su cujem zabranjeni kod nas. Hteo da kupim komsijinom klincu mali dron-droncic, kojim se upravlja mobilnim a ne daljinskim, ima kameru, cak i mali "prtljaznik" u koji moze da se ubaci neka sica (odlicno za narucivanje, hrane i pica), ali mi prijatelj, koji je na aerodromu, rekao da zbog drona mogu da na1ebem na granici...., sta ti je uticaj fudbala na razvoj tehnike kod Srba. A ovde gde radim, deca se umesto pracki bore dronovima.

Dronovi nisu zabranjeni, moraju se registrovati, i svaki let se prijavljuje odredjenim institucijama, i ceka se dozvola za to. Mozes naravno leteti na crno, gde ako te policija uhvati, procices sa prekrsajnom prijavom i oduzetim dronom. Pa sad procena je na vlasniku drona...

Negde pisah, a i dalje tvrdim da u Novembru nece biti gotov autoput ni bez tunela. Cekacemo prolece sledece godine. Da bi bilo gotovo i pusteno u Novambro, dosad je moralo da bude gotovo sve asfaltirano bar prvim slojem. Dugo treju radovi na postavljanju signalizacije, bankina, ograda, obelezavanju i svemu ostalom, a potom tehnicki prijem itd i eventualne ispravke... Kasni se tu minimum par meseci. Ja bih pune voleo da nisam u pravu, ali se plasim da jesam.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469259#p469259:8e8659sk je napisao(la):
nikolino » Thu Aug 03, 2017 10:10 pm[/url]":8e8659sk]Negde pisah, a i dalje tvrdim da u Novembru nece biti gotov autoput ni bez tunela. Cekacemo prolece sledece godine. Da bi bilo gotovo i pusteno u Novambro, dosad je moralo da bude gotovo sve asfaltirano bar prvim slojem. Dugo treju radovi na postavljanju signalizacije, bankina, ograda, obelezavanju i svemu ostalom, a potom tehnicki prijem itd i eventualne ispravke... Kasni se tu minimum par meseci. Ja bih pune voleo da nisam u pravu, ali se plasim da jesam.

Ljig-Preljina pušten bez tehničkog prijema a radilo se i više od mesec dana nakon što je pušten na raznim sitnicama, zato je i imala ona situacija da je čovek umalo poginuo jer je uletela srna a pustili priču da je neko tu ukrao ogradu iako na dobrom delu nisu ni postavili kad je otvoreno, to ti je 100% s obzirom da sam bio u kontaktu sa inženjerima i radnicima sa gradilišta.

S obzirom da su proteklih par meseci ubrzali sa radovima, a posebno na Lajkovac-Ljig, očigledno da imaju direktivu da mora da se dovede u stanje da se otvori za kraj godine, za asfaltiranje imaju savršene uslove do oktobra-novembra tako da to nije problem ako se krene udarnički u narednih 10 dana (Lajkovac-Ljig je već 40% na prvom sloju), te ostale stavke (signalizacija, bankine, ograde) to se zavrsava za mesec dana lagano a i to se radi već sada uporedo sa asfaltiranjem na Lajkovac-Ljig. Najbitniji su krupni objekti kao mostovi, a tu fali most koji spaja juznu deonicu sa Ub-Lajkovac (i to most od 250 metara), kao i nadvožnjak preko pruge u Piromanima (po satelitskim snimcima jos nije premoscena).

U svakom slučaju krajem avgusta će biti jasno na čemu smo.

Овако ће изгледати мрежа аутопутева у Србији.

Da li je moguće da taj južni most ispod Lajkovca koji fali ustvari pomereni tok reke, pa ne treba most nego samo nabacati zemlju?
U novebru valjda treba biti I potpisivanje pre par meseci na samitu sa Kinezima ugovorene deonice Preljina-Požega. Ako tada neka visoka kineska delegacija dolazi u Srbiju onda bi se više potrudili završiti ovaj deo od Obrenovca do Ljiga do tada. Doduše nije ni jasno da li je rok početak ili kraj novembra, u prvom slučaju imaju još 3 meseca, u drugom skoro 4. Ja verujem da za to vreme mogu ovo da izasfaltiraju. Naravno bez tunela Brančić koji se još ne zna ni dal je probijen.

Ova mapa je totalna glupost, puna je grešaka. Kad se izuzmu putevi koji su već odavno izgrađeni, oko 50% ostalog sadržaja je netačno.

Jeste, tipa: Prosek-Crvena reka im je završeno (a nije Bancarevo-Crvena reka), Bg obilaznica im je deo "Koridora 11" (?), Preljina-Požega im je u pregovorima a već je ugovorena, nisu ucrtali Ns-Ru (I verovatno I dalje ka Loznici)... Ali dobro je sto pokazuje planirane pravce ka CG, BiH, Ru, Preljina-Pojate.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469314#p469314:kgiy5mmw je napisao(la):
Earthmoving » Fri Aug 04, 2017 8:24 am[/url]":kgiy5mmw]Da li je moguće da taj južni most ispod Lajkovca koji fali ustvari pomereni tok reke, pa ne treba most nego samo nabacati zemlju?

Nisam uopšte ni uzimao u obzir tu opciju ali sad sam pogledao satelitski snimak i 100% si u pravu, ovo dole je u stvari korito za novi tok reke ispod ove mostovske konstrukcije na kraju deonice, vidi se da je već ozidan dobar deo tog korita. Iako reka još nije preusmerena u novo korito. Ipak ova veza dve deonice neće biti problem.

Jasno se vidi na ovom snimku od 29 jula
NJBfFNV.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469298#p469298:2rvojmn1 je napisao(la):
xxx » Pet Avg 04, 2017 9:07 am[/url]":2rvojmn1]Овако ће изгледати мрежа аутопутева у Србији.
file.php
Kako je sve nagurano. Imam osecaj da ce putari prestati sa odrzavanjem dobrog dela Ibarske kao alternativi Koridoru 11. Ali zato do Ljubovije iz Beograda treba putovati kao i od Beograda do Trsta.

Na satalitu Sentinel se vidi da trenutno oko 50% deonice Lajkovac-Ljig ima asfalt I da asfaltiranje napreduje. Na deonici Obrenovac-Ub jos nema asfalta.
Inače juče sam od Tare do centra Bg putovao oko 3,5 sata. Nova deonica Ljig-Preljina je dosta ubrzala putovanje. Kad se za par meseci pusti Obrenovac-Ljig, očekujem još više od pola sata uštede vremena.
Na petlji Ljig ništa specijalno ali se iza ka Lajkovcu dobrim delom vide postavljene bankine na autoputu.

Pa da li je Ub Lajkovac otvoren za saobracaj? I da li ce biti napravljen prikljucak sa Ibarske na autoput kod Lajkovca?

Ub-Lajkovac je završen pre 1,5 godine ali biće otvoren za saobraćaj tek kad se za koji mesec puste istovremeno Obrenovac-Ub pre njega i Lajkovac-Ljig posle njega. Priključenje sa Ibarske na autoput kod Lajkovca će biti petlja Lajkovac, tj nekih 5km od Ibarske kad se skrene sa nje ka Valjevu pa prođe Lajkovac tamo je velika petlja za uključenje/isključenje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469681#p469681:2tlz3z74 je napisao(la):
Earthmoving » 06 Aug 2017 10:22 am[/url]":2tlz3z74]Na satalitu Sentinel se vidi da trenutno oko 50% deonice Lajkovac-Ljig ima asfalt I da asfaltiranje napreduje. Na deonici Obrenovac-Ub jos nema asfalta.
Inače juče sam od Tare do centra Bg putovao oko 3,5 sata. Nova deonica Ljig-Preljina je dosta ubrzala putovanje. Kad se za par meseci pusti Obrenovac-Ljig, očekujem još više od pola sata uštede vremena.
Na petlji Ljig ništa specijalno ali se iza ka Lajkovcu dobrim delom vide postavljene bankine na autoputu.
kako gledas slike na Sentitelu?
Neki link

Vrh