Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Vratite se na početak diskusije i izjavu @StaraMo , a nije mu prva - briga je jer mi nemamo iskustva u delimičnom pustanju uz najveći tunel, u situaciji kada STRUKU NISTA NE PITAJU a posao je dosta slozen.
Nije problem da li se to radi, pa cak i da smo mi to radili par decenija pre, nego je pitanje da li je sve urađeno po propisima

zao mi je sto je ovaj napaceni narod usao u period kolektivne paranoje izazvane svakodnevnim raznovrsnim informacijama iz razlicitih izvora,pri tom mislim i strucnih i pausalnih i politickih
toliko da niko vise nikomne daje za pravo da iznese neko svoje vidjenje pa makar ono bilo i individualno,
svi se mi privatno bavimo nekim poslom, i dosli smo u takvu situaciju da nam se nas rad svakodnevno preispituje od strane nekih osoba koje nisu iz te branse ali eto imaju pravo na svoje misljenje
nije bitno koja je vrsta usluga u pitanju
tako da se izvinjavam zato sto sam se pronasao u ovim postovima i saosecam sa ljudima koji rade na ovom projektu a svakodnevno ih pljuju izazvani nekim njihovim licnim frustracijama i mrznjom prema jednoj osobi koja nema nikakve veze sa njihovim radom koji je castan i posten
barem tako ja gledam na gradjevince i inzenjere koji vode te projekte

Definitivno neće biti puštena kompletna, a i sa jednom tunelskom cevi je upitno. Brzo će 28.

Ja samo cekam da se pojedini ovde izvine korisniku Vlad089 ako deonica bude stvarno pustena 28. juna, zbog cega je rasuta paljba na doticnog kako botuje za SNS i kako sme tako nesto da tvrdi.
Никад ми није било јасно колико људи брка чисто родољубље (као код Vlad089) са политичком подршком за плаве, црвене, зелене или беле... Зато нека нам живи наша Србија!

Ja samo cekam da se pojedini ovde izvine korisniku Vlad089 ako deonica bude stvarno pustena 28. juna, zbog cega je rasuta paljba na doticnog kako botuje za SNS i kako sme tako nesto da tvrdi.
Било би витешки да се поједини извине Vlad089 и да нам се врати у племе...

Ponovo ću da napišem.
Da li je rok onaj koji je napisan u ugovoru i koji je tim istim ugovorom podložan izmenama u korist izvođača, a koji se ne sećam da smo videli, bar ovde na forumu ili je rok ono što političar najavljuje i poziva u cilju ostvarivanja političke koristi?
Setite se kad je na nekom od skupova prilikom otvaranja ili završetka radova na nekoj deonici, mislim da je bilo u Pakovraću, kada predsednik "zamoli" Kineza da završe do tad a Kinez šokiran ne da nikakav odgovor...
E tada sam ja definitivno prestao da se vezujem za datume kojima baratamo već svoje procene zasnivam na informacijama koje isključivo pokupim ovde na forumu od ljudi koji svojim slikama i snimcima a poneko ko je svoju kredibilnost dokazao godinama unazad da i usmene informacije o tome kako idu radovi.
Sve ostalo zavodim kao političarenje i ne uzimam za ozbiljno jer ovde boravim isključivo iz interesovanja za praćenje infrastrukturnih građevinskih radova.

ma to nam je jasno, a svi ostali Nikoljdani i Vidovdani koji prodjose posle tog roka?
Ako bih morao da iskreno da odgovorim na tvoje pitanje, morao bih da prekopam sve izjave politicara decenijama unazad (pamtim ih dosta veruj mi, od 80-ih pa na ovamo). To niti zelim da radim, niti hocu a iskreno nemam ni vremena.
Ovo je ipak gradjevinski forum. Bar bi tako trebalo da bude.

Trebalo bi, ali političari nešto mnogo vole građevinu...
Zašto se ponovo asfaltiraju deonice od Ljiga ka Preljini, trenutno pored Gaspromove pumpe? Nije valjda asfalt već propao.
Inače rade na proširivanju deonice od tunela "Palisad" do podnožja te deoice (sa tri trake). Time će se završiti rehabilitacija magistrale od "Borove Glave" do "Lojove Kafane".

Glupa prica, jer je isto pricao za proslu godinu, pa za septembar, pa za Nikoljdan. I nece biti gotov tunel, sto se vec zna, ne znam sta znaci "pustanje" za kamere. Elem, ko se nama izvinio za te promasene rokove koje sam pomenuo? Mozda Vlad ili neko sa foruma? Ili onaj koji zapravo treba da nam se izvinjava, i da da ostavku zbog toga?

A da li botuje ili je ljubitelj SNS iz ubedjenja, to je njegova stvar, on svakako ima pravo na svoje politicko misljenje, kao sto je i nasa stvar da iskazemo svoje misljenje. Za to forum sluzi.

Kad neki lazu u medijima, pa onda neki te lazi prenose ovde, tako i mi neki ovde mozemo da kazemo - ne $eri i ti i taj kojeg prenosis, bas zato sto je je ovo gradjevinski form i bas zato sto smo se naslusali i nacitali lazi i ustanovili sablon koji ih izgovara i ko ih ovde prenosi i potura kao bitne i tacne elemente projekata koji se izvode (da skratim BOTUJE)

Slažem se ja sa tobom, ali ja njegov doprinos ovde merim u informacijama (video snimcima) kojima nam je pomogao da kreiramo neko mišljenje o ovom projektu i ne samo o ovom.
A njegove komentare, kojih je istini za volju bilo mnogo manje nego video materijala, u kojima je izneo pogrešne, ja bih rekao, pretpostavke u vezi projek(a)ta nisam pripisivao "zloj" nameri nego prosto naivnosti i nekoj lošoj proceni.
Ali, opet, moguće da sam i ja naivan.

A uzgred i tvoje komentare bih mogao da okarakterišem kao botovanje, samo u suprotnom smeru, ali potpuno razumem i ja tvoju ozlojeđenost kompletnom situacijom i ovo vidim kao tvoj način da se boriš za svoja ubeđenja na sve moguće načine u svakom mogućem trenutku i na svakom mestu i pozdravljam to.

Novi kadrovi sa Sentinela na danasnji dan, zoomirana petlja u Prilipcu. Asfaltirani su obelezeni delovi. Takodje vidljiva je i jedva primetna promena na naplatnoj stanici. Pretpostavljam da je ona zgrada - konstrukcija pri kraju.

1749049187864.png

Slažem se ja sa tobom, ali ja njegov doprinos ovde merim u informacijama (video snimcima) kojima nam je pomogao da kreiramo neko mišljenje o ovom projektu i ne samo o ovom.
A njegove komentare, kojih je istini za volju bilo mnogo manje nego video materijala, u kojima je izneo pogrešne, ja bih rekao, pretpostavke u vezi projek(a)ta nisam pripisivao "zloj" nameri nego prosto naivnosti i nekoj lošoj proceni.
Ali, opet, moguće da sam i ja naivan.
Ниједном нико на овом форуму није критиковао видео снимке које је окачио било ко. Критиковане су лажне текстуалне информације које су изношене а које су се поклапале са лажима које продаје СНС. Са све крилатицама "ради се" "биће завршено" итд.

Gle, njegovi snimci bez obzira na njegove "krilatice" i "laži" su anti propaganda svih zamajavanja naroda jer iz onoga što je on godinama radio onaj ko hoće najbolje može da izvuče dokaze da li se nešto nije ili jeste radilo.
Baš to, meni, ne ukazuje na neke loše namere... ali opet...
Svako ima pravo na svoje mišljenje.

Ako je neko tvrdio da nece biti do 28-og za razliku od Vlada, za nesto vise od 3 nedelje znacemo ko je bio u pravu.

Ali to nije bio razlog paljbe po njemu, vec njegovo potenciranje i naglasavanje da su studenti i narod napravili stetu ekonomiji u zadnjih 6 meseci. Kada neko za praznu kasu okrivi narod kome je sve dogorelo i protestvuje za prosperitet buducih narastaja poslednjih 5-6 meseci a "previdi" politicare poslednjih 35 godina, ratove, sankcije, egzodus stanovnistva, bacanje srednje klase u nok-daun...koje su izazvali, to ne moze biti nista drugo do bezobrazno izvrtanje cinjenica i ulizivanje aktuelnoj strukturi. Cuvena recenica: "ne mozemo se praviti da se poslednjih 5-6 meseci nista nije desilo". Pa jel se on rodio oktobra prosle godine pa ne zna sta su politicari (crveni, zuti, plavi, plavo-zuti, plavo-crveni, plavo-zuto-crveni) ovom narodu radili od '89-e do danas...

Ako ce da vrti i dalje tu mantru ne treba da se tekstualno vraca uopste.

A njegovi snimci su vrhunski, svi ih jedva cekamo, lajkujemo, ko sta moze. On, Glisok i Prpa su glavni dron majstori ove teme i tu dileme nema.

Vrh