Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Zna li se gdje će tačno biti petlja Mačkat?
Koliko čuh da će to biti do Bele Zemlje?
Ako te zanima zbog najbrže veze sa Zlatiborom, autoput će u prvoj fazi biti završen negde između Sušice i Sainovine kako bi se povezao na obilaznicu oko Zlatibora, pa će u zavisnosti od procene i gužve neko izlaziti kod Mačkata a neko posle Sušice pa na obilaznicu, ili posle Sušice pa nazad pa desno na Čajetinu

Obilaznica 01.jpg

Mesto za petlju je dobro. Ono sto je neophodno je tih par kilometara puta izmedju magistrale i autoputa. Ono sto bi bilo pozeljno je prosirenje te petlje, koja je trenutno primerena za ukrstanje seoskog i magistralnog puta. Cak i sa nekoliko novih km puta i prosirenom drugom petljom, resenje je bolje nego siljenje autoputa blize postojecem magistralnom i izgradnja nove petlje u zoni magistralnog puta. Prici preopterecenom i preizgradjenom magistralnom putu u tom obimu je skoro pa nemoguce, srusilo bi se pola nekog sela. Jedina mesta gde nije naseljeno oko te magistrale su ekstremno brdovita, litica ili most.

Ono o cemu se sigurno nije razmisljalo je da je ovo glavna petlja za Zlatibor, a verovatno je tretirana kao usputna petlja za okolna sela, jer autoput dalje ide ka granici. U stvarnosti, svi ce se iskljuciti ovde.

Nije iskljuceno ni da je ovo starije resenje i da ce put proci malo drugacijom trasom. U idealnom slucaju, put bi prosao pored postojece petlje dva magistralna puta i pokupio sve te pravce(raskrsnica Zlatibor/Mokra Gora/Uzice+novi autoput).
Ok ako mora da bude u selu Mackat mozda je i mesto dobro, i to obavezno uz novu vezu sa mahistralom. Kako god autoput sece magistralu ka Sirogojnu pa onda i glavnu za Zlatibor posle Mackata i taj deo nije prenaseljen.

Iskreno meni je to idealno mesto za petlju u Mackatu, iz Beograda do vikendice za 1:40, ali nisam siguran da onih 98% vozaca koji ide na Zlatibor da bi se slozilo.

Potenci

Најпожељнија деоница тренутно у Србији је Горобиље -Злакуса ,много ,али стварно много би она значила,велику уштеду времена због враћања према ПЖ,па онда хаос који ће бити на Пожешкој петљи итд....Само нека крећу ако икако мисле....

Ukoliko ne urade auto-put, brzi put ili šta već planiraju do iza Užica isto ko da ništa nisu uradili. I taj put "mora" biti izgrađen do 2030. g.

Procenite sami da li ovo moze da bude gotovo do Vidovdana ili do kraja Jul-a ili vise i ne znam koji je zadnji datum koji su pomerili.

BIlo bi lepo da se 29. juna s decom vratim ovim putem s mora i da svratim kod ujaka u Negrišore na kafu (rakiju ne mogu dok vozim).

A što se dinamike radova tiče, nisam stručan. Meni ovo deluje da je pri kraju.

Pretpostavljam da bi morali (mada kod nas je sve moguće) da obnove stari put preko Markovice, jer je uništen?

Inače, snimak je vrh - svaka čast. Ovo će biti najlepša deonica postojećeg auto-puta.

Veoma vidljiva ugradnja opreme u tunelu druga cev će presudit o vremenu otvaranja cele trase.

Konačno je interesantno i lepo pratiti ovu temu jer je uvek nešto novo vidljivo na snimcima i slikama.

Tek sad mi je još više žao kad shvatim šta se propustilo u ovih par godina u kojima se sporo radilo...

Otkad smo se mogli voziti ovim putem i pratiti gradnju sledeće deonice, zapravo sve kasni za jednu deonicu kad malo bolje razmislim...

Na žalost sve nam kasni za minimim jednu deceniju (vakum 90desetih) bilo kakvog razvoja. Požeška čaršija kaže da će za Vidovdan biti svečano otvaranje tunela (opet neka Ćaci za*******), a da će deonicu pustiti u saobraćaj nekada kasnije... Za nas koji se sećamo prvih izjava Velje Ilića i najava za auto-put do Požege ovo je svakako veliki trenutak :), prošlo je samo dvadesetak godina...

Po meni ovo realno ne može da se završi za dva meseca pratim redovno temu izgradnje auto puteva i iz do sada viđenih situacija na svim koridora što su rađeni ovoliko posla nije moguće završiti za ovako kratko vreme pogotovo opremanje tunela i ispitivanje a naplatna rampa tek početa da se radi

Ok ako mora da bude u selu Mackat mozda je i mesto dobro, i to obavezno uz novu vezu sa mahistralom. Kako god autoput sece magistralu ka Sirogojnu pa onda i glavnu za Zlatibor posle Mackata i taj deo nije prenaseljen.

Iskreno meni je to idealno mesto za petlju u Mackatu, iz Beograda do vikendice za 1:40, ali nisam siguran da onih 98% vozaca koji ide na Zlatibor da bi se slozilo.

Potenci
Evo kaze covek gore da ce biti na drugom mestu. I gledajuci ovu preglednu kartu sto sam okacio, deluje kao gruba procena, ali sta cu kad nemamo projekat da analiziramo kao ljudi.

Vrh