Sada je nema više.Trasa je ubačena skoro celom deonicom.
Sada je nema više.Trasa je ubačena skoro celom deonicom.
Interesantno, slicno se dogodilo i sa trasom brzog puta do Golupca. Parce od auto-puta do Sirakova (istocno od Pozarevca) vise nije na mapi.Sada je nema više.
Pogledajte prilog 144100
Pa mozda probiju tamo na prolece, plus opremanje, znaci realan rok je tamo krajem iduce godine
Pretpostavka,ali videćemo.To je i dalje vrlo skupo i samo trenutno. Na zimu će verovatno ići i preko hiljadu evra po MWh
Ја сад немам темпомат, али док сам имао, намештао сам на 136. То је таман негде око 130.Mislim da gledaju da prosečna brzina ne bude preko 130km/h, ali ne bih smeo da ti se zakunem u to.
U suštini ja zakucam pilota na 130 i ponegde smanjim malo.
Kad se sve sabere meni prosek bude ispod 130 i verovatno ulazim i u tu cifru sa umanjenim brzinama.
Nikada nisam dobio kaznu...
Aman ljudi, to je prosek brzine po radaru, ne po km satu. KM sat uvek laze i pokazuje vecu brzinu. Uostalom, resetujte prosecnu brzinu ko za to ima mogucnosti na board racunaru i onda probajte da vozite jednu deonicu. Videcete koliko u stvari brzo vozite.
To je PROSECNA brzina a ne najveca brzina kojom se krecete. Vrlo cesto se brzina smanji i na 80-90 km/h prilikom obilazenja kolone, slepera, autobusa itd itd.
Ko ima tempomat, lako je, podesiti na 130/135 km/h i voziti opusteno.
Uostalom, evo ga link emisije od sinoc. Alvirovic je bas pricao o tome, da za sada nezvanicno tolerisu mala prekoracenja prosecne brzine, tipa 133/134 km/h. Takodje je i receno da skoro 60% prekoracenja cine stranci u tranzitu.
Koga ne mrzi, moze da odgleda
Slazem se @Срлес, isti slucaj kao i kod mene.
Konstantno ne mozes svakako voziti 140 km/h na nasim autoputevima jer uslovi to vrlo cesto ne dozvoljavaju. Cesto se usporava zbog manijaka na putu koji ili divljaju ili oni koji prelaze u levu traku sa 80/90 bez migavca. Na putu Milos Veliki posebno, deonica od Ljiga ka Preljini je krivudava i tu je po meni prosecna brzina 140 km/h previse, posebno kada je je pojacan saobracaj. Namerno napominjen PROSECNA brzina, jer ljudi valjda misle da ne smeju voziti brze od 130 km/h.Sa ovim novim sistemom se ne može voziti konstantno 140, jer su manje deonice i već se nalazimo u punoj brzini pa se lakše i prebaci prosečna brzina. Pre dok se merilo od rampe do rampe moglo je i 150.
Može se konstantno voziti, jer se brzina meri na relativno kratkim deonicama koje se pređu za par minuta.Konstantno ne mozes svakako voziti 140 km/h na nasim autoputevima jer uslovi to vrlo cesto ne dozvoljavaju. Cesto se usporava zbog manijaka na putu koji ili divljaju ili oni koji prelaze u levu traku sa 80/90 bez migavca.
Jel nekom stigla kazna za prekoracenje brzine i da li se zna kad salju kaznu, posle koliko vremena?