ĆoRaVa_SoVa
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 20.07.2020.
- Pohvaljen
- 3.058
..... Hrana im je ponekad odvratna........ jer im je mleveno meso uglavnom katastrofa......
Pa to je zato što u sve meću čubricu. J%#$ala ih čubrica.
Koliko ima klilometara od ove raskrsnice do Golije?
Fino teku radovi na deonici Lajkovac-Valjevo, ima prilično dosta radnika i kamiona.
Nije mi jasno samo kako će se spojiti u Popučkama i gde je kraj tj početak tog puta...
ne znam ni dal je počet nadvožnjak preko puta za Mionicu itd...
Sve si rekao.Radili se nešto ka Dugoj Poljani? Ili bolje da ne pitam...
Evo i ja da ponovim od dugogodišnjeg CRBC podizvođača koji ima moje mašine, za taj nastavak od Požege mu neće trebati do kraja godine, možda u prvoj polovini sledeće. Što ne znači da možda neki radovi pre toga neće početi, ali veći betonski teško. Mada mislim da trenutno niko ne zna tačne datume, posebno ako nije završena eksproprijacija, ko može predvidi kolko će to da traje, videli smo puno haotičnih slučajeva na Bg obilaznici, pa sad Lajkovac-Valjevo, Surčin-NBg... Plus druge stvari, plus sad cena energenata a time i svega ostalog: materijala, opreme, troškova radnika, kamena, betona, goriva za mašine... ne znam kako će to po dogovorenoj ceni izgrade kada je već sad gotovo sigurno da će cene pri kraju projekta za koju godinu, biti neprepoznatljive. Imaju dve opcije, ili da ako se insistira na ovoj ceni odustanu, ili da na kraju sve košta npr +50% više. Inflacija u Srbiji trenutno na godišnjem bivou je +10%, slično je u EU i dolarskoj zoni, pa računajte za narednih 5-6 godina dok se završi kolko bi ukupna mogla biti.Sve si rekao.
Sad bi trebalo izlistati ko je šta o nastavku gradnje od Pž pisao krajem marta, početkom aprila, da se vidi čije mišljenje ima težinu, a ko je izvršavao propagandne zadatke