Šta je novo?

Autoput Beograd–Zrenjanin–Novi Sad

I ja sam pomislio da je Dragan otvorio temu ali nije :)
 
Cini mi se da ce ova saobracajnica da preuzme sav tranzitni deo sa Zr puta, a i dobar deo lokalnog saobracaja.
 
Autoput ZR - BG bi realno mogao da bude gotov kada i most preko Ade Huje ili nešto malo kasnije. A taj most je produžetak auto puta za ZR. To znači da će deo saobraćaja koji je išao preko Pančevačkog mosta onda ići preko novog. I to će biti lepo rasterećenje, ako ikada dođe do realizacije ova dva projekta.
 
Koliko god neki rekli da je to uzalud bacen novac, veci privredni centri moraju da budu medjusobno povezani autoputno. Konkretno Beograd i Zrenjanin su odavno prezreli da budu povezani autoputem.
 
Mislim da je za Zrenjanin bitnija veza sa Novim Sadom. Ipak slazem se da i veza sa Beogradom treba da bude kvalitetnija.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759543#p759543:kl5agk44 je napisao(la):
milaki990 » 23 Jul 2020 07:31 pm[/url]":kl5agk44]Mislim da je za Zrenjanin bitnija veza sa Novim Sadom. Ipak slazem se da i veza sa Beogradom treba da bude kvalitetnija.
sa ns i nije tako losa veza dok je bg uzasna prolazis kroz sela
a treba da se sagradi put sa obe strane ne tolko ns zr koliko ce posle da bude birno ns temisvar
 
Мислим да је дуго година стање самог пута ка НС било далеко горе пд пута ка БГ. Више су ми сметали они константи набори на том путу него пролазак кроз Ченту и пар стотина метара кроз Стајићево. Сада када је реконструисан пут ка НС у праву си, пуно је пријатније возити до Новог Сада.

Плус што Нови Сад има нормалан прилаз граду са две траке док када се улази у Бг кроз Борчу то не личи ни на шта. Тј личи на неки Бангладеш отприлике. Срећа па сада постоји алтернатива преко Пупиновог моста.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759260#p759260:kjcsw86r je napisao(la):
Igor » Sre Jul 22, 2020 10:08 pm[/url]":kjcsw86r]I ja sam pomislio da je Dragan otvorio temu ali nije :)
Neverovatno, bio sam ubeđen da jeste :D

Izvinjavam se Živojinu :oops:
 
Banacani, ako zele da putuju prema Nisu autoputem, morju da obidju ceo Beograd.
 
Pa to je dobro i za njih i za nas!

Igor, menjaj naziv teme - svega ti.
 
Sto je dobro za njih? Onda ce radije preko Kovina i Smedereva magistralnim putem.
 
Promenio sam naziv teme ;)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=767738#p767738:1671zd6p je napisao(la):
Drakche » Thu Aug 20, 2020 4:24 pm[/url]":1671zd6p]Sto je dobro za njih? Onda ce radije preko Kovina i Smedereva magistralnim putem.

Za razliku od pravca Niš-Pančevo i Niš-Vršac, dosta ljudi koje znam za pravac Niš - Zrenjanin/Kikinda koristi najčešće SMT-Pupinov most i kod Zmaja na autoput. Uzorak mi nije baš mali, a i ima logike, jer dok prođeš Borču i Krnjaču već si uveliko na autoputu. Dok prođeš Pančevo, stigao si do Vrčina ili MP. Dok izađeš na AP kod železare, ovde si već stigao do Plane. Nije ni čudno što sve navigacije predlažu tu rutu.
 
@Drakche, ako se i kada ovaj put napravi, logično je da će tada već biti napravljen i most Vinča-Starčevo. Tako da će Banaćani neke 2032. komotno moći da idu autoputem oko Beograda, i sa severne i sa južne strane, kako im bude zgodnije.

Hvala Igore. U starom nazivu teme "Gradi se vojvođansko ćirilično slovo P" skoro sve je bilo baš nekako kul - ali "Gradi se" nije bilo kul, čak ni kao teranje šege.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=767738#p767738:2tqi7r0e je napisao(la):
Drakche » 20 Aug 2020 04:24 pm[/url]":2tqi7r0e]Sto je dobro za njih? Onda ce radije preko Kovina i Smedereva magistralnim putem.
Meni se oduvek i činilo da autoputu iz pravca Niša prosto nedostaje pridodan produžetak preko Dunava kod Smedereva - omogućio bi lakši i kraći pristup ka jugu svima iz pravca Vršca/Temišvara, Pančeva, pa posledično i srednjeg Banata. Neko buduće spajanje niškog autoputa preko Smedereva i Pančeva sa ovim ka Zrenjaninu bi omogućilo da verovatno velika količina kamiona u tranzitu uopšte ni ne mora da ide pored Beograda, značilo bi i za izbegavanje transporta cisterni iz NIS Rafinerija ka jugu (mada valjda će to u ubudućnosti primarno ponovo ići samo železnicom).
 
Ako će se već graditi ovaj autoput, što je sada već izvesno, onda bi sledeća faza obilaznice oko BG trebalo da bude povezivanje sadašnjeg puta za NS i BG-ZR. Od Batajnice pa do petlje za Kovilovo na severnoj tangenti. Jeftinije je za gradnju od deonice Bubanj potok-Pančevo. Tako bi novi autoput BG-ZR bio povezan i sa obilaznicom i sa Pančevom. Praviti ga bez veze sa obilaznicom apsolutno nema smisla
Naravno, itekako ima smisla povezati Smederevo i Pančevo. Takođe povezati Miloša velikog sa K10 od petlje M. Požarevac i dalje ili ka Valjevu pa prema Loznici ili ka Šapcu i dalje prema Bosni.
 
Zrobilaznica novi most
3d9dd8f02e62b7b9b8284be402330c0d.jpg
ca1b5044a8e6501e2246b4bfabe3d964.jpg


Послато са SM-G950F помоћу Тапатока
 
Možda novi most preko Begeja na obilaznici oko Zrenjanina?
 
Ma ajde, to se malo prekrije sa zemljom i peskom i ko novo.

Problem je samo što se raspada a ni jedan auto nije prešao preko mosta do sada.

Krivična za odgovorne. Korupcija u najgorem obliku.
 
Šta bre da se projektuje kada je to već sve isprojektovano? Valjda će i ta severna tangenta biti više dovršena sve do Pančeva kada krene izgradnja autoputa.
 
Vrh