Kada sam putovao u Donji Milanovac pre 3 godine čini mi se da je postojao polazak ili dva dnevno do Bora, verovatno su to ukinuli u međuvremenu. Ta varošica je geografski i putno jako izolovana i u odnosu na svoj opštinski centar Majdanpek i još više na širi okružni centar Bor. Možda bi ponovo trebao postati zasebna opština kao što je i bio do šezdesetih ili sedamdesetih. Negotin i Kladovo mislim da i danas imaju buseve do Bora.
Preberlinska Moravska Srbija je u najvećem zadržala tradicionalnu administrativnu podelu još iz vremena kneza Miloša, samo je Krajinski Okrug preimenovan u Borski, a Crnorečki Okrug u Zaječarski, sedište Krajinskog Okruga je tada bio Negotin. Bor je do oko 1900. i početka eksploatacije bakra bio obično selo, a tek u periodu SFRJ je potisnuo Negotin kao administrativni, saobraćajni i privredni centar celog tog kraja. I u zapadnoj Srbiji je kasnije ukinut Rudnički Okrug i pripojen Moravičkom, a Zlatiborski i Raški okruzi su prošireni na novooslobođene krajeve posle Prvog Balkanskog Rata, iako je mislim jedno kratko vreme postojao i Prijepoljski Okrug u južnoj Raškoj.