Šta je novo?

Autobuska Stanica BAS

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=541881#p541881:2b7qp6yu je napisao(la):
Bender Rodriguez » 01 Jun 2018 10:26 am[/url]":2b7qp6yu]Turisti ogorčeni zbog izmeštanja stanice na Lastin parking: Dođeš dovde i već si na pola puta do Grčke!

https://www.blic.rs/vesti/beograd/smuci ... ec/ly1rf9n

Može li ovde jednom nešto da se u startu uradi kako valja!!!???
Ja sam došao sa dela Zvezdare i sasvim fino je bilo. Dođeš do plavog mosta i onda presedaš na 70, tu je po meni zez jer je daleko stanica od mosta.

Stoji da nema ničeg tamo, pa ni wc-a.

Mislim da je problem jer deo ljudi je iz unutrašnjosti i ne poznaje grad, a ovi su zakomplikovali i Beogradjanima.
Slično je što sam i ranije zamerio za imena stanice Karadjordjev park i stajališta Karadjordjev park, jer nisu jedno uz drugo, već udaljeni celo stajalište, pa su me ovde izbombardovali kako je to odlično da je tako i treba tako da ostane, ok, neka ostane, ali nije ni čudo što većini ljudi presedne kada dolazi u BG jer mora prethodno da prodje obuku kako opstati u Beogradu.

,,Turistički terminal,, to je sa blagoslovom obično divljaštvo i kubojština

Beograd ima svoju stanicu i svaki prevoznik je dužan da plati peronsku uslugu baš kao i putnik
ovakvim odredjivanjem - turističkih divljih ,,perona,, a van Bgd. stanice , se Bgdu uskracuju prihodi u kasicu

Utrivanje u red je nužno ne samo sa finansiske strane vec i kontrole
po najviše zbog bezbednosti i estetske ispravnosti :!:

Sa raznih polu divljih i divljih polazišta ni jedan turist. autobus nije vidljiv , dok ne izadje na saobracajnicu
gde tek tada je dostupan samo saobracajnoj policiji retko i inspekciji
što vec ne moze da se desi da sa ne ispravnim ili štrokavim autobusom bude ni postavljen na peron Bgd. stanice a kamoli da započne putovanje
jer postroji mehanizam i sistem koj uredjuje ukakvom stanju mora da bude ako dolazi na peron

Neka gradska uredba o van liniskom prevozu postoji ...
a neka štetočina to blagosilja .... dokle ce se na ime toga da se masti i slasti.... ce vidimo

:sesir:

@Boca-ica Ti, dakle, opravdavaš bezobrazno visoku cenu peronske karte i one staklene paravane koji te jednostavno teraju da, ako nekog pratiš, platiš tu istu peronsku jer ne možeš s tim nekim da pričaš preko ograde. To se prijatelju zove čist bezobrazluk!

O (ne)ispravnom autobusu kojim sam krenuo za Vranje letos pa ostali u kvaru kod Ćuprije ne bih trošio reči. A uredno plaćena peronska i krenuo sa legalne BAS. Ne radi ti taj mehanizam baš najbolje.

Na basu novom peronska karta mora da kosta isto bez obzira na udaljenost destinacije

Ne opravdavan ič
ali ovu kaubojštinu treba uterati u red
a sa kvantitetom dolazimo i do niže cene :idea:

Vec sada se neki dovijaju i svojim putnicima zakazuju kobajagi usputna ,,kupljenja,,
vidim dodje bus sa dva tri putnika i pokupi još tridesetak.... i to sve za preko grane .... :lool:

Jesmo siroti ali takva kaubojština dodatno osiromašuje grad :!:
koj nema ni volje da sve to utera na autobusku stanicu
ne samo radi uvecanja gradskog budjeta
nego i da sigurno na njoj budu pregledom ispunjeni tehnički i estetki uslovi za prevoz putnika svakog polaznog autobusa

Vako ako policija na putu zaustavi po neki autobus izvrši ce pregdled pa za štroku i teh. manjkavosti moze da kazni, ako se ne omasti

U slučaju da ide sa glavne stanice
nece mu ni dozvoliti postavljanje na peron ako ne ispunjava osnovne tehničo estetske uslove
Prosto , jel da ?
:sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=542895#p542895:19p6xdo0 je napisao(la):
direktor » Uto Jun 05, 2018 9:28 pm[/url]":19p6xdo0]Na basu novom peronska karta mora da kosta isto bez obzira na udaljenost destinacije

Ja se iskreno nadam da će ukinuti te besmislene peronske karte. Neshvatljivo je da naplaćuju nešto što ni sami ne znaju šta, a da se već unapred nisu ugradili kod autobuskih prevoznika.

Нема шансе, то им је главни извор прихода.
Посебан проблем је што, сигуран сам и од аутопревозника наплаћују нешто, тако да је "станична услуга" у ствари чиста пљачка.

Али може им се јер држе монопол, а пошто смо констатовали да су акционарско тј. приватно предузеће, не знам шта би могло да спречава градску управу, да негде направе своју Аутобуску станицу, као јавно предузеће, таман да позапошљавају још пар десетина својих ботова , ставе мање дажбине и намете, а онда овај БАС нек се укључи у тржишну утакмицу.
Чиста тржишна економија, конкуренција.

Цела та манипулација са нама је што статус БАСа, нове и старе станице, представља енигму већу од пола епизода серије "X files"

gishko":2pt9hc0b je napisao(la):
Ja se iskreno nadam da će ukinuti te besmislene peronske karte. Neshvatljivo je da naplaćuju nešto što ni sami ne znaju šta, a da se već unapred nisu ugradili kod autobuskih prevoznika.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Mislim da je pre nekoliko godina bio podatak od 3000-5000 din da uzimaju. Plus se ugradjuju u prodate karte.

A tek olosi sto naplacuju peronski zeton 170 din uz kartu a 180din solo kad uzimas...

loyola":2zrv0kfw je napisao(la):
Mislim da je pre nekoliko godina bio podatak od 3000-5000 din da uzimaju. Plus se ugradjuju u prodate karte.

A tek olosi sto naplacuju peronski zeton 170 din uz kartu a 180din solo kad uzimas...
Па зато је код Аутокоманде све већа гужва.
По обичају домино ефекат увек на штету грађана, једноставно овде се проблеми секу и решавају само за маркетиншке и прокламативне потребе, јер је овај народ сјебан па може с њим да се манипулише.

Тек чекам да направе тотални саобраћајни колапс тамо где га још нема, па да добијемо неко "прелазно решење".

Не желим да будем превише негативан па бирам речи, волео бих да нисам у праву.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Počela izgradnja!! Ali ne nove stanice već novog parkinga za autobuse, kao i dolaznih perona, u okviru postojećeg BAS, u blizini BW. Dobijena je privremena dozvola na maksimalno 6 godina! Dakle ova tema o izgradnji nove stanice u bloku 42 moze slobodno da se stavi u arhivu do 2024 godine!

Dobijena je privremena dozvola na maksimalno 6 godina!
Neko džeparoše , prostitutke i ostalu pratecu gamad ne želi u blizini Belvila - svog stana ,
pa za**ava ceo Beograd na još 6 god.
Novi urbanizam , zgrabiš šta ti se dopada i ostaviš ono što ti ne treba :twisted: :rant: :twisted:

Ja mislim da oni jednostavno nemaju novca za izgradnju nove autobuske stanice na NBG. Uređivanje ovog parkinga pored postojeće stanice je brže, lakše i jeftinije rešenje. Prvobitni plan za BnV je bio da arapin uleti sa velikim kešom, ali sada je sve spalo na domaće tajkune i političare. Projekat se finansira od prodatih kvadrata i hipotekarnih kredita, tako da trenutno nema novca za gradnju na ovom delu BnV-a. Možda će biti za 6-7 godina, a dotle će grad verovatno obezbediti sredstva za novu autobusku stanicu.

Početak gradnje autobuske stanice na NBG je očigledno bio samo predizborni marketing, ili što bi naš narod rekao, obična šarena laža.

Citav projekat BNV je sarena laza.
Kako je moguce da se izmjestaju autobuska i zeljeznicka stanica a nemaju novca da to obave? Pa moguce je jer novac za to nikad nije ni bio bitan. Bitno je da se porusi sve sto stoji na putu licnog profita grupe oligarha.

Све се ради с циљем како би се људима загорчао живот.

Ma bitno je samo da se teren u amfiteatru što pre raskrči i da se razgrabi teritorija-po mogućstvu da se zabodu neki šipovi i iskopaju temelji. A za sve ostalo što je bitno za funkcionisanje grada-koga briga. Pa da smo normalna država pala bi vlada zbog gašenja glavne žs i tobožnjeg izmeštanja na Prokop, a tamo nema ni kontejnera za prodaju karata. U januaru 2016. Završili perone na Prokopu, da su hteli mogli su za ove dve godine da izgrade stanični objekat na ploči i presele se, ali njih je baš briga za sve to i otvoreno se smeju u facu svima nama. Kakvi Arapi, gde su, bio onaj Alabar dva puta samo radi reklame, a sve je to zapravo maslo naše kamarile tajkuna i vlastodržaca. Zgrabili najvrednije zemljište u centru grada za dž i sada se bogate, lova kaplje na račune ko zna gde, a mi dobijamo malo bolji Belvil na najlepšem mestu u gradu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=543309#p543309:wpepb7se je napisao(la):
Veteran » Thu Jun 07, 2018 10:52 pm[/url]":wpepb7se]Počela izgradnja!! Ali ne nove stanice već novog parkinga za autobuse, kao i dolaznih perona, u okviru postojećeg BAS, u blizini BW. Dobijena je privremena dozvola na maksimalno 6 godina! Dakle ova tema o izgradnji nove stanice u bloku 42 moze slobodno da se stavi u arhivu do 2024 godine!

Da li ova vijest mozda ima veze sa najavom izgradnje kampusa NCR-a u bloku 42?

U vijestima kazu "Američka globalna tehnološka korporacija NCR će, kako je ranije najavljeno, napraviti najmoderniji kampus u Bloku 42 na Novom Beogradu, a u narednih 10 godina u Srbiju planira da uloži oko 400 miliona evra."

Da li je moguce da je najavljenih 400 miliona eura investicije i zelja da se gradi kampus NCR-a natjerala vlasti da odustanu od izmjestanja autobuske stanice iz BNV-a? Kako bi moglo da se protumaci to sto neka kompanija zeli da gradi u bloku 42 na NBG a ne zeli u BNV?

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1401170

Teшко, у самом блоку су планом нове БАС и ЖСНБГ предвиђене и пословне куле. Има ту места за све.

Па нису амери луди, уболи су позицију са које ће моћи да најлакше довозе раднике из свих крајева Србије.

Da, pozicija je odlicna. Problem je samo utome sto se BNV reklamira kao lokacija koja ce privuci investitire, kad ono...odose u blok 42.

Ne treba niko da bude naivan, pa da pomisli da, u slučaju da NCR poželi čitav blok 42 samo za svoj kampus, da će vlast postavljena od strane okupatora to odbiti. NCR-u bi BAS samo smetao i generisao gužve. A pri tom niko od zaposlenih sasvim sigurno ne putuje svakodnevno iz drugih gradova.

Lako mogce. Vidjecemo kad se objelodani projekat tog kampusa, koliko on zauzima prostora i da li bi mogla da stane i planirana autobuska ali i zeljeznicka stanica.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=543309#p543309:3u3hq64n je napisao(la):
Veteran » Čet Jun 07, 2018 11:52 pm[/url]":3u3hq64n]Počela izgradnja!! Ali ne nove stanice već novog parkinga za autobuse, kao i dolaznih perona, u okviru postojećeg BAS, u blizini BW. Dobijena je privremena dozvola na maksimalno 6 godina! Dakle ova tema o izgradnji nove stanice u bloku 42 moze slobodno da se stavi u arhivu do 2024 godine!

Koji je izvor ove informacije? Pre par meseci si objavio sličnu informaciju, međutim na APR-u nema zavedene takve privremene građevinske dozvole (na 6 godina). Ne čudi me premisa da BAS nema novca da finansira izgradnju nove stanice (mada bi i to morao da bude skandal s obzirom na monopol i cene), ali sve drugo je poprilično nelogično - zašto bi BnV d.o.o. radio protiv svojih interesa sa prihvatanjem ovakvog aranžmana? Negativna reklama i smanjena prodaja/cene stanova ne bi mogli da nadoknade eventualnu cenu usluga parkiranja... Oni su batalili naplatu parkiranja sa parkinga u Hercegovačkoj, drugi privremeni parking su omogućili samo zaposlenima, i sad ti tvrdiš da je ovaj novi koji prave (ako zaista prave parking) prave baš samo za BAS? Mislim, i ja sam na prvu loptu poverovao kao i drugi, ali daj samo broj građevinske dozvole da pročitamo detalje.

Vrh