Ајде и да означимо положај будуће аутобуска станица „Југ“ на Аутокоманди. На ортофото и цртежима сам означио где ће бити та аутобуска станица.
То је део где су они полуизграђени паркинзи (негде око 270 паркинг места), преко пута објекта Електродистрибуције тј. трафостаница „Београд 23“, и један део је под киселим зеленилом, ау том делу је и један од објеката Аутокоманде доо, које је приватно власништво. Значи биће оивичен изграђеним саобраћајницама Нова 6, Нова 4 и делом Табановачке улице. Написао сам „делом Табановачке улице“, јер је још питање да ли ће се обухватити и тај део где је сада грађевинска механизација од Миленијум тима. Надам се да ће то да лети одатле, а тај део сам на мапама означио са испрекиданим линијама.
Наравно део где је спомен подручје „Топовске шупе“ остаје под зеленилом које га окружује.
Што се полуизграђеног паркинга тиче, ту су прекинути радови од стране извођача радова „АР-Градња“ јер им Дирекција за изградњу града, од како су почели да раде те паркинге и саобраћајнице Нова 5 и Нова 6, нису уплатиле ни један једини динар за те радове! Наравно ту је и проблем са Фудексом које исто од стране Дирекције није решено. И кад су радили прву фазу на истој локацији, тј. саобраћајнице Нова 4, Нова 7 и Нова 8 било је проблема са плаћањем.
Аутобуска станица "Југ" позиција на опен стрит мап
Pogledajte prilog 209520
Аутобуска станица "Југ" позиција на гуглу
Pogledajte prilog 209521
Ситуациони план паркинга са једним од будућих улаза у Аутобуска станица "Југ"
Pogledajte prilog 209522
Десно на слици где су ови грађевински контејнери ће бити аутобуска станица "Југ". Слика је из октобра 2021.године.
Pogledajte prilog 209523
План улица из 2016.године
Pogledajte prilog 209524
Обухват друге фазе радова_паркинзи + Нова 5 + Нова 6
Pogledajte prilog 209525
Увеличани део
Pogledajte prilog 209526