Šta je novo?

Autobuska Stanica BAS

ja dok sam studirao isao sam na stanicu da obezbedim mesto. ovako mi se desilo da izduvam i da mi kazu ako mozes stoji

Ја сам ишао на станицу од како су кренули мигранти аутобусима, мада сам брзо прешао на воз. Сада само ако ми је ближа од Сава центра, и ако нема бла бла кар.

Nije mi jasno zasto iko ide na stanicu kad moze da udje besplatno na autoputu.
Pitao sam isto druga koji ide kuci autobusom i rekao mi je da postoje autobusi koji uopste ne staju na Autokomandu. Takodje tacno je i ovo za mesto, desavalo se da nema mesta, da je poljubio vrata.

Pre 15 godina je bila 50-70 din, tako da ne znam bas

"Ovo je sramota! Hteo sam da sačekam suprugu pre neki dan koja je nosila teške torbe, ali kada su mi na stanici rekli da za to treba da platim 300 dinara, hteo sam da padnem u nesvest od šoka! Ko im daje za pravo da toliko napumpaju cene ni za šta? Koju uslugu mi time plaćamo? - pita se jedan revoltirani građanin. "

pre tacno 8 godina ipak, omanuo sam malo

Niš je zbog toga kažnjen, naplaćivali su kasnije različito peronsku za ispraćaj i redovnu za putnike, što nisu smeli.

Na BAS-u jedna osoba sme da isprati drugu besplatno, pod uslovom da ova druga ima peronsku kartu, naravno, redovno zloupotrebljavam to.

Pitao sam isto druga koji ide kuci autobusom i rekao mi je da postoje autobusi koji uopste ne staju na Autokomandu. Takodje tacno je i ovo za mesto, desavalo se da nema mesta, da je poljubio vrata.

Tačno, ali u principu svuda je navedeno da li staje ili ne.
Međutim, postoje prevoznici poput mog, gde osedeli čiča sam odlučuje da li će stati ili ne, tako me je već nekoliko puta ostavljao na Autokomandi u 22:00h, iako ima registrovano stajalište.

Povećali su izgleda cenu udisanja smoga na stanici, sad verovatno autobusi sipaju parfem u auspuhe :ROFLMAO::mad:
Nije mi jasno zasto iko ide na stanicu kad moze da udje besplatno na autoputu.
Svi bi ulazili na Autokomandi ili Žarkovu, samo kada bi putovanje gradskim prevozom do tih stajališta bilo iole predvidivo, i kada bi uvek bilo dovoljno sedišta. Stajanje putnika u autobusu tokom vožnje na međumesnim linijama je zabranjeno zakonom, jedino je batin Pantransport neformalno izuzet.

"Ovo je sramota! Hteo sam da sačekam suprugu pre neki dan koja je nosila teške torbe, ali kada su mi na stanici rekli da za to treba da platim 300 dinara, hteo sam da padnem u nesvest od šoka! Ko im daje za pravo da toliko napumpaju cene ni za šta? Koju uslugu mi time plaćamo? - pita se jedan revoltirani građanin. "

pre tacno 8 godina ipak, omanuo sam malo

Znaci pre 8 godina je bila 100 dinara, ja se tacno secam tamo oko 2010 da sam platio 70din kao student

Na BAS-u jedna osoba sme da isprati drugu besplatno, pod uslovom da ova druga ima peronsku kartu, naravno, redovno zloupotrebljavam to.
Od kada??? Meni redovno nisu dali da pomognem tetki da odnese stvari do autobusa. Ranije, kada bih pitao, u 20% slucajeva je bilo pa hajde, moze a u ostalim slucajevima mi je trazio da kupim peronsku kartu. Bilo je i varijanti: ne mogu da te pustim, evo ih kamere, snimaju. Sad vise i ne pitam. Vide da se zaje*******avamo sa koferima, prebacujemo preko onog sranja za izlazak na perone, i niko nije ni spomenuo tipa, udji slobodno ovduda...

Znaci pre 8 godina je bila 100 dinara, ja se tacno secam tamo oko 2010 da sam platio 70din kao student
Pa normalno da je sve poskupelo, i peronske i autobuske karte, 2010. su nam plate bile 300 evra, sad svi primamo po 850 evra. Iduće godine prognoziraju da ćemo već preći prosek od 1000. Mi živimo zlatno doba :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :mad:

Izgleda da se za karte sa rezervacijom peronska plaća 250

20240620_215927.jpg

Promenjeno je mesto ulaska i izlaska autobusa sa dolaznog perona (porušeni neki objekti BAS-a a zatvoren prilaz, zbog BW , koji je do sad godinama funkcionisao) , pa verovatno neki vozači još nisu naučili da ulaze tamo gde je nekad bio izlaz i obrnuto.

Preseljenje na NBG počinje od 20 avgusta,kupljeni su kontejneri sa "privremeni" smeštaj osoblja pošto je obruč oko stare stanice stegnut ko na Sutjesci.
Do kraja oktobra bi trebali za završe tranzicioni preiod preseljenja,administracija se seli u neki poslovni prostor na NBG,inofrmacije iz prve ruke.
Kad počinje nastavak gradnje glavne staniče zgrade nepoznat,ali se kao sigurno gradi.

Preseljenje na NBG počinje od 20 avgusta,kupljeni su kontejneri sa "privremeni" smeštaj osoblja pošto je obruč oko stare stanice stegnut ko na Sutjesci.
Do kraja oktobra bi trebali za završe tranzicioni preiod preseljenja,administracija se seli u neki poslovni prostor na NBG,inofrmacije iz prve ruke.
Kad počinje nastavak gradnje glavne staniče zgrade nepoznat,ali se kao sigurno gradi.
U avgustu sigruno neće seliti saobraćaj, još je sezona i gužva, verovatnije septembar druga polovina. I verovatno će prvo preseliti polaske i odlaske autobusa a onda administraciju u neki prostor blizu nove stanice.

Vrh