Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 238 95,2%
  • BMC

    Glasovi: 12 4,8%

  • Ukupno glasača
    250
Vozim se danas 15-icom u BMC-u, vozaču ulazi kolega, malo ćaskaju. Žali se da zadnja vrata tiltuju, elektronika, senzori... U to sam se uverio. Ali, kaže, najgore je to što mi kolega burekom umasti celu tablu, svaki dan moram da brišem i ribam! :ROFLMAO::p
Otkud BMC na 15? Jel neka prekomanda?
 
385 na liniji 15
IMG_2295.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Биће таквих сцена све више с обзиром на структуру возног парка.
 
To je ona njihova logika da se sve može rešiti sa solo busevima i povećanjem broja vozila prilikom konverzije. Samo još da iz SF žanra pređemo u realizam, što se tiče vozača, i biće super. Pri tom mislim na to da zaista povećamo broj vozača, a ne da nam poruke o povećanju broja vozača zvuče kao scenario za SF film.
 
Upravo sam video Higer #3377 na liniji 31.
Vire ruke i noge (od broja ljudi) a stanica je Šumice, ka Konjarniku.
Tu liniju dosta koristim i mogu reći da još nisam video Higera na njoj. Generalno su na toj liniji zastupljena 1-2 ik-218, a sve ostalo su Solarisi. Čak i Japanci i ik-201 vrlo retko rade na 31, a Higeri još ređe. Skoro sam video 1006 na 31, a pre toga ne pamtim kad je ik-201 tu izašao.
 
Higera na 31 nisam viđao, ali u šihti nekad bude zglobni Japanac a nekad solo IK-103.

GSP izgleda batalio sva nepisana pravila i ustaljene prakse, radi se ko s čim stigne kako stigne. Ako stigne...
Pri tom mislim na to da zaista povećamo broj vozača, a ne da nam poruke o povećanju broja vozača zvuče kao scenario za SF film.
Čini mi se da 5 godina se već priča i upozorava na taj problem i opet se ništa ne radi po tom pitanju. Jer u Srba je povećanje plate zaposlenom uvek poslednje, ali poslednje u razmatranju. Ovih dana čak želim da uradim jedan meme na račun tih nestašica kadrova u GSPu, Železnicama, Vojsci... generalno, svim tim glomaznim neracionalnim preduzećima i institucijama.
 
Jednom prilikom sam išao da obavim nešto oko Bus plus u GSP. Pet njih je sedelo za šalterima, a osim mene, unutra bio jedan čovek koji je završavao posao. Sede i pričaju, jer nemaju posla, a uz to još i dobijaju platu. A od mučenih vozača se očekuje da rade za platicu daleko odgovorniji posao, po 6 dana u nedelji, kao i za praznike, NG i sl. , da u 4 ujutru budu na terminusu, da rade do ponoći...
 
Poslednja izmena:
Previđate jedan detalj ovde. Ne postoji ni promil šanse da u nedelju, kada izlazi jedva pola voznog parka, nije bilo raspoloživog zglobnog autobusa. I nije to prvi put da se takve stvari dešavaju vikendom na zglobnim linijama, pa bi bilo lepo da neko može da se priupita za razlog.
 
Poslednja izmena:
Ja sam se baš iznenadio videvši kinesku konzervu na najbrojnijoj liniju u Bg-u.
I to kada su zbog radova ukinute pojedine trole a stavljeni busevi da menjaju.

Ne znam samo od kog pogona je #3377
?
I kada će "Tursli dukati" prispeti u Srbiju!?
 
Vrh