Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 246 95,0%
  • BMC

    Glasovi: 13 5,0%

  • Ukupno glasača
    259
#3410 na 96ici
050b8905a7b5deaee07679baeb24f097.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
3524 na terminusu "Ustanička"

49137241928_08e1779b4d_h.jpg

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Zemun je prestao sa radom na 77 pocetkom ove nedelje, ali evo jedne fotke da se ne zaboravi..

#1371 prosle nedelje na 77 sa zanimljivim natpisom na displeju :D

wqE4q85.jpg
 
Sto brisete postove?

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
 
Jel neko ima informaciju kada počinje proizvodnja električnih Ikarbusa?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
Ko zna kakve se tu muljavine dešavaju u Ikarbusu i na šta će da liči Kineski Ikarbus. Kad je najbolja Kineska fabrika ovakva, kakav će da bude Ikarbus koji drži neki anonimni Kinez. Nešto nisam 100% siguran, ali mi se čini da su trebali da naprave neki električni bus već do nove godine, a sad se priča druga priča, tj da će uzeti električne Higere.

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Video sam da je i jedan privatnik (ne sećam se koji, čini mi se da je "Tamnava trans" ali ne držite me za reč) kupio BMC, i sad kruži na liniji 26. Slikaću ga ako ga opet budem sreo, ali zanimljivo da su se i oni upecali.

GSP Beograd je mogao da uradi isto što i Novi Sad, da uzme Mercedese i da ih ne boli glava. Ne znam što su kupovali ove Turke i Higere koji se raspadaju posle 5.000km.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
Nažalost taj ko je ovo kupio nema mozga uopšte. Putnicima su novi busevi super, ali se zato vozači već hvataju za glavu sa njima i pričaju kako Kinezi nikad nisu znali da naprave autobus.

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
djole123":jf06w2ox je napisao(la):
Jel neko ima informaciju kada počinje proizvodnja električnih Ikarbusa?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Čitao sam da je bilo nekih problema u Yinlong. Prošle godine su uhapsili nekoliko rukovodilaca fabrike u Kini zbog pronevere, a kasnije je sud oduzeo glasačko pravo osnivaču koji je držao i najveći deo akcija. Tako da sada firmom upravlja Gree (nama poznat po klima uređajima) sa potpuno novom upravom.
Pitanje je da li su naši pregovarli sa starom ili novom upravom, jer to može biti problematicno.
 
I ja pre neki dan videh privatni BMC, mislim da je bio na 39. Defitnivno je bio Tamnavin, pošto se sećam iznenađenja kad sam ga gledao i skontao da ne gledam u logo GSPa nego TamnavaTrans.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683855#p683855:2kympv0r je napisao(la):
Dart » Čet Nov 28, 2019 6:46 pm[/url]":2kympv0r]Čitao sam da je bilo nekih problema u Yinlong. Prošle godine su uhapsili nekoliko rukovodilaca fabrike u Kini zbog pronevere, a kasnije je sud oduzeo glasačko pravo osnivaču koji je držao i najveći deo akcija. Tako da sada firmom upravlja Gree (nama poznat po klima uređajima) sa potpuno novom upravom.
Pitanje je da li su naši pregovarli sa starom ili novom upravom, jer to može biti problematicno.
O čoveče... Dakle, taj Ikarbus kao da je proklet. Ko da ga drži neka kletva. :roll:

(ne kritikujem ih ovde, ovo je frustracija zbog situacije)
 
Nadam se da Ikarbus iz cele situacije neće izvući deblji kraj...
Nadam se i da Kinezi neće negativno uticati na kvalitet izrade e-Ikarbusa. Najbolje bi bilo kada bi uzeli proverenu platformu IK 112-ice i stavili kineski elektromotor i baterije, što bi po meni bio skroz solidan autobus.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
Nije Ikarbus proklet, već se pokitika večito mešala, a sad posebno. Bila je to firma koja je politički bila godinama snabdevač beogradskog prevoznika vozilima. Posle raznoraznih izmišljotina i pokušaja dirigovane proizvodnje, samo je supstanca fabrike dodatno iscrpljivana i sada je došla do kraja - nema dalje. Sad je ostala i bez najbitnijeg resursa - stručnog kadra. Bez njih ta fabrika sa onom već zastarelom tehnologijom vredi samo onoliko koliko vredi zemlja na kojoj je.
Politika kaže:
*sve što napravite, kupiće GSP i Lasta (pre 20-30 godina)
*Pravite mercedese (taj koji ih je u to uvalio, nema pojma šta je gradski autobus u našim uslovima, pa su praktično prorezivali zadnja vrata)
*dobićete partnera iz Kine (to nam politički treba, bez obzira što taj partner nije solidan, bez obzira što je skoro nemoguće podići proizvodnju u raspaloj fabrici...)
*kupićemo najveći kontigent (šta nas briga što nam ne treba toliko solo).
Kad izbacimo diletante iz ekonomije, isteraćemo i prokletstvo i iz te i iz mnogih drugih, ali i života svih nas.
Većina vas ovde ste mladi, još uvek obdareni jakim emocijama. U pravoj ekonomiji njima nema mbogo mesta. Niti je svaki model IK kroz prošlost bio loš, niti svi uvozni bili dobri. Istina je tu negde između.
Pogledajte, vratite se u septembar. Svi smo bili skeptični prema higerima, a kad su počeli da stižu, počelo je likovanje kad se pojave na nečijoj liniji. Sad, kao u ljubavi, prolazi poletni zanos i zaljubljenost, pa pičinjemo da uviđamo mane partnera, pa shvatamo da su vozila, bar na nivou završne obrade, loša. Zamislite Kosmaj kroz godinu dve i više kada mu 2/3 vozila bude made in PRC. E, pa, biće baš prc!
 
Sve kontra rade...potrpali gomilu Kineza na 27E,43,83,96...a te linije su za zglob.

Te glave se ocito nikad nisu vozile prevozom,da vide gde su problemi i sta uraditi da na problematicnoj liniji bude bolja situacija.

Samo kod nas... :/
 
Pa imaju manjak zglobnih, a višak solo, tako da je to i logično. Svakako ima dovoljno solo i za prigrad. Evo na 307 danas 3441, 3442, 3454, 3519 i 112le 3204 koji je vidim sveže ofarban sa leve i desne strane.

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Vinča307":30qnqjns je napisao(la):
Evo na 307 danas 3441, 3442, 3454, 3519 i 112le 3204 koji je vidim sveže ofarban sa leve i desne strane.

Офарбан или опран?
 
Ofarban 100%. Evo slike sa linije 303 pre dva dana. Inače bio je redovnjak na 27e, ali očito da su se setili da nije dobro da 112le rade na linijama u kojima je katastrofalna gužva, pa ih sklanjaju.
49140301566_9645e0835a_h.jpg


Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Nije farbana cela leva strana. Farban je prednji deo gde ide garazni broj i logo i zadnji deo od pola. I zadnji branik. Imao je sudar na 27e.
 
Crkla vodena pumpa na 3334 i 3324 i 3304. Baksuzna ta cetvorka :mrgreen:
 
Vrh