Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 294 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    309
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=624752#p624752:3a70p4yz je napisao(la):
Дошљак » Fri May 24, 2019 3:30 pm[/url]":3a70p4yz]Земун преузима 75 са својим зглобним аутобусима?

Trebalo bi, prvo su hteli BMC da stave tu.

Ne znam na sta ce to da lici sa Zemunom, pogotovo kako ce reagovati ljudi koji su se do juce vozili Solarisima sa klimom a sad moraju da idu sa Ikarbusima kojima grejanje i leti radi :D

Jel to Novi Beograd oslobađa Solarise? Za šta? Preuzimanje 53, 70, 83 i 89 od Kosmaja? Samo malo mi je neverovatno da uništavaju prevoz na Bežanijskoj Kosi koja je u sastavu opštine Novi Beograd na čijoj se teritoriji i sam pogon nalazi.

Uz vozni park na nivou sistema (sa sve privatnicima) sačinjen od 1000 autobusa i 100 trolejbusa sa istim odnosom solo/zglob 30-70% bila bi omogućena ušteda na ljudstvu od oko 500-600 vozača i nešto manje mehaničara tako da bi uz redukciju od 750-800 zaposlenih imali za putnike pouzdaniji i za grad ekonomski efikasniji sistem uz ujedno lakšu organizaciju rada unutar samih preduzeća koja više sama po sebi ne bi bila toliko "glomazna".

Na taj način bi putnici dobili pouzdaniji i kvalitetniji prevozni sistem a grad manje rashode.

Prosto je neverovatno koliko su zapravo nadležni ti koji su krajnje neefikasni. Ovamo samo misle kako da povećaju naplatu od strane putnika usput prikrivajući svoju odgovornost za veći deo problema. Kad dovedu sopstvenu bahatost u red onda nek razmisle i o integraciji stavke JLPP u račun infostana za osobe sa prebivalištem ili dužim boravištem u Beogradu.

Čim stranac sleti na aerodrom shvati s kim ima posla. Genetika je čudo. Znatno utiče i na mentalitet.

Inače na www.autobusi.net objavljena opsežna reportaža o novim BMC Procity 12 za GSP SP "Novi Beograd".

Citiram veći deo zaključka:

Svakako će dobro doći kao zamena vremešnim i istrošenim Ikarbusima ik-103, međutim nije adekvatna zamena zglobnim vozilima na jačim linijama, posebno ne Solarisima koji trenutno drže titulu nečeg najboljeg i najpouzdanijeg što je poslednjih godina stiglo u GSP. Nažalost upravo to je plan, pošto je neophodno svih 70 angažovati a trenutne linije nemaju toliku potražnju za solo vozilima. Da li će ga i kako realizovati, i kako će se nositi sa problemima nakon toga ostaje da sačekamo i vidimo.

Iskreno i bez dlake na jeziku, svakako objektivno. Dobro je da se kritike kontroverznih poteza nadležnih šire internetom.

Sad treba vršiti pritisak da raspišu tender za više od 100 zglobnih dizel Euro 6 autobusa (i 200 je malo s obzirom da je dosad nabavljeno samo 30) kao i 20 zglobnih umesto 30 solo elektrobusa za liniju 31.

Interesantno bi bilo da Ikarbus ponudi vozila na Mercedes šasijama sa OM470 motorima.

Соло 610 са тренутним бројем возила, и шипка трансом који је видљив у 99,5% случајева није могућ, ако хоће појединци соло 13 до 15 у шихти, а увече 7 до 9 да ради, јер у соло уме да буде незгодно нарочито од 10 до 22, ко не верује станице код Општине, Ерпорт Сити и Машинске су идеалне за гимнастику, али пре свега становници Јакова су јако разочарани квалитетом услуге и возног парка на линији!

Ma na 610 jedno 50 buseva i to duplih ma do Jakova metro da se napravi .
Ti se drogiras 100% dal si realan covece .Kako ti ne dosadi da pises ovakve gluposti.Kace vise da ti ne stane interneta da se odmorimo svi lepo od ovih tvojih tuznih prica sa 610 i celog poteza 600.

Danas sam imao priliku da isprobam nove "Turke". Vozili smo se u režiji BINA od Zelenog venca do Cerak Vinogradi. Zamerku na sedišta nemam. Meni su ona OK. Jeste da su plastična , al' su tapacirana. Displeji još uvek nisu kodirani , a ne žele da na njih lepe papirne oznake. Tako je rekao vozač. Rekao bih da ima manji broj sedišta nego kod drugih modela. Središnji deo je svakako veći. Ima šipka blizu prozora sa visećim rukohvatima. Tik iznad stepenica srednjih vrata se nalazi šipka , koja je spojena poprečnom šipkom sa sa već pomenutom šipkom kod prozora. Inače , ne mogu svi prozori da se otvore , iako postoje ručke za otvaranje istih. Čini mi se da su dva bila u pitanju. U samoj vožnji mi je bilo OK

Катанац само зато што су попалили грешке па ти призиваш ибертуражу...

Za Gašpara, boja nije ista

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sZ8iX6ksvv4[/youtube]

Novi GSP BMC na 602. Koji je model ovo bese?
235674440365e61c78612d99ef2cf757.jpg

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ista prica kao na Akijama..
Nema nijedne bez ABS, ASR i Check engine..
Jedino sto ne sijaju kao na vecini autobusa nego i piste..

Izgleda da se ovi Bmc autobusi neće dugo zadržati na potezu 600 zato što sam čuo preko sindikata sloga da potezi 600 i 700 idu privatnicima

Стално нешто тумбају. Па где онда планирају те силне БМЦ? Да неће опет ГСП да преузме 25, 26, 46, 55?

Solo autobusi na potez 600 i 700 , je ubistveno. Na nekim linijama je OK , ali na 601 , 704 , 706 i 707 nikako. Za 610 , 703 i 706E ne znam kakva je situacija.

Боље да ове нове БМЦ пусте на линије типа 27е, 44, 30, 67, 70, 36, 38, 38Л и сл, и чак да неке од тих појачају што би доста помогло за растерећење других линија, а Космајеве Ик-112Ле да ставе на потезе 300 и 400.

Po meni, to ce uraditi ali tek kada dodju Higeri, jer ce oni verovatno kod njih da idu. A do tad ce biti ovakvo stanje...

Potez 700 je lose funkcionisao cak i kad je isao GSPov zglob pa solo privatnik jer je cela trasa bas za zglob, jedino ako ne planiraju takt od 8-11 minuta...

Ljudi, nemojte sve informacije da prihvatate "zdravo za gotovo". Sindikati su ranije pricali da ce se ugasiti pogon Zemun. I jel se ugasio? Postoji mogucnost da istumbaju linije i vozila medjusobno pogon sa pogonom, da bude neke preraspodele, ali za sada nema nista od toga da ide jos linija privatniku u ruke. Ti isti privatnici su kupili brdo zglobova za potez 600 i 700, kad su izvisili za te linije - prodali su te zglobove. I ove linije sto drze, jedva pokrivaju sa vozacima, kao i GSP. Kad se desi to sto nagadjaju - onda cemo polemisati sta, kako, zasto, zbog cega...

Ali ako se ovo desi, realno je da se pogon Zemun ugasi i da ostale linije iz Zenuna pređu u Nbgd

Vrh