Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 328 94,8%
  • BMC

Glasovi: 18 5,2%

• Ukupno glasača
    346
Zbog čega se svi naši autobusi poručuju sa vratima koja se otvaraju ka unutra, u većini zapadnoevropskih zemalja sam primetio da se vrata otvaraju na spoljašnju stranu (kao na turističkim i međugradskim autobusima). Da li postoji neki praktičan razlog, medi pada na pamet da su ova naša vrata brža.
Cena

Screenshot_20250803_183441_Instagram.jpg

Нови кентићи, али у питању је за кога?

Возио сам се БМЦ аутобусом, гаражни број П25014 на линији 56. Пластика крцка и треска као луда, а на сваких неколико тренутака чује се непријатно звиждање налик на експрес лонац. Пре више од недељу дана возио сам се такође БМЦ-ом, гаражни број ваљда 3414 на линији 50. Маскирани метални део код шарки прозора потпуно је зарђао, а створио се каменац и сивкасти талог на стаклу. Такође, фарба је почела да се љушти на том делу. Катастрофа.

1000006332.gif

Возио сам се БМЦ аутобусом, гаражни број П25014 на линији 56. Пластика крцка и треска као луда, а на сваких неколико тренутака чује се непријатно звиждање налик на експрес лонац. Пре више од недељу дана возио сам се такође БМЦ-ом, гаражни број ваљда 3414 на линији 50. Маскирани метални део код шарки прозора потпуно је зарђао, а створио се каменац и сивкасти талог на стаклу. Такође, фарба је почела да се љушти на том делу. Катастрофа.

Pogledajte prilog 247030
Експрес лонац пиштање је последица БуСНСлоџика и Контињерског озвучења јер се то пиштање чује искључиво током најаве станице.

Експрес лонац пиштање је последица БуСНСлоџика и Контињерског озвучења јер се то пиштање чује искључиво током најаве станице.
Проблем је што тај систем за најаву станице уопште није радио. Било је непријатно — имао сам утисак да ће нешто да пукне.
Mislim da ne postoji BMC na toj liniji. Banbus nema BMC koliko znam.
Испоставило се да је то био Хигер из Земуна.

Onda tek teško da je bio 50.
Не могу тачно да се сетим на којој линији је био. Лупио сам безвезе да је била линија 50, али знам да је био тај гаражни број, и ишао је до Лидла и стамбеног комплекса Вртови Церака.
Vrišti i kad ne govori ništa :D
У сваком случају, непријатно је и то треба да среде.

Не могу тачно да се сетим на којој линији је био, али знам да је био тај гаражни број, и ишао до Лидла и стамбеног комплекса вртови церака.

У сваком случају, непријатно је и то треба да среде.
Verovatno 37 onda.

Синоћ сам видео зглобни Соларис 3026 на линији 37 на раскрсници код Супер Вера. Још увек се добро држи, упркос видљивим траговима неодржавања.

Синоћ сам видео зглобни Соларис 3026 на линији 37 на раскрсници код Супер Вера. Још увек се добро држи, упркос видљивим траговима неодржавања.
Ozbiljno se pitam zašto GSP ne pošalje kvalitetnije autobuse na tako zahtevnoj i opterećenoj liniji?
Pogon Novi Beograd naročito. Da li mogu malo da menjaju i stave plavi bmc procity 18, eto makar da je novije vozilo na toj liniji?!
Pogon Kosmaj šalje plave otokare, ali nije dovoljno.
Linija 27 ima skoro sve novije autobuse, retko koji solaris upadne.

Pre neki dan Yutong bio pravi party bus :D
Ušla grupa od jedno 10ak tinejdžera sa bluetooth zvučnikom i opalili po narodnjacima, a vozač radi fore menjao boju svetla unutra

To se izgleda dešava poprilično često, izgleda da znaju vozača, pa bude "Šomi daj zelenu", "Šomi daj ljubičastu". Može neko da voli ili ne voli tu vrstu muzike, ali nesumnjivo unose dobru energiju u autobus.:)

Da, dok im ne naiđe neki namrgođeni posle 10 sati mrcvarenja na poslu. 😁 Ko je uopšte dozvolio ta raznobojna svetla u javnom prevozu? Disko svetla, najava stanica po izboru, stop dugme po izboru. Prevoz je neozbiljniji sad nego što je bio do pre par godina.

Vrh