Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 317 94,9%
  • BMC

Glasovi: 17 5,1%

• Ukupno glasača
    334
Kobre stare su u Obrenovcu uštekane na nekom njegovom drugom placu, mislim da ima i ikara.

Ako je o ovom već pisano izvinjavam se ali moram da iznesem frustracije u vezi BMCa kao ucesnik u saobracaju koji se sa njima srece svaki dan.

Koji DEBIL je smislio da se automatski pale sva 4 kad se vrata otvore ? Pre je bilo jasno, kad autobus staje na stanicu daje desni, kad hoce da se ukljuci daje levi. Sad ako npr stoje dva autobusa jedan iza drugog ja iz srednje trake vidim samo levu stranu autobusa i ne mogu da razaznam da li pokusava da se ukljuci ( u tom slucaju po clanu 27 ZOBS duzan sam da ga pustim) ili samo stoji sa otvorenim vratima.

Jednostavno u jako velikom broju slucaja desnu stranu autobusa drugi ucesnici u saobracaju ne mogu da vide, i iz tog ugla isto izgleda i levi zmigavac i sva 4.

Stajanje sa sva 4 na redovnoj stanici je ne samo nepotrebno nego i kontraproduktivno i negativno utiče na bezbednost.

Ali je zakon takav, kada ulaziš u stajalište daješ desni žmigavac, kada otvoriš vrata pališ sva 4 i kada zatvoriš vrata i izlaziš sa stajališta, tada daješ levi žmigavac. Ovako je po zakonu i onda je Bmc to sa sva 4 odradio automatski, ali realno mene instruktor nije terao da palim sva 4, jer kao što kažeš, stvarno je nepotrebno i baš od forumaša je mislio da je vozilo u kvaru, obišao ga na punoj i ostao bez vozačke dozvole.

Svi koji vozimo aute smo imali taj slučaj da ne znamo da li stoji ili ne. Kod nas se ta praksa prvi put pojavila sa BMC, nikad niko nije upalio sva 4 ako nije u kvaru. Taman kad sam se navikao da stoje na stanici zadesim se iza pokvarenog i tako čekam da krene a on jok.....

Ali je zakon takav, kada ulaziš u stajalište daješ desni žmigavac, kada otvoriš vrata pališ sva 4 i kada zatvoriš vrata i izlaziš sa stajališta, tada daješ levi žmigavac. Ovako je po zakonu i onda je Bmc to sa sva 4 odradio automatski, ali realno mene instruktor nije terao da palim sva 4, jer kao što kažeš, stvarno je nepotrebno i baš od forumaša je mislio da je vozilo u kvaru, obišao ga na punoj i ostao bez vozačke dozvole.
Strelin vozač koji vozi citaro 70214 u prvoj smeni pali sva 4 na stajalištima koja nisu uvučena

Сад сам сазнао ал не знам колко је истина, солариси који су били паркирани у Космај прелазе у Земун.

Ako bi se prebacili solarisi koji stoje kao rezerva na Kosmaju, a postoje šanse, mogao bi Zemun da ima opet kvalitetne autobuse uz ikarbuse. Ono što bi odgovaralo jeste da 78 ima poneki zglobni autobus, neću da sad detaljno opišem zašto treba zglob.
Nažalost zbog puno parkiranih automobila na Novoj Galenici, nije moguće sprovesti zglobni autobus kroz to naselje pa da 84 ima nekog zgloba.

Moguće da će i na 78. Na 84 je pre išao zglobni, mogao bi opet kad bi rešili parkiranje vozila.

Vrh