Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 312 94,8%
  • BMC

Glasovi: 17 5,2%

• Ukupno glasača
    329
Hm više logike ima Kosmaj i Karaburma otokari prvo, a Zemun ikarbusi 2016. i 2017. svakako mlađi od 10 godina pa mogu još.
Novi Beograd da dobije izgleda prvi otokare je iznenađenje, samo koja tura? 50 komada?

Ako stigne 50 u NBG, sigurno će neke BMC da rashoduju, a neke da prebace u Zemun ili Kosmaj.

Најлогичније је да сви нови отокари буду додељени Космају са обзиром на то да држе оптерећене линије као што су 26, 74 и делимично 37, а не сумњам у то да ће имати боље решен простор од Хигера јер да имају гори то би стварно био подвиг.

Sad mi nije jasno. Jel stiže ukupno 100 solo Otokara? Kako god okreneš, neko će da izvisi. Jedino Karaburmi ne treba solo, osim 10-15 komada da pokrije 32, 32E i 35.

U tom slučaju, najbolje da odu u Kosmaj i Zemun. U Kosmaj za 25, 26 i 74, a u Zemun za 78 i 84. Mada realno nigde nije frka sa solo vozilima. I ovako ih ima previše.

U tom slučaju, najbolje da odu u Kosmaj i Zemun. U Kosmaj za 25, 26 i 74, a u Zemun za 78 i 84. Mada realno nigde nije frka sa solo vozilima. I ovako ih ima previše.
Sve će to biti prodano ili posečeno. Raspisan je tender za još 170 solo autobusa, uz 300 zglobnih i time će Gsp-u ostati vozila iskljucivo na Cng

To je 270 solo vozila, opet previše. Gde će to da radi? Realno za NBG je dovoljno 50, za Karaburmu 20, za Kosmaj i Zemun ne znam, ali sigurno ne treba 200. Sada sam sve sigurniji da se to kupuje za trolejbuske linije, da premosti do tih 100 električnih za Ekspo. @vucko Saznaj šta se dešava i kakav im je plan za trole, nemoj da nas prevesla s ovim oko Ekspa. 😎

Edit: Računao sam otprilike da Zemunu treba 40 i Kosmaju 120. To znači 40 viška. Uz ogradu da sam nešto pogrešio plus rezerve, to je otprilike to. Ne mogu da se pokriju time i trole.

Poslednja izmena:
To je 270 solo vozila, opet previše. Gde će to da radi? Realno za NBG je dovoljno 50, za Karaburmu 20, za Kosmaj i Zemun ne znam, ali sigurno ne treba 200. Sada sam sve sigurniji da se to kupuje za trolejbuske linije, da premosti do tih 100 električnih za Ekspo. @vucko Saznaj šta se dešava i kakav im je plan za trole, nemoj da nas prevesla s ovim oko Ekspa. 😎
220 solo, 50 Otokara + 170 novih. Zglobni 200 Bmc i još 130 novih, znaci ukupno gasnih 550 autobusa. Jedina opcija je da im Higeri posluže da premoste period dok dobiju elektro vozila. Jako je čudno zašto Strela nije dobila posao za Expo, kad su vec izvisili za trolejbuske linije, što bi značilo da zapravo nije ništa gotovo sa privatizacijom trolejbuskih linija i da Strela nije odustala od te priče. Da jeste, Šapić bi ti valjda potvrdio na konferenciji i ne bi pričao kako će tek doneti odluku.

Zato sam i tagovao Vučka. Sve ovo mi je veoma čudno. Verujem da će BMC i Higere da stave na trolejbuske linije.

Ovi e-busevi nemaju veze sa trolama, ali su i oni planirani originalno Strelu koja je otpala. Ovo je dobra vest, neka stave tih 100 expo ebuseva na prigrad i Surčin, a nove trole neka voze u centru i širem centru Beograda.

Onda ok. Ostaje da vidimo šta će sa 220 novih i 244 starih solo autobusa. Nije realno da 244 starih odjednom rashoduju niti su svi za rashod.

Već sada GSP ima višak vozila i vozača jer mu je puno linija oduzeto i dato STreli i drugim privatnicima.

Vrh