Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 303 94,7%
  • BMC

Glasovi: 17 5,3%

• Ukupno glasača
    320
najjače da će s otokarima voziti decu po onim školama. mada realno deca su to više zaslužila.

Sve zaboravim da javim, danima registruju ove bmc krsine ovde kod mene u kraju. U pitanju je tehnicki gde pola grada dolazi jer sve moze, doduse, ovi verovatno dovoze autobuse jer je takodje jedan od retkih koji registruje i autobuse i kamione. Bilo je pitanje trenutka kada ce ih pustiti na ulice. Meni, na prvu loptu, autobus izgleda potpuno bezlicno, plava boja ga samo kanali jos vise

Za 3 godine nece liciti ni na sta

Da li ima negde statistika koliko je GSP kupovao (ili koliko mu je isporučeno) autobusa, tramvaja i trolejbusa po godinama?
Isto tako koliko je bilo vozila na ulicama koja su u okviru gradskog prevoza?

viber_image_2025-01-05_16-45-58-396.jpg

Srećom pa su Solarisi okrenuti ledjima da ne gledaju ovaj masakr koji se odigrava iza..

Ova vlast nikada nije oprostila opoziciji nabavku Solarisa, ubedljivo najboljih buseva koji su nabavljeni u poslednjih iha-ha godina. Ovde bih stao sa pisanjem, jer sve što mi se dalje muva po glavi ne bi bilo pristojno...

a Zemun je tek još veći promašaj. Od nekih 90 autobusa u pogonu, trenutno je broj u saobraćaju na nekih pola. Od 30 Ikarbusa iz 2017 samo 5-6 na liniji, još toliko vozno, higera i ik 112 15ak , od 30ak, starijih 0 u saobraćaju, a možda 7-8 od 15-20 u voznom stanju.

bukvalno im je veći trošak da ne uzmu još neku liniju i da im busevi bleje, ali oni su glupi...

Nadam se da je imovina ovih koji su na vlasti sledeća... koji zločin rade, ode još jedno tehničko kulturno dobro u istoriju.....

Šta se planira sa Manovima koji stoje u Kosmaju? Uredno su parkirani ko da su završili smenu l

takođe, paralelno sa ovim na NBG danas su u karaburmi upokojeni 937 (javljeno i potvrđeno) i 939 (javljeno ali ne potvrđeno).

u to ime, kačim par slika 937 koje sam držao u privatnoj arhivi. 939 kačim kad informacija bude potvrđena.

Rest in peace 937 (2006-2025) ☦️
IMG_20250106_015757.jpg
IMG_20250106_015717.jpg
IMG_20250106_015645.jpg
IMG_20250106_015559.jpg

Ironično da se 11 godina posle (ne)slavnog "srpskog Mercedesa" i "srpskim M.A.N-ovima" bliži kraj, da smo svedoci istovremenog uništenja provereno kvalitetnih "turskih M.A.N-ova i Mercedesa", poplave vozila proverenog (ne)kvaliteta iz iste zemlje porekla i pada starosne granice.

Ironija je očigledna i u tišini Ikarbusovih pogona u vreme kada bi baš on bez problema obavljao svoju delatnost obezbeđenim obimom proizvodnje (stotinak gasnih zglobova godišnje, ako ne i po 40 zglobnih trola i dabldekera).

Baš kad je Ikarbus bio na dobrom putu da se približi Špancima, niko drugi do naš mentalni korov našao u 5 do 12 da se umeša i sruši svaku nadu.

Srbija je jedna od retkih zemalja čija se vlast diči stavom "ne kupujmo domaće".

Upravo viđena BMC krntija na Novsadskom autoputu. Piše na displeju “Za garažu”. Izašao iz Mašinoprometa verovatno.

Нормално, тако ће и бити чим најурими Шапића штеточину.

Vrh