Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 302 94,7%
  • BMC

Glasovi: 17 5,3%

• Ukupno glasača
    319
najjače da će s otokarima voziti decu po onim školama. mada realno deca su to više zaslužila.

Sve zaboravim da javim, danima registruju ove bmc krsine ovde kod mene u kraju. U pitanju je tehnicki gde pola grada dolazi jer sve moze, doduse, ovi verovatno dovoze autobuse jer je takodje jedan od retkih koji registruje i autobuse i kamione. Bilo je pitanje trenutka kada ce ih pustiti na ulice. Meni, na prvu loptu, autobus izgleda potpuno bezlicno, plava boja ga samo kanali jos vise

Za 3 godine nece liciti ni na sta

Da li ima negde statistika koliko je GSP kupovao (ili koliko mu je isporučeno) autobusa, tramvaja i trolejbusa po godinama?
Isto tako koliko je bilo vozila na ulicama koja su u okviru gradskog prevoza?

viber_image_2025-01-05_16-45-58-396.jpg

Srećom pa su Solarisi okrenuti ledjima da ne gledaju ovaj masakr koji se odigrava iza..

Ova vlast nikada nije oprostila opoziciji nabavku Solarisa, ubedljivo najboljih buseva koji su nabavljeni u poslednjih iha-ha godina. Ovde bih stao sa pisanjem, jer sve što mi se dalje muva po glavi ne bi bilo pristojno...

a Zemun je tek još veći promašaj. Od nekih 90 autobusa u pogonu, trenutno je broj u saobraćaju na nekih pola. Od 30 Ikarbusa iz 2017 samo 5-6 na liniji, još toliko vozno, higera i ik 112 15ak , od 30ak, starijih 0 u saobraćaju, a možda 7-8 od 15-20 u voznom stanju.

bukvalno im je veći trošak da ne uzmu još neku liniju i da im busevi bleje, ali oni su glupi...

Nadam se da je imovina ovih koji su na vlasti sledeća... koji zločin rade, ode još jedno tehničko kulturno dobro u istoriju.....

Šta se planira sa Manovima koji stoje u Kosmaju? Uredno su parkirani ko da su završili smenu l

takođe, paralelno sa ovim na NBG danas su u karaburmi upokojeni 937 (javljeno i potvrđeno) i 939 (javljeno ali ne potvrđeno).

u to ime, kačim par slika 937 koje sam držao u privatnoj arhivi. 939 kačim kad informacija bude potvrđena.

Rest in peace 937 (2006-2025) ☦️
IMG_20250106_015757.jpg
IMG_20250106_015717.jpg
IMG_20250106_015645.jpg
IMG_20250106_015559.jpg

Ironično da se 11 godina posle (ne)slavnog "srpskog Mercedesa" i "srpskim M.A.N-ovima" bliži kraj, da smo svedoci istovremenog uništenja provereno kvalitetnih "turskih M.A.N-ova i Mercedesa", poplave vozila proverenog (ne)kvaliteta iz iste zemlje porekla i pada starosne granice.

Ironija je očigledna i u tišini Ikarbusovih pogona u vreme kada bi baš on bez problema obavljao svoju delatnost obezbeđenim obimom proizvodnje (stotinak gasnih zglobova godišnje, ako ne i po 40 zglobnih trola i dabldekera).

Baš kad je Ikarbus bio na dobrom putu da se približi Špancima, niko drugi do naš mentalni korov našao u 5 do 12 da se umeša i sruši svaku nadu.

Srbija je jedna od retkih zemalja čija se vlast diči stavom "ne kupujmo domaće".

Vrh