Morao sam da se ukljucim iako sam ljut zbog Igorove cenzure na jednoj temi, zna on kojoj... Ljudi kada smo poceli da prihvatamo stvari zdravo za gotovo? Jel mi zasluzujemo ovu ili bilo koju drzavu, kada kao potpomci Solunaca dozvoljavamo ovu pljacku i unistavanje necega sto se decenijama gradilo?
Nisam video da je iko izveo najjednosravniju racunicu o razmerana pljacke ugovorom za elektroautobuse. Ugovor je vredan 1,15 milijardi evra, koliko kao i jedna trasa metroa. Da vidimo koliko ce strela tu zaraditi. 200 elektroautobusa (da racunamo da ce na 10 godina zameniti svih 100) po danasnjim cenama vrede 200*500000 evra = 100 miliona evra. 300 vozaca da angazuju, po 3 po elektroautobusu i da imaju platu po 2000 evra bruto je 600000 evra mesecno, puta 240 meseci je 144 miliona evra. Da stavimo trosak odrzavanja autobusa i eventualno struje, iako ne znamo da li ce je dobiti dzabe od grada jos 100 miliona evra to je sve ukupno 344 miliona evra. Cista zarada strele je oko 770 miliona evra. Pa da li je to normalno? Dokle vise???