Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 301 94,7%
  • BMC

Glasovi: 17 5,3%

• Ukupno glasača
    318
Sto nebi vozip gsp umesto trolejbuskih linija kad imaju toliko malo linija nista im nebu falilo

Sto nebi vozip gsp umesto trolejbuskih linija kad imaju toliko malo linija nista im nebu falilo
Унапред је све договорено зато не може ГСП. Ионако им обични Хигери возе на ЕКО1 линији, а да они мењају троле, важи.

Morao sam da se ukljucim iako sam ljut zbog Igorove cenzure na jednoj temi, zna on kojoj... Ljudi kada smo poceli da prihvatamo stvari zdravo za gotovo? Jel mi zasluzujemo ovu ili bilo koju drzavu, kada kao potpomci Solunaca dozvoljavamo ovu pljacku i unistavanje necega sto se decenijama gradilo?
Nisam video da je iko izveo najjednosravniju racunicu o razmerana pljacke ugovorom za elektroautobuse. Ugovor je vredan 1,15 milijardi evra, koliko kao i jedna trasa metroa. Da vidimo koliko ce strela tu zaraditi. 200 elektroautobusa (da racunamo da ce na 10 godina zameniti svih 100) po danasnjim cenama vrede 200*500000 evra = 100 miliona evra. 300 vozaca da angazuju, po 3 po elektroautobusu i da imaju platu po 2000 evra bruto je 600000 evra mesecno, puta 240 meseci je 144 miliona evra. Da stavimo trosak odrzavanja autobusa i eventualno struje, iako ne znamo da li ce je dobiti dzabe od grada jos 100 miliona evra to je sve ukupno 344 miliona evra. Cista zarada strele je oko 770 miliona evra. Pa da li je to normalno? Dokle vise???

Morao sam da se ukljucim iako sam ljut zbog Igorove cenzure na jednoj temi, zna on kojoj... Ljudi kada smo poceli da prihvatamo stvari zdravo za gotovo? Jel mi zasluzujemo ovu ili bilo koju drzavu, kada kao potpomci Solunaca dozvoljavamo ovu pljacku i unistavanje necega sto se decenijama gradilo?
Nisam video da je iko izveo najjednosravniju racunicu o razmerana pljacke ugovorom za elektroautobuse. Ugovor je vredan 1,15 milijardi evra, koliko kao i jedna trasa metroa. Da vidimo koliko ce strela tu zaraditi. 200 elektroautobusa (da racunamo da ce na 10 godina zameniti svih 100) po danasnjim cenama vrede 200*500000 evra = 100 miliona evra. 300 vozaca da angazuju, po 3 po elektroautobusu i da imaju platu po 2000 evra bruto je 600000 evra mesecno, puta 240 meseci je 144 miliona evra. Da stavimo trosak odrzavanja autobusa i eventualno struje, iako ne znamo da li ce je dobiti dzabe od grada jos 100 miliona evra to je sve ukupno 344 miliona evra. Cista zarada strele je oko 770 miliona evra. Pa da li je to normalno? Dokle vise???
Ja sam o tome pisao, na temi privatni prevoznici, samo ima previše poruka pa se onda poturi. Cena je neverovatna pa čak i da nabave najbolja moguca vozila.
Post in thread 'Privatni prevoznici'
https://forum.beobuild.rs/threads/privatni-prevoznici.2650/post-1370055

Велики грб града Београда. Постоје оригинални мали, само штит са тврђавом и шајком, средњи, са додатом круном изнад и овај велики, са орлом и одликовањима града.

Novi grb grada očigledno
Није нови, уведен је за време власти Демократске странке, израдио га је председник Српског хералдичког друштва господиј Ацовић. Али овде се користи скроз погрешно. То је свечани грб, за градоначелника и за неке повеље, плакете и сл. свечана документа. За употребу на возилима је мали оригинални грб града, иначе дело сликара Куна.
Za kralja i otadžbinu? 😁
Има ту и орден Народног хероја. Ал Шапић изгледа трипује да је нови Шешељ :D

Ja se vozio u 3637 malopre, imaju tablet unutra, ali nisu povezani svi u aplikaciji. Identičan bus kao C&LC-ov, samo što je zglob i to je jedina razlika. Jako je tvrd i baš oseća rupu.

Pušteni su u rad novi zglobni BMC-i. Viđeni na 18.

Evo premijerno, trčao sam na bus, tako da slika samo da zabeležimo.

1000047192.jpg

1000047193.jpg

Ne znam dal trenutno samo na 18 rade, pošto je bilo reči i da je Karaburma dobila neke.

Provozao sam se ovim kršem. Izolacija zvuka je po meni 0, takođe sav autobus vibrira. Po dizajnu mi se više sviđa stariji BMC. 2022. verzija je mnogo bolja. Mnogo je prijatnija vožnja u Ikarbusima 218M koji su 2013. godiste nego u ovim novim osmanskim kantama.

Исти су, разлика су само нова табла, компоненте које су пребачене на кров и 3 седишта позади.

Је ли остало донирање 100 Солариса за Скопље, а 50 за Нови Сад, од 1. јануара?

Gde je na novajlijama garazni broj?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Na donjem desnom ćošku poklopca motora.
Nažalost nema ih na bočnoj strani, nego sad je asimilovano sa privatnicima.
Ako ti treba slika, idi na stranu 1507 objave PutnikBG tamo je okačena slika.
Ne želim da skrinujem objavu, a citiranje poruke ne mogu sad.

Poslednja izmena:
Vrh