stex_pb
Advanced
- Učlanjen(a)
- 04.08.2019.
- Pohvaljen
- 12.741
Koji je ovo bus? Kažu opet neka turažaPokupio čak 20 automobila...Pogledajte prilog 206543
Koji je ovo bus? Kažu opet neka turažaPokupio čak 20 automobila...Pogledajte prilog 206543
U Streli haos sa crnjama. Bukvalno lude, slupali su 8 vozila za nedelju dana, i to ne zakačili, nego ih baš momački udarili. I svaki dan ih udaraju. Ranije su radili selekciju crnja, sad su izgleda doveli one što su morali, da ne kažem sa dna. Voze kao da su juče položili, nespretno, nesigurno i jako haotično. Danas u bloku 20 gde se sad okreću 704, 706, 707, su se zakačili dvojica, obojica sa Conectima, i obojica napravili dobru štetu. Jedan naš vozač se tako izdrao na jednog od njih, cela okretnica se orila. Posle toga, jedan koji je pravio pauzu na okretnici je odjednom krenuo u rikevrc a iza njega stoji bus na manje od metra, da vozač iza nije trubio ovaj bi se zakucao u njega. U toku dana imao je i zglob 70126 udes, a prekjuče i 70127. Bukvalno su izlupali sva vozila. U garaži Obrenovcu brda vozila po bez cele prednje maske, a kamo li nečeg drugog.
Dok su držali samo 860-tice, nije bilo problema, niti je bilo potrebe da uvoze vozače.Ne mogu da ne krijem svoje oduševljenje povodom ovoga, pa ću reći:
Ako, I nek ih udaraju! Predavaće oni poteze nazad ako se tako nastavi! Sve se vraća, sve se plaća! Stiže ih karma jer su lopovi!
Dođoh da napišem ovo. Karma, nek sve izlupaju.Ne mogu da ne krijem svoje oduševljenje povodom ovoga, pa ću reći:
Ako, I nek ih udaraju! Predavaće oni poteze nazad ako se tako nastavi! Sve se vraća, sve se plaća! Stiže ih karma jer su lopovi!
Ovo je preveliki zalogaj. U godinu dana preuzeti preko 40 linija sa preko 250 novih vozila odjednom, pogotovo u državi gde vozači i ostali kadrovi hronično fale, samo može napraviti fijasko. To se tako prosto ne radi. Pravljenje od prevoznika sa 80 vozila u prevoznika sa preko 450 vozila za godinu dana u gradskom saobraćaju samo pokazuje koliko su alavi i kolika su im usta, ne uzimajući u obzir bilo kakav kvalitet uslige koje će pružiti. Sad nek se pate sa tim crnjama koje su pokupili grdne od ko zna gde, ko ih j.Dok su držali samo 860-tice, nije bilo problema, niti je bilo potrebe da uvoze vozače.
Ima jedan vozač koji je pre vozio 3273 na 711 prešao je u strelu pa vozi 70317 na istoj liniji.Rekao bih da su računali da će dosta Zemunaca da preleti kod njih, ali nije se desilo.
Moja greška, u pitanju je 70318. A i zapamtio sam taj bus zbog glasovne najave.Jesi li siguran u to? Ja kako znam taj bus voze dvojica iz Padinske Skele (jedan bivši vozač 610, drugi bivši sa 102 iz GSP) gde se i parkira, možda si pomešao sa nekim drugim conectom
Trenutno se ne rade nikakvi Aneksi ugovora o radu vozača autobusa. Kad su gasili kontrolu, nudili su prelazak u novoosnovanu firmu, al mislim da to Aneksom nikako ne može da se uradi, jer Aneks menja osnovni Ugovor, a osnovni Ugovor o radu važi samo kod trenutnog poslodavca sa kojim je taj Ugovor i zaključen. Unutar firme se ljudi mogu raspoređivati do maksimalno 45 dana Rešenjem, s tim da zadržavaju povoljniju zaradu za taj period, a ako se radi o premaštaju na radno mesto sa nižim koeficijentom. Nakon isteka zakonski utvrđenog perioda, zaposleni se mora ili vratiti na svoje radno mesto, utvrđeno Ugovorom o radu, ili trajno rasporediti Aneksom Ugovora, ili na kraju novim Ugovorom o radu ako se radi o radnom odnosu na određeno vreme. Tako da sumnjam da postoje neki planovi o iznajmljivanju vozača trećim licima, a iskreno ne znam ni dal je to uopšte i moguće uraditi tek tako.Pa sad prave novi aneks ugovora u GSPu, vozače GSPa će moći da iznajmljuje treće lice.