Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 244 94,9%
  • BMC

    Glasovi: 13 5,1%

  • Ukupno glasača
    257
Боље онда да донирају железници да организује фидере до станица.
 
20240327_133300.jpg
 
I onda dobijemo Turčina ili Kineza koji ispunjava uslove a pritom nije u stanju da izvuče uz neku uzbrdicu ili recimo dobije iberturažu ili po izlasku na ulicu crkne već prvog dana... Jedan od uslova treba da bude i da ukoliko neka marka vozila ima konstantno ponavljanje nekog kvara, istu zabraniti doživotno.​
 
Treba postojati u ugovoru subvencija, tj vece plaćanje po km na marke autobusa Mercedes, Man, Solaris, Iveco, Volvo, Scania itd
 
Na kraju dokumenta ima predlog Saobraćajnog Instituta za autobuse koje bi nabavili privatnici, predložili su Citaro i Citaro G i čak su naveli pojedinačnu cenu autobusa, ali mislim da ćemo ih videti samo u snu.
 
@Toma je odavno preneo da su naruceni Conecto i Cobre, tako da od Citara nema ništa, baš njih briga za običan predlog
 
U ugovoru stoji stavka troškova na solo vozila od 265k evra po komadu, a 346k za zglobna vozila što se taman uklapa u Conecto i Cobre
 
Hteo sam da napišem (opet) da nema razloga da Srbija ne kupuje sva ili većinu svojih vozila za javne službe iz - Evrope. Ali sam se onda setio da je Evropa trenutno u svojevrsnoj šizofreniji sa svojom fiks idejom da do 2050. moraju svi izduvni gasovi iz auspuha da se zamene nereciklabilnim, potrošnim, nepraktičnim ekološki - katastrofalnim baterijama napunjenim elektranama na, jelte - izduvne gasove. Tako da ne znam više ni sam šta bi bilo razumno uraditi. Ne znam šta se ovo dešava sa ljudima globalno, kao da svi po svetu uzduž i popreko gube razum ili rade za interese nekih pohlepnih maloumnika.

Nedostaje mi početak 2010ih glede tehnologija i izbora drumskih vozila. Sve je bilo jednostavnije tad. Ovo sad je baš žešća maloumnost.

U stvari generalno mi nedostaje svet iz početka 2010ih.
Screenshot_20240327-201955~2.png
 
Poslednja izmena:
Taчно је све у напред осмишљено, укидање бус плуса како би се смањили приходи од наплате карата, да се то сада искористи као оправдање за истребљивање ГСП са неких потеза ЈГП.
 
@Toma je odavno preneo da su naruceni Conecto i Cobre, tako da od Citara nema ništa, baš njih briga za običan predlog
Tako je. Citari se za sad ne pominju nigde. U Krnješevce idem početkom sledeće nedelje pa ćete imati ekskluzivu što se tiče tih novih buseva, ali pretežno su samo Conecti tamo.
 
Vrh